Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

"EY TÜRK GENÇLİĞİ"

• AYŞA • 11 Mart 2005 17:18 • #454883
    YENİ çıkan çoğu şarkıcıya özenti demek dilimize marş olmuş.
    ne yazık ki bizim toplumumuz biraz ön yargılı.
    şu at gözlüklerini çıkarın artık...!!
    kimse müzik yapamayacak mı?
    illa laf sokulması mı lazım?
    şu pop stardan mı ne cıkan bitane uzun saclı bi tip varya. cem karacanın sarkısını almıs bağıra bağıra söylemiş. işte o tam uyuz.

Barış'ın sesi gayet güzel ve tatmin edici...(bence)

Geçmişinden bağımsız,müziğinden utanç duyan bir toplumun gençlerinden ne beklenir ki?

batılıları övelim övelim göğe çıkaralım,popüler olacağız ya kültürümüz artacak ya!!
    metallica_unforgiven dillerimize marş olmuş.haftada 3,4 kez onları tartışalım arkadaşlar..

YENİ'lerin müziğe hevesli genç arkadaşların heveslerini kıralım.yapalım bunu..
    herşeyi göze alarak yazıyorum bu yazıyı ister küfredin..ister sataşın ..
    ama 5 dakika durup bi düşünün..

ben dinlemeyin demiyorum.Ama kendime ve türk gençliğine acıyorum.
    çünkü bunu bende yapıyorum!!
  • Arcanin • 11 Mart 2005 17:24 • #454884
    Mantıklı değerlendirme beklenebilirmi?

Bir önyargı oluştuğu doğru ancak halk sence doğru değerlendirme yapabilecek kapasiteye sahipmi?Bizim halkımızın %90 ı POPÜLER KÜLTÜR adında ki saçma hiç bir işe yaramaz boş ve b'tan bir oluşumun(kültür demeye ellerim gitmiyor) rüzgarına kapılmış saçma medya patronlarının ceplerini,cehaletlerinin verdiği kaynakla doldurmakla meşgul! Mantık beklemekle bu halktan çok şey istiyorsun bence

Ancak Türkiyenin oratsında duran bu KOCAMAN pisliği kaldırmak isteyenlerde var ama onlar çok az ellerini onu kaldırmak fırlatıp atmak için kullanmaya çalışıyorlar ama sayı azlığı nedeniyle o pisliğin altında yokolup gidiyorlar
  • düşyılmaz • 11 Mart 2005 17:28 • #454888
    breh breh

valla barışın sesini sevdiğimi ord da söyledim.
    haluk leventinkinden tok sesi var!

hem cem karacanında ilk hallerini biliyorum ben,
    tüm plakları var resimleriyle,o zamanın yorumları da var ..

bu hep böyle dir ayşe heralde.

yiğit kız ayşe.
    battal ayşe.
    tatar ayşe.
    :)
    helal olsun.
    -------------------------------
    batılıları övelim övelim göğe çıkaralım

YENİ'lerin müziğe hevesli genç arkadaşların heveslerini kıralım

valla yapalım bunları yapmayanları recmedelim !!!!!
    ---------------------------------
    Bizim halkımızın %90 ı

halkı malkı boşverelim
    GRJ ın %90 ı!
  • cc_baran • 11 Mart 2005 17:37 • #454890
    ...

ayşem benim güzel yazmışsın da barış konusunda söylenenler beğenilerden ibaret ve ben o adamda farklı, güzel hiçbir şey bulamadım, sanat namına hiçbir şey yok. prodüktörler, "image maker"lar, besteciler, organizatörler, reklamcılar halkımızın beğenisi paralelinde bir şey yaratıyorlar, adamın kendinden bir şey kalmıyor geriye. bir arkadaş halkımız anlamaz medyaya ona buna üç kağıtçıya para yediriyor demiş, doğrudur ama barış a verilen paralar da aynı yerlere gitmekte, bilinsin bunlar.

batıyı özenmeye gelince ayşem beni biliyorsun baya bir konuşmuştuk, ben bu işe karşıyım, kendimizin küçümsenmesi hoşuma gitmiyor ama bazı şeyler de gözardı edilmemeli.

burada metallica'nın tartışılmasının tek sebebi isminde "metal" olmasıdır. bunlar load-reload tayfasıdır. burada KirkHammett nickli bir arkadaş bana kirk'ün malmsteen'den daha iyi gitarist olduğunu söyleyecek kadar aciz bir müzik yoksunudur.
  • AYŞA • 11 Mart 2005 17:58 • #454894
    türkçe oldu türkilizce hadi hayırlı olsun::!!

bi konuya daha değinmek istiyorum hazır batı'dan konu açılmışken..
    bakkalarımız,çakkallarımız "ali dede nin yeri" olmaktan çıktı "perfect shop" oldu..

şarkılarımızı ingilizce yaptık.
    veda ederken byeee dedik

"ŞUAN NE DİNLİYORSUNUZ"topiğine bakıp,hangi türk genci hangi tarihte,hangi saatte türkçe bi şarkı dinlemiş..
    kaydedin TARİHE GEÇMELİ!!

Yakında çocuklarımızI "heyyy mary" diye çağıracağız!!
    HADİ GELİN "POGO" YAPALIM KUTLAYALIM BUNU,TÜRKÇEMİZİ YAPTIK TÜRKİLİZCE..!!

AYŞA sölemedi demeyin!!
  • LeTHaL_aNgLo • 11 Mart 2005 18:07 • #454897

Artık bunun önüne geçmek baya zor.Millet iyice bozuldu.Bunun başlıca nedeni Milletimizin dininden ve kültürel değerlerinden uzaklaştırılmalasıdır
  • düşyılmaz • 11 Mart 2005 18:36 • #454899

"ŞUAN NE DİNLİYORSUNUZ"topiğine bakıp,hangi türk genci hangi tarihte,hangi saatte türkçe bi şarkı dinlemiş..
    kaydedin TARİHE GEÇMELİ!!

geçin bakem beni tarihe.

dah önce bunu cok tartıştık,orda yoktun herlad ayşa.

linç edilmiştim orda,yazıyla...

burasını bi yuvaya benzetmiştik hatırla(*)

cok var lar burda,
    dikkatli ol.
    yazdıklarının infazı hak sayılır burda..
  • superman • 11 Mart 2005 18:50 • #454902
    ...

türk müziğinin dinlenmemesinin nedeni,şu andaki türk müziğinin hangi alanda olursa olsun gerçek müzik değil de taklit olmasıdır.bu müzisyenin hatasıdır.şu memlekette anadolu rock diye bişey var.etnik öğeleri modernize etmek diye salakça bişey var.bunun türkçesi,türklükten utanıp,kendi kültürünü batıya yamamaya çalışmaktır.
    barış dinlemem.benim barışı dinlemem için çok kasması,mevcut imajını unutturacak kadar değiştirmesi gerekir.çünkü o müziği yaparken kendinden önceki bişeylere benzemeye çalışıyor.(cem karaca).müziği de çok kalitesiz ama konuyla alakası yok.

"kimse müzik yapamayacak mı?"

valla yapamayacak gibi görünüyor.bizim bu yaptığımız mecburen kötünün iyisini seçmek.ben seçmiyorum kötünün iysini,yabancı dinliyorum mecburen.
    ha bu memleketten grup ünlü geçti,whiskey geçti,kimse iplemedi o ayrı.demek ki türk halkı müzik değil de başka bişeyin peşinde hep.

"Geçmişinden bağımsız,müziğinden utanç duyan bir toplumun gençlerinden ne beklenir ki?"

neden müzikten utanç duyulduğunu anlaması beklenebilir mesela.birilerine bişey yedirmeye çalışan zibidileri niye sevmiyosunuz diye sormak yersizdir,bunu anlaması beklenir.türk müziğini mevcut bozuk kültürün maddi kaygılardan doğmuş skindirik seslerinde değil de,dede efendi'de,neyzen tevfik'te,tasavvufta araması,bunu anlamaya çalışması beklenebilir.ayrıca,herkesin malmsteen gibi gitar çalabileceiğini,ama marifetin mevlana gibi evrensel bi canlıya doğru evrimleşebilmek olduğunu,milliyetçilik duygularını karıştırmadan kavrayabilip şükretmesi beklenebilir.

"Barış'ın sesi gayet güzel ve tatmin edici...(bence)"

ne yazık ki yetmiyor.işte burda hata ediliyor.müzikte başka kriterler de işin içine giriyor.yaratıclık gerekiyor,duygu gerekiyor,özgünlük gerekiyor,ruh gerekiyor.gerçek duygulardan meydana gelmesi gerekiyor.

"YENİ çıkan çoğu şarkıcıya özenti demek dilimize marş olmuş."çünkü yeni çıkan çoğu şarkıcı özentiymiş.biz de bunu dmekten bıkmış olup da başka bişeyler söylemeyi arzu etsek de,bu gerçek değişmiyor maalesef.yeni çıkan çoğu şarkıcı özenti.

barış ı niye dinlemiyosunuz bakim diye hesap sorulacağına,niye dinensin ki diye sorulması lazım.yedirmeselerdi kendi milletinin dinleyicilerini ingiliz pankçılara.

ben de hayatının baharında yanlış milliyetçilik zihniyetlerine kapılıp,enseyi karartan,mevcut dandik "popçularımızı" dinlemekle memleketi kurtaracağını sanan kafası karışmış ve kendi ruhsal gücünü boşa harcayan gençliğe acıyorum.
  • cc_baran • 11 Mart 2005 18:56 • #454903
    ...

ben de hayatının baharında yanlış milliyetçilik zihniyetlerine kapılıp,enseyi karartan,mevcut dandik "popçularımızı" dinlemekle memleketi kurtaracağını sanan kafası karışmış ve kendi ruhsal gücünü boşa harcayan gençliğe acıyorum.

+ 10000000000000000000
  • Affedilmeyen • 11 Mart 2005 21:44 • #454920
    Yerli malı kazık malı herkez tadına bi kezde olsa bakmalı....mı acaba ?

yerli malı yurdun malı bunlar boş işler.
    herkes işini düzgün yapsın iyi olan kimin malıysa onu alayım.
    sonuçta bir bedel ödüyorum ve karşılığını hakkı ile almalıyım
    yıllarca yerli araba markaları üç kuruşluk arabayı 5 kuruşa sattı. neymiş yerli malıymış. peeh.
    ben espri olarak da olsa şunu derim
    yerli : hatun/araba/beyaz eşya alınmaz
    neden :?
    çünkü üçüde gezer , çok ses çıkartır,çabuk deforme olur,sesi kadar icraatı yoktur,garanti süresi yoktur,hep kullanıcı hatası deerler hiç laf ettirmezler