Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cover yapmak acaba kolaya mı kaçmak demektir???

• andresson • 11 Mart 2005 02:50 • #454843
    Örnekler çoğalır:

Metallica - Am I Evil ?,Helpless ( Diamond Head )
    Anthrax - Antisocial ( Trust )
    Anthrax - Got The Time ( Joe Jackson )
    Opeth,Obituary daha bir sürü grup - Circle Of The Tyrants ( Celtic Frost )
    Nirvana, Pearl Jam,Diğer bilimum grunge toplulukları ve ne alakaysa Destruction - My Sharona ( The Knack )
    Depressive Age, Paradise Lost,The Wounded bir sürü grup - Smalltown Boy ( Bronki Beats )
  • Single_FACTOR • 11 Mart 2005 18:50 • #454901
    Dahası var:

- Rolling stones_Not fade away _(Bo didley). Hatta Mavi Sakal_Çektirgit şarkısı aynı şarkı dır.
    - Rolling stones_"Pump it up" _(Elvis castello) "Exodus" ta coverladı.
    - Beatles_"Roll over bethoven"_(Chuck berry)
    - G3 _ "my gutar Wants to kill your mama" (Frank Zappa)
  • death_glory • 11 Mart 2005 19:48 • #454906
    aslında ben cover lara karşıyım çünkü bazı herifler usta sanatçıların şarkılarını berbat etmede çok başarılılar! ve bana göre cover yapmak demek: ben şarkı yapamadım, şarkı bulamadım ama popülerliği elden kaçırmak istemiyorum, ayrıca para lazım.. demektir. ya bi de şu var ki, düşünün bi insan onlarca albüm yapıyo ve bu albümleri alıp dinleyen sayılı insanlar dışında, çok insan klip çekilen ya da nebilim meşur olmuş şarkıların dışındakilerden bihaber... ve tüm şarkılarda apayrı bi emek apayrı bi heyecan var. bu şarkılar da tarihe karışıp yitmemeli............
  • irritate1 • 11 Mart 2005 19:55 • #454907
    bence sadece berbat edenler yok eski parçaları ben cover a karşı diilim ama bi yere kadar tabii adam hiç kendine ait şarkı yapmıyosa o paranın peşinde demektir...ama kendi parçalarını dinletipte sır cover albüm yapanlar var onlarda iyidir derim...yani kendi üretemeyen adam sürekli olayı coverla götürmeye çelışırsa onu öyle herkes yemez...
  • C-None • 12 Mart 2005 18:24 • #455007
    yukarda cradle of filth h.b.t.n coverının mükemmel olduğu söylenmiş kesinlikle katılıyorum orjinalinden çok daha güzel.
    cover olayına gelince..ben farklı bi açıdan baktım konuya ama söylemeden edemicem cover yapmak neden kolaya kaçmak olsun ki çok ilginç. mesela bi dream theater -ki kolaya kaçan bi grup olmadığı aşikardır-:) master of puppets'ı coverlayarak neyin kolayına kaçmıştır? sadece Metallica'ya olan hayranlığını bi şeklide belritmiştir ya da C.O.F mükemmel coverları yaptığında beste sıkıntısı mı çekiyordu? hayır çünkü en üretken dönemlerinde bu coverları yaptılar.
    ama baran'ın dediği gibi yapacak bişey bulamayıp eski şeyleri falan tekrar ortaya çıkarmak, yeni besteler yerine bazı şeyleri pişirip pişirip tekrar sunmak tembellik sayılabilir.
  • meltimm • 14 Mart 2005 20:32 • #455269
    sen de haklısın:)..ama bi de bisim ülkemize bi baksan:) tartışamam yazdıklarını.bazıları<en azından dinlediklerim> tartışılmaz!! azıcık buralara dön olur mu?!.. ;)
  • _DiM_ • 14 Mart 2005 20:58 • #455278
    Death-Painkiller
    C.O.F-Hallowed Be Thy Name ve Sleepless
    Sentenced-The Trooper
    Opeth-Remember Tomorrow
    Cannibal Corpse-Bloody Roots

Bunlar güzel örnekler,şarkının zorluğuna göre değişir.Bazılarıda coverlara kendi yorumlarını eklerler o daha da güzel hale getirir.
  • Leprosy • 14 Mart 2005 22:09 • #455294
    Kendi görüşüm...

Ne amaçla kullanıldığına bağlı.Eğer albümlerini ve kendilerini çıkıp cover la tanıtıyorlarsa [bknz kurban]kolaya kaçmak değil bence şerefsizlik veya para için müzik yapmak diye adlandırılabilinir.Veya ogün sanlısoy gibi 3. şarkıda cover klib çekmek..Bİlmiyorum bana ters geliyor.Cover yapmak saçma değil yanlış anlamayın ama o şarkı coverlanıyorsa size bayağı bir şeyler hissettirmeli ki siz onu coverlıyasınız.Tanıtım amaçlı kullanılmamalı.
  • partikel88 • 1 Mayıs 2005 20:50 • #463124
    bence kesinlikle degil. çünkü bu cover parçalarla gündeme gelebilmek için aşmanız gereken 1 tane daha engel çıkıyor, o da bu şarkının sahibi olan gruptan daha etkili ya da en az onun kalitesinde söyleyebilmek. sonuçta öylesine söylerse insanların bilincine çok daha oturmuş olan eski versiyonunu geçemeyecek ve bu sefer " batırmışlar eskisi daha iyiydi" şeklinde yorumlara neden olması muhtemel olacak. ama hiç benzeri olmayan yeni bir şarkıyı piyasa sürerken karşılaştırma gibi bir ekstra engel çıkmıyor karşınıza. bu bakımdan işinizi zorlaştırabilir cover yapmak. ama şöyle bir şey de var, türkiyede müzik yapan tipler şu şekilde düşünüyolar; önce bi coverla kendimizi ortaya atalım sonra bakarız bi şekilde çaresine diyerek kolaya kaçıyorlar, bu da dogru. ama yapmamak lazım bence.
  • begum • 2 Mayıs 2005 13:12 • #463283
    cover koloya kaçmak değil.bunu daha çok sağlam sözleri tekrar şekillendirerek nitelendirmek felan olarak nitelendirsek.mesela 6.caddenin sabuhası manyak olmuş.ibrahim tatlıses söylerken berbattı!