çocuk ta diğerleri de palavra.onla bunla kıyaslamalar. sevmeyen sevmez. anlayamaz çünkü.bu kadar karmaşık birşeyi anlayabilmek ya da duygularına oturtabilmek gerekir. böyle duygulara sahip olmak gerekir. "aaaa ben acıkmışım gidip yemek yiyeyim, anne susadım" muallağında yaşadığı zannedilen insanların kalkıp ta dream theater dinleyip güzel demelerini beklememek lazım. ayrıca notalarla mat3 sınavına hazırlanırmış gibi uğraşanları gördüm aynada.bir yerden sonra hayatınız müziğin içine girip te kayboluyorsa hisleri kastetmiyorum kafadan düşünülerek te yapılır. dileyene açıklarım uzunca ki için bi mutfağı yani teori safhası var. bu şarkıyı nerden yapacaksın ne anlatmak istiyorsun hangi gam daha iyi ifade eder sonra bu gamlar arasındaki olmazlar yasaklar imkansızlıklar nedir, bunlar nasıl aşılır, yapılacaklar yapılmayacaklar nelerdir? sorularına cevap vermek zaten başlıbaşına bi muammadır. zira şarkı bittiğinde istediğin duyguyu anlatmıyorsa al baştan. ve vokalistin ses aralığını iyi bellemek ve nerde çıkcağını nerde ineceğini iyi hesaplamak gerekir ki bu da karmaşık bi duygunun anlatılması işini dream theater gibi başka bir grubun yapamayacağının kanıtıdır. sevgiler...