-
Aha da süper tartışma konusu!
1) Ben hakikaten bu sitedeki müzisyen insanların müzikten ne kadar anladıklarını merak etmeye başladım. Bir yarışma düzenlensin. Pratikte kim ne yapar bilinmez ama pratiği iyi olan adamın teorisi de iyidir. Hadi bakalım.
2) İyi dinleyici nasıl olur diye de tartışılsın. (Tarz tartışması değil) İyi dinleyici nasıl olunur?
3) Gerekirse bir test hazırlansın Garaj'da. Kim ne kadar biliyor bir bakalım. Millet de geliştirir kendini bu test sonuçları ışığında. Faydalı olur kanımca. Lüzumsuz karizma yapanların da ayağı ortaya çıkar.
(Not: Birinci olacağımı falan iddia etmiyorum tabii ki, saçma sapan heveslerim, ispat kaygılarım yok. Zorlamasın kimse, kasmasın boşuna. Ben genel seviyeyi merak ediyorum.)
Saygı, sevgi.
Onur
-
Yani böyle bir şey yapılsın mı yapılmasın mı? Tartışma konusu bu. Yoksa forumda keşfetmiycez tabii ki bunu...
Onur
-
ok. abi hazırla sen bi test güzel olur yani.
-
bence çok ciddi paranoyalar ortaya çıkar :)) zaten yeterince GaRaj Bekçisi'nin istediği gibi olmayan GaRaj bir de bununla çalkalanmasın... :)))
-
Hazırlarım yeteri kadar destek alırsa konu. Bakalım. Temel-İleri müzik bilgisi, duyum ve dinleme konusunda.
Sanmıyorum yeteri kadar ilgi çekeceğini ama. Os.ruktan şeyler ilgi çekiyor burada niyeyse. Geldi Avril, gitti Rap, kim döver, ne kaka...
Onur
-
tamam o saydıkların da gereksiz,ama senin açtığın konu da gereksiz.bence yani...
-
İyi dinleyici nasıl olur, iyi grup nasıl olur, iyi bestekâr nasıl olunur, bunların hepsi zaten zamanında tatışıldı ve herkesin seviyesi görüldü..
Eski konuları incelemeni (yukarı taşımanı değil) tavsiye ederim.
Buraya gelip saçma sapan şeyler yazan adamlar (nuri hariç) :) zaten garajı en fazla 1 hafta kullanıp sonra kullanıcı adı ve şifresini bile unutan adamlar. genel olarak eski üyelere bakarsan müzik bilgisinin daha yüksek olduğunu görürsün. Tabi onalrın da seviyesinin yükselmesi birbirlerinden aldıkları fikirler-bilgiler doğrultusunda gelişti daha çok. Buranın çok etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar salak konular açılsa da adam akıllı ve ayakta durabilen çok konu / makale / yazı / şiir / bilgi / demo eklendi buralara. Ben son 8 ayda yelpazemi epey genişlettim burdaki insanlar sayesinde.
Önemli olan kimin ne bildiğini onları aşağılamak ya da yüceltmek için değil, onların bilgilerinden istifade etmek veya bu kişileri garajda ya da herhangi bi yerde iyi takip etmek için önemli. Yoksa herkes zaten kimin ne bildiğini biliyo genelde...
-
Önemli olan kimin ne bildiğini onları aşağılamak ya da yüceltmek için değil, onların bilgilerinden istifade etmek veya bu kişileri garajda ya da herhangi bi yerde iyi takip etmek için önemli. Yoksa herkes zaten kimin ne bildiğini biliyo genelde...
1) Ne aşağılaması, yüceltmesi ben böyle bir şey kastetmedim. Öyle bir şey anlaşıldıysa alakası yok.
Eski konuları incelemeni (yukarı taşımanı değil) tavsiye ederim.
2) Bu üzerinde durmayacağım bir konuydu. Durmadım da. Üstünde durulmayan şey 1 günde gerilere düşüyor zaten. Konuşmak istemeyen konuşmaz. Forumda hedefe yönelik bir arama yapmak da olası değil ayrıca. Bunun için ne konuşuldu diye kasacak değilim sayfa sayfa.
Saygı, sevgi.
Onur
-
tamam da asaiyet yapmaya gerek yok :) gayet iyi niyetli bi şekilde syledim yani..
daha önceden konuşuldu diye..
biraz da genelleme yaptım daha kolay anlaşılsın diye.
genelde yeni üyeler ya da arada laf atmaya gelip müzikle alakası olamayan insanlar saçmalıyo zaten. bunu kastettim yani..
-
ben müziktan anlamam bass gitarımı kendim gibi çalarım klasik müzik ve trash metalden başka bişi dinlemem benden iyi bass gitar çalanı kıskanırım hırslanırım günde 8 saat bass gitar çalışırım (vize zamanı çalışamam )