-
Yerli malı kazık malı herkez tadına bi kezde olsa bakmalı....mı acaba ?
herkes işini düzgün yapsın iyi olan kimin malıysa onu alayım.
sonuçta bir bedel ödüyorum ve karşılığını hakkı ile almalıyım
budur efendim....
-
...
konu sanat olduğunda bence kimlik önemli değil.nefret ettiğim bir çok milletin müziğini sinemasını hayranlıkla takip ediyorum. eğer derseniz ki 'işte öyle empoze ediyorlar kendileri!', ben buna katılmıyorum, empoze olma kardeşim.
neden güzel bir şeyden kendimi mahrum edeyim?
canım istiyorsa apocalyptica dinlerim, canım istiyorsa zeki müren dinlerim.
ama bilinçsizlik tavana vurdu 'Ey Türk Gençliği!'nde. Buna sonuna kadar katılıyorum. Düzeldiği filan da yok, gün geçtikçe daha da batıyoruz.
'özenti' kelimesinden nefret ediyorum ama şu da bir gerçek ki Türkiye'de yapılan bir çok iş, bir şeyler çok para kazandırıyor diye taklit edilen şeyler. bu durumun da türkçe karşılığı 'özenti' oluyor. bir taraftan, özenti diyenlere kızıyorum, diğer taraftan da hak veriyorum. birbirinin kopyası işler basmış ortalığı ve yurdum insanı bunu sanat sanıyor, ortalık, sözüm ona, sanatçı kaynıyor.
bu konu tartış tartış bitmez, ama ben hazırım tartışmaya.
-
...
Türk insanına laf atıyoruz da dünyada durum nasıl ? Aynı. Yozlaşma onlarda yokmu ? Alasından var. Peki bu yozlaşmayı mı kapmak daha kolay yoksa onların maddeye hükmetmek ( sözgelimi bir enstrüman çalmak ) için harcanan terli saatleri kapmak mı ? Tabi ki basit olanı kapmak daha kolay. Kabul edelim arkadaşlar öbürü işimize gelmez. Ha yumurta kapıya dayanınca karnımızı doyurmak için çırpınırız. Bu ülkede ekonomik refah oturmadıkça ve değer yargıları değişmedikçe sanat diye bir şey zor zor zor. Beğenilerimiz adi olmasa bir kere medyada M.A. Erbil, Hülya Avşar gibi akla zarar şahısların işi ne.
Neyse sanattan bahsedersek:
Sanat ne zaman değerli olabilir bence onu yapan kişinin anlatışını olabildiğince samimi yaptığı takdirde. Yani bunu halk beğenir bunu yapalım dediği zaman tamam halk için sanat kavramıda var ama aslında ne kadar samimiyse o kadar sanat olur. Pop müziği savunan arkadaşlara burada bir sözüm var müziği başka biri yapar ki kalıptır zaten yapboz olmuştur parçalar yer değiştirilip sunulur, sözler genelde yandım, kırıldım, seni seviyorum gene seviyorum geberiyorum bak hatta gibi sevgi kusar artık bayattır. ( Sevgi anlatılmaz ki elbette anlatılmalıda ayrılığım sana koymadı mı, kapıma ipe ipe geleceksin öheheheyyyyttt anladınız sanırım.) Yani bu beylerimiz bayanlarımız sonra dolarları verdikleri şarkılarını girerler bir odada çığırırlar sonra gecede 5 milyarı beğenmezler ee kolay mı artık nasıl kazanmışsa esrarmıdır tozmudur yoksa milleti 5 kuruşa çalışıtırıp bunları falanca klüplerde şampanyasını yudumlayan hali vakti yerinde olanlarımızı eğlendirecek. ( Zaten para kazanmışsan eğlencen budur genel bir zümrede ) He pop müziği taraftarları işte zümreniz bu kazanıyorsanız Allah arttırsın diyelim de mezara sokamayacaksınız Lincoln Navigatörü :D ( Hayatın her yanı güzel ama en sevdiğim yanı tadında bitecek olması. )
Peki sanatçı müzisyen olunulursa ?
Bu ülkede özgün bir müzik yapmanın iki sonucu vardır belki beğenisi elit olan bir zümrenin kısa bir zaman ilgisini çekersin ya da kendini sadece müziğe diyelim kaptırırsan seni sefalet bekler. Yanlışmıyım ? Bu ülkede Erkin Koray'dan başka ki kendisinin tarzını sevmem, herşeyi göze alıp bildiğinden şaşmayan kim var ki ? ( Bana isim sayerken dikkat edin o adamlardan bazıları tvde program yaptı mesela cem karaca flash tv'de ya da üniversitedeki uzmanlıklarına devam ettiler nejat yavaşoğulları mimarlık yaptı mesela ).
Ama başa döneyim bu yozlaşmalar bu ülkeye ithal olarak . Ya ya ye Koko Jambo filan adamların beter taraflarını aldık getirdik . Coctail filmi mi daha çok bilinir yoksa Shine mı ? Bu kadar şimdilik.
-
...
ya pop müziği savunan demişsinde içimizde onu savunan yok sadece kendi beğenisini savunuyor kişiler hoşuna gişttiyse bu onunda suçu olamaz ister rimi rimi ister bilibili illaki rock veya metal ya da özgün filan falan yapmaya gerek yok pop ta olsa kaliteli yapıcaksın içinde illaki gitar olması gerekmiyo ...
-
...anderson'a
canım pek güzel yazmışsın ama m.ali erbil de haksızlık yapmışsın.
m. ali erbil tiyatrodan gelen küçüklüğünden beri sahnede olan hatta baba tarafı ( rahmetli sayın saadettin erbil ) dahi tiyatrocu olan birisidir.
yok o kadar yazıpda herkese zaten beğendiremezsin illaki birileri yazdığın bişeylere karşı çıkacaktır ama :)) ben o adama hastayım yani neşesine mimiklerine.
ve dediğim gibi sahneye zembille inen bir insan değildir m. ali. bu işin zorlukları ve sıkıntısını aslanlar gibi çekmiş orta yaşı geçene kadarda şöhreti yakalayamamış ama sonrasında yırtmış bir sanatçımızdır.
diğer sanatçılarımızında yırtması dileğimle.
bu ülkede Cevat KURTULUŞ gibi yokluk içinde ölmekde var sanatçılar için. ama onların maalesef adı geçmiyor.sadece gözümüze batanı yazıyoruz
-
...
bence memlekette,kendi kimliğini kaybetme korkusu kendi kimliğimizi kaybetmemize neden oluyor.bu memleketin musikisi,ayaklarını yerden kesmek,diğer tarafla ilişkiye geçmek amacını da taşımış zamanında.bu avrupalının esrar çekerek yapmaya çalıştığı şeydir.onlar yanlış yolu seçmiş,bizimkiler doğru yolu.
ama şimdi biz de yanlış bir yola girdik,müziğin içine çok falza siyaset sokup boğduk.doğru yolu biraz şaşırdık galiba.bu da ayrıca sömürgecilerin ekmeğine tereyağı sürmektir.(farkında olmadan da olsa.kimseyi suçlamadığımı belirteyim)
-
...anderson'a
Hahaha sen muhafazakarların yüz karasısın :DD Geyik hacı eyvallah seviyorsan da adamın sanatla alakası yok zaten eski filmlerinde de genelde yarı çakal yarı saf delikanlı oynardı başka bir karakteri canlandıramaz beceremez vede yakışmazdı o hostes kızlara dil çıkarır. ( kulisteki oda boştur genelde :D )
-
...
Örneğin yavuz çetin insan denen yaratığın bencilliğini şarkılarda hep belirtmiş ve buda yetmemiş o insan daha 2.albümü piyasaya çıkmadan birşeyleri anlatmak istercesine (YAŞAMAK İSTEMEM ARTIK ARANIZDA)yı besteleyip olanet bogaz köprüsünden atlamış.Sizce bunu neden yaptı hiç düşündünüzmü?Müzik zaten eleştiridir...
Bana öğretilen herşey
Bana önerilen herşey
Bana dayatılan yaşantı
İşe yaramaz bir çöplük
Yarattığınız sistemler
Kullandığımız yöntemler
Yaşamak istemem aranızda
Belki de terslik bende
Yapamadım bu düzende
Kaçacak delik arar oldum
Sürüngenler şehrinde
Eğitilmiş köpekler
Doymak bilmez maymunlar
Yaşamak istemem artık aranızda
Benden bir ruhsuz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden bir hissiz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden bir uyumsuz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden sizden biri yaratmayı
Nasıl başardınız
Yaşamak istemem artık aranızda
BUDA BİR BAŞKASI
İstanbul'a Ait
Uzak kalmayı denedim senden olmadı
Eksik olan birşeyler var yokluğunda
Cihangir sokakları huzursuz insanlar
Ve artık hiç atmayan bu kalbim
İstanbul'a ait olmuş
Dışarda vahşi bir dünya evler huzursuz
Arkadaşlar hep sıkıntılı dostluklar donmuş
Yaşayan birşey var hala burda
Bir bütünün parçaları olmuşuz
Biz artık yaşamayan insanlar
İstanbul'a ait olmuş
-
MANASIZ DURUŞUMUZ....!!
Arkadaşlar Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Bu kadar duyarlı ve konuya hakim kişiler beklemiyordum açıkcası.
Yazılanları okuduktan sonra ortak bir karara vardım.EPOPE olan yalnızca biz değiliz DİLİMİZ,MANAMIZ,DURUŞUMUZ,KÜLTÜRÜMÜZ VE HATTA NE yazık ki SANATIMIZDIR..!!
Türkiye bir yozlaşma süreci yaşıyor.Bu yolda tam gaz ilerliyoruz.
sanıyorum ki hiç bir millet kendi öz benliğiyle bu kadar çelişmemiş,karmaşa içersine girmemiştir.haklısınız bu konu böylece uzar gider.yolun sonuna kadar yürürüz,akıttığımız alın teri zayıflamımıza yol açar bu defa fayda etmez alın teri..
Özümüzdeki iyi nitelikleri neden yitiriyoruz?bizim bağlamamız var folklorümüz var.
burda yanlış anlaşılmak istemiyorum.elbette ki "müzik evrenseldir"..
peki bunun önüne nasıl geçeceğiz?
herşey için çok mu geç?
ben bu bayrağın altında kendi kültürüme saygı duyarak yaşamak istiyorum.katıksız bir şekilde...
batı sanatıyla,şarkısıyla,markasıyla,hareketiyle,hatta yediği içtiğiyle benliğimizi elimzden almasın.gençlerimiz özenmesin..
BATILI DÜNYA İMPARATORU OLMUŞ.BATILI BİZİ ESİR ALMIŞ.SİNMİŞİZ,İÇİNE ÇEKMİŞ BİZİ..NERDE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ,NERDE KOKOREÇ?(DELİRDİĞİM ANLAR)
Neden müzik forumuna "pogo" diye konu açılıyorda (topic demicem) "folklor/halay" diye konu açılmıyor (topic)*(!)
açılmaz tabi davuluyla zurnasıyka kim uğraşıcak...
SAZIMIZ SÖZÜMÜZE GEÇMİYOR,BEN DAHA NEYLEYİM..
HEPİNİZE EN DERİN SAYGILAR,SEVGİLER..
BÜYÜKLERİMİN ELLERİNDEN KÜÇÜKLERİMİN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM!!BU KONUYU BEN AÇTIM BEN KAPATIYORUM..
UZARSA DELİRCEM..
*ayşe*
-
MANASIZ DURUŞUMUZ....!!
ayşa
aslına bakarsan ben de deliriyorum, fakat şu da bir gerçek ki bu kadar bilinçsizin yanında, azınlıkta kalsa da bilinçli insanlar da var.
genel olarak düşünürsek, ben çoğunluktan hiç bir şey beklemem, bu her konu için geçerli, özellikle de beyinsel faaliyetler söz konusuysa. çoğunluk, sadece fiziksel güçte üstündür.
bu sebeple çok da umutsuzluğa kapılmamaya çalışıyorum.
konuyu kapatıyorum demişsin ama ben kapanmamasını tercih ederim.
delirmene gerek yok, görüyor olman bence en önemlisi. içinde bulunup görmemeyi mi tercih ederdin?