Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj Forum Saçmaları

• blitzkrieg • 11 Nisan 2005 22:45 • #459935
    pişt gürültü yapmayın uyuyacağım :)
    neyse hadi takılın hehe
  • wamp • 12 Nisan 2005 01:14 • #459953
    yapt1g1m genellemeler tamamen daha önce sayg1 gören sonra da amaclar1 daha fazla kitleye ulasmak olan gruplar ve kisilerin tam istedikleri populariteyi yakalad1ktan sonra ac1mas1zca elestirilmelerine kars1 bir tepkiydi.örnek vermek gerekirse teoman,ahena ve kargo gibi rock mzik cercevesinde populariteyi yakalam1s insanlar.ya mesela morveötesine'cok piyasalar ya ben hic sevmiyorum diyen adamlar duydum'(forumda degil).ya biz adamlar1 roxyikazand1klar1 günden bu yana dinliyoruz. hep onlar1n daha basar1l1 daha ünlü olmas1n1 istedik en az1ndan ben öyle istiyordum sonra adamlar 9 sene sonra basar1y1 yakal1yor ve piyasa oluyor. bana dokunan bu
    bar1s a rock cok daha verimli bir organizasyon olabilirdi.fikir olarak son derece destekliyorum ama cook fazla organizasyon eksiklgi var
    teoman: kim ne derse desin ben seviyorum teoman1.onun kadar derin sözler yazan kac müzisyen var sorar1m
    athena: adamlar türkiyede bir ilke imza att1lar.ska mzigini ben onlarda duymusum. türk melodilerini son derece basar1l1 yorumluyorlar.
    kargo:adamlar1n herbiri bireysel olarak müzik piyasas1nda genis capta tan1n1yorlar. bildigimiz cogu albume aranjörlük vs imza atm1slar.
    zaten bu adamlar biseyler bilmese olmasa farkl1 bi duruslar1 olmasa basar1l1 olamazlard1
    mesela vega gayet tatl1 müzik yap1yodu ama genis kitlelere ac1lamad1g1 için pouler olamad1lar.onlar da populer olsayd1 onlar da piyasac1 allaj1n beklalar1 olacakt1
    ben mangaya bile k1zm1yorum.en az1ndan insanlar1n kulag1na bi kac melodi soktular.hic bilmeyen birisi delay dinledi gitardan.
    ben böyle düsünüyoru.sinekten yag c1karmak gibi asl1nda ama ben ne olursa olsun destegimi esirgemem türkiyde biseyler yapmaya cal1san adamlardan
    b kadar mesaj1 okuman1za gerek yok kisisel bi cevapt1r.okursan1z da tesekkurler
    sayg1lar
  • Kaiser • 12 Nisan 2005 10:54 • #459973
    CEVAP Veriyorum: deprofundis"e

1.İlk yapıldığı yıl üniversitedeki arkadaşlarla beraber gittim.Zaten çoğunluk bizim üniversiteden ya da beyazıttandı.Ancak amacının mükemmel olmasına rağmen gittiğimiz organizasyon kimseden yardım alınmadığı için Piknik halindeydi..Yemin ediyorum gidenler bilir uzun eşek oynayıp yemek yedik ve amatör grupları dinledik çok eğlendik ama festival değildi ...Yani ben eleştirmiyorum hatta gittim ancak şu kesinki daha sonraki yıl Rock"n Coke gittim ve Rasmus Kurban gibi hakkaten sevdiğim grupları dinlemekte çok güzeldi ancak tabiikiOlayın siyasi ve parasal yanı var inanın bunu benden iyi kimse bilemez siyasi içerik bilgim iyidir..Ancak düşüncem budur ikisinede gittim ve bu sene yine rock'n Coke a gidecem çünkü kurban orada!!

2.3.4.
    Teomanı severim özellikle Şebnem Ferahla düetleri ancak şu kesinki eskisi kadar müziğe ağırlık vermiyor.Kargoya laf edemem ben popülerliğin kendinden geldiğini düşünüyorum ayrıca son athena bir roportajında ünlü olduktan sonra bar konseri yapmak istediklerini ancak barda izdihamdan daha sonra büyük konserlerle daha fazla insana hitap ettiklerini söyledi
    Ayrıca Athenanın kimsenin bilmediği bir METAL albümü olduğunu bunun tutmamış bir demo olduğunu undergroundda efsane olduğunu biliyormusun??
    Sanırım şimdi cevap yazabilirsin!!!!!!!!
  • deprofundis • 12 Nisan 2005 20:31 • #460040
    barışarock'ı bir Woodstock olarak gördüğümden dolayı destekliyorum ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.ben bir savaş karşıtıyım ve hiçbir zaman coca cola gibi savaşa sponsor olmuş bir firmanın yanında olmam!aksine lanetlerim onu!bir kere zaten rock'ın savaş karşıtlığı vardır."rock'n coke"...gerçekten çok uyumsuz ve komik!eğer bir şeyin iyi yapılması isteniyorsa herdaim desteklenmesi gerekir bu da ayrı bir konu.
    gruplar hakkında da şunu söyleyim:
    1-teoman'ın kendi biyografisindeki bir lafı(teoman hastası bir arkadaşım vardı,ondaki bir kitapta yazıyordu:"ben eskiden metal dinlerdim.Iron Maiden'ı çok severdim.içinde klavye olan müziklere dayanamazdım"
    hehehe..adamın Iron Maiden da steve harris'in aynı zamanda klavye çaldığından haberi yok!bu adam böyle bir adam!müzikal açıdan değerlendirirsek sevdiğim şarkıları vardır ama genel olarak rockla pek alakası olmayan işerde bulunmaktadır!
    2-athena'nın bahsettiğin albümünü biliyorum!amerika ne derse onu yaparız diyen adamlardan haz almam!müzik yapan birini kişiliğini ayrı tutup eleştiremiyorum kusura bakma.genel olarak rock'n coke'a çıkmış insanlardan haz almıyorum!(erkin koray da dahildir!bir adam ancak bu kadar dönebilir!neyse...)
    3-kurban'a bazı arkadaşlar punk yapıyor diyor!halahala...bir punk grubu ne zamandan beri coca cola gibi markaların yanında oluyor!hehe..pes doğrusu!
    4-kargo'yu bir grup olarak nitelendiremiyorum!neden mi?koray bir röpörtajda söylemişti bundan 4-5 sene önce:"biz dışarda birlikte takılan insanlar değiliz.sadece çalışmadan çalışmaya birbirimizi görüyoruz."bir başka değişle para kazanmak için görüşüyoruz!bir grup böyle mi olmalıdır?sanat para için yapılabilir mi?estetik okumak lazım biraz!
    başka söyliyeceğim bir şey yok!sanırım yeter de!

saygılar
  • Kaiser • 13 Nisan 2005 10:59 • #460131
    şimdi bu topicin amacı forumda küfür edip boş konuşanlar zaten bilginle boş konuşan biri de değilsin düşüncene saygı duyuyorum kendince haklı olabilirsin ama ben katılmıyorum..
    Peki Neden?
    1.Punk Yapan bir grup nasıl Amerikan destekli festivalde demişsin.
    2.Emperyalizm karşıtı olduğunu punkun bende biliyorum ancak şuda bir gerçek dinlediğimiz 100 Punk grubunun 70"i Amerikalı gruplar ve oradaki tüm festivallere gidiyorlar aslında kurbana tamda punk dememek lazım ........
    3.Yani Bir Rancid sence gerçekten Anti Emperyalistmi Hiç Sanmıyorum...
    Lütfen Topicteki konuyuda okuyup cevabını yazarsan!
  • psychokiller • 13 Nisan 2005 15:56 • #460157
    yazın abi yazın ki teoman prim yapsın.kötülesenizde yazın.iyilesenizde.bu seneki şenliklerde teomanın ön grubuyuz.yazın heryere yazın ki daha çok millet dolsun.bizde katıksız grunge gruplarının hala olduğunu daha çok millete ispatlayalım böylece.
  • deprofundis • 13 Nisan 2005 19:25 • #460201
    topicteki konuya lafım yok!kendini bilmeyen çok adam var burda.boş konuşup atıp tutan...ben yazdığın örneklere ve düşüncelere takılmıştım.

saygılar
  • Kaiser • 13 Nisan 2005 20:09 • #460210
    bende sana zaten bir laf atmadım burada amcımız birşeyleri tartışmak keşke herkes böyle tartışabilse benim anlatmak istediğim budur
  • Infusion • 13 Nisan 2005 20:15 • #460214
    ne olmus burası böyle yaa..
  • deprofundis • 13 Nisan 2005 20:39 • #460230
    eyvallah abi!anlamış bulunmaktayım.forumun hertarafında boş boş konuşan çok tip var da ben birden celallendim.kusura bakma.insanlara laf anlatmaya çalışmaktan bıktım da!sen adama bir şey anlatıyorsun adam boş boş bildiğini söylemeye devam ediyor.deli oluyorum ozaman

saygılar