-
MANASIZ DURUŞUMUZ....!!
"ben bu bayrağın altında kendi kültürüme saygı duyarak yaşamak istiyorum.katıksız bir şekilde...
batı sanatıyla,şarkısıyla,markasıyla,hareketiyle,hatta yediği içtiğiyle benliğimizi elimzden almasın.gençlerimiz özenmesin.."
işte en büyük hatamız.bunlar ayrıntıdır."türk nedir,en büyük özelliği nedir?" sorusuna "bağlama çalan,kebap yiyen insandır." cevabını mı vericez(vereceğiz)?bu cevap sizi tatmin ediyorsa,sandığınızdan çok daha vahim bir haldeyiz.bu durumda türkü dinleyip ,dolma yiyerek kurtulamayız.
sanattan,şarkıdan,kokoreçten,markadan benlik çıkmaz,benlikten sanat,şarkı,kokoreç,marka çıkar.benlik de eskiden olanı taklit etmek,geri getirmeye çalışmakla kazanılmaz.bu, geçmişte türk insanının nasıl yaşadığını ortaya koyar sadece.kimse hissiz bir müze şeklinde gezmek istemez.
"BATILI DÜNYA İMPARATORU OLMUŞ.BATILI BİZİ ESİR ALMIŞ.SİNMİŞİZ,İÇİNE ÇEKMİŞ BİZİ..NERDE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ,NERDE KOKOREÇ?(DELİRDİĞİM ANLAR)"
batılı kıçını parmaklar anca.batılı bana hükmetmiyor.rock dinliyorum diye aklım karışmıyor,kendimi şaşırmıyorum.böylece onları amacına ulaştırmış olmuyorum.
kültür,bir milletin benliğinin yansımasıdır.benlik başka bişeydir.sen benlik diye yansımasına sarılırsan şaşırırsın,benliğini unutursun.sonra yozlaşırsın.artık kokoreçte ruh aramaktan vazgeçilmesi gerek.
şunu da belirteyim ki,ben ayşa ya tamamiyle karşı çıkmıyorum.kaygıları haklıdır tabi ki,ama söylediklerini daha önce de çok söylediler.hiç bi işe yaramadı.çünkü yanlış zihniyetler bunlar,bi yere varmaz.ne kültürü korur,ne de bi yere varmayı sağlar.
-
he ayrıca...
dünayda metalden rock tan başka müzik olmadığını sanan,hızlı gitar çalan insana tapan,at gözlüklü,hayranlıktan kurtulamayan,ablalarından abilerinden duyduklarını tekrar eden,düşünmeyen zihniyeti ben de kınıyorum.
-
he ayrıca...
bence eskilerr her zaman iyi bi tane onlarin yerini dolduracak adam yok yenilerden bu dunyada bole ve sadece rockda deıl...bı tek elektronık muzık gelısıyor hersey cokuste..tuketıyoruz uretmıyorz...rapte nerde bı tane daha tupac?!dre ıle snoopda yaslandı..rock da nerde queenler nerde guns n roseslar nerde aerosmıthler arkadaslar yapmayın bıtıyo hersey kabullenın artk bunu...
-
ko ko reç mevzusu!!!
ben pest edip konuyu kapattığımı sanıyordum...
madem öyle işte böyle deyip,devam edelim bakalım bu kısır döngüye..
ben hayatım boyunca "kokoreç" yememiş,hatta kokosundan kusacak vaziyete gelmiş bir insanım.nerde kokoreç derken senin sandığın şeyi anlatmak istemedim..
1-DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ
2-SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ
3-SÖYLEDİĞİNİZİ SANDIĞINIZ
4-SÖYLEDİĞİNİZ
5-KARŞINIZDAKİNİN DUYMAK İSTEDİĞİ
6-DUYDUĞU
7-ANLAMAK İSTEDİĞİ
8-ANLADIĞINI SANDIĞI
9-ARASINDA FARKLAR VARDIR.
DOLAYISIYLA İNSANLARIN BİRBİRİNİ YANLIŞ ANLAMSI İÇİN "9" İHTİMAL VAR..!!
Türkiye'de kaç tane "Mc Donalds" var biliyor musun?
Takdiri sana bırakıyorum..
-
sözümona!!
"batılı kıçını parmaklar anca.batılı bana hükmetmiyor.rock dinliyorum diye aklım karışmıyor,kendimi şaşırmıyorum.böylece onları amacına ulaştırmış olmuyorum."
onları amacına ulaştıranların sayısı daha fazla olduğu için
sen kendini ne kadar korursan koru..
KENDİNİ ŞAŞIRANLARA NE YAPMALI?
NE FAYDA?
SORARIM SANA?
-
ko ko reç mevzusu!!!
tabii ki anladım senin kokoreçle neyi kastettiğini,sen benim kokoreç yemekle neyi kastettiğmi anlamamışsın asıl.
ayrıca salak değilim bu ağzıları bırakın artık,"kaç tane mcdonalds var" falan.bizim de kafamız çalışıyo.sanki çok gizli bilgilermiş gibi bunu önümüze sürüp durmayın artık.
-
he ayrıca...
Sadece türkiyede değil,başka yerlerde de özentiler bulabilirsiniz.
Fakat biz türkler olarak,bu kadar çöküntüye alışmamış bir milletiz.Sadece müzikte değil,eğitimde,politikada,toplumsal ahlakta v.s.
osmanlının çöküş devrinde bile yaşamak için birşeyler yapan insanlar vardı.yok edebiyatda bir akım başlatıyorlardı.yok turk sanat musikisini değiştiriyorlardı,yani değişim vardı.kurtulmak istiyorlardı o halden.
bugünlerde ise bize ait olmayan popüler mantığa nasıl bağlı olabiliriz diye çabalıyoruz.
kim biliyor 60ların silüetlerini,ali atasagunlarını,haramileri,mavi ışıkları...
fakat 60ların beatleslarını,pink floydlarını,doorsları biliyoruz.
adam gibi bir hayat istiyorsak bu ülkede,sanatı adam gibi yapmamız gerekir.bunun içinde o sanata sahip çıkan adam gibi düşünebilen insanlara ihtiyac vardır.
-
ko ko reç mevzusu!!!
"1-DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ
2-SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ
3-SÖYLEDİĞİNİZİ SANDIĞINIZ
4-SÖYLEDİĞİNİZ
5-KARŞINIZDAKİNİN DUYMAK İSTEDİĞİ
6-DUYDUĞU
7-ANLAMAK İSTEDİĞİ
8-ANLADIĞINI SANDIĞI
9-ARASINDA FARKLAR VARDIR.
DOLAYISIYLA İNSANLARIN BİRBİRİNİ YANLIŞ ANLAMSI İÇİN "9" İHTİMAL VAR..!!"
buna katılıyorum.
galeyana gelmeden,sakin sakin...
ben batılı yanlısı,anglo saxon falan değilim.ben türk üm.türk lükle gurur duymak için çok sağlam sebeplerim var.konuya milliyetçi bi insan olarak değil,türk olarak yaklaşmaya çalışıyorum.ama sen sürekli söylediklerime karşılıkmış gibi alakasız sorular öne sürüyorsun.
-
he ayrıca...
"bugünlerde ise bize ait olmayan popüler mantığa nasıl bağlı olabiliriz diye çabalıyoruz."
çok haklısın
-
sözümona!!
benim şaşıranları düzeltmek gibi bi iddiam yok ki.sorma o yüzden.
ayrıca faydasızsa,ben öliyim o zaman,sen de öl.aşık olma,mutlu olma,müzik dinleme.güzel yaşama.dünya daha berbat bi yer olsun.ortalık daha çok depresif insanla dolsun,iyice batalım.