-
arkadaşlar seveni var gıcık olanı var ama ortada bir punk kültürü var..özenti punk gençlikten bahsetmiyorum tabii ki..ben gerçekten severek böyle olmaktan, kaliteli punk rock grupları dinlemekten, yaşam tarzı olarak benimsemekten bahsediyorum..türkiye'deki punk gruplarının kalitesi ve konserler bence yeterli değil..gerçi dünyanın en iyi ve kaliteli punk rock grubu bence Bad Religion (biraz yaşlılar ama neyse) ama adamlar ülkesi olan Amerika'da bile fazla tanınmıyolar ki Türkiye'den yeterlilik bekleyelim
-
sen türkiye de gerçekten punk kültürünün olduğunu mu sanıyorsun dostum?? zaten bencesi burda punkın yaşam felsefesi olarak benimsenmesi uzun zaman alacaktır ( baya uzun zaman ) ..
-
ya tabi bilinmez. dediğin gibi amerika'da bile tanınmıyor adamlar. üstelik türkiye'de albümleri resmi olarak yayınlanmıyor birçok grubun dead kennedysin minor threadin felan bulamazsın yani. bad religionunkiler varmı bilmiyorum. zaten burda punk diyince good charlotte, sum 41 gibi saçmalıklar geliyo insanların akıllarına. ha bak offspringe laf söyletmem, adamlar punktan çoook daha öte bişeyler yapıyo.
-
Güzel şeyler yamışınız arkadaşlar..Punk müzik şu salak mtv grupları yüzünden çoluk çocuk müziği olarak algılanıyo..Offspring'i bende ayırırım onların içinden son albümleri harici green day'ide ayırırdım yaa neyse..Nofx,Bad religion,sex pistols,television,explotited,Goldfinger,millencolin,rancid benim favori gruplarımdır..
Converse giyerim blink 182 dinlerim benden sonra kendime punk derim..Allah alah yok yaaaa....
-
türkiyede bence kültür tam anlamıyla yaşanamaz. çünkü bir punk grubu istediğini söyleyemez nedeni kültür bakanlığının onayı gerekmesi.şu anda da olduğu gibi demo olarak bilinir punk grubu. ayrıca bir çok kendini punk zanneden arkadaşlarımız amerika karşıtlığı bilmemne gibi şeylere takılmışlardır. ama amerikan fender veya amerikan bir gibson için ölürler. diyeceğim şu önemli olan kısıtlı olan imkanlarımızla kendimizin punk ruhunu yaşatmamızdır..
-
Türkiyede Punk Kültürünün gelişmesini ya da kalitelenmesini beklemeyin.
Punk İngilterede orta sınıf gençlik tarafından oluşturulmuş kalite istekleri olmadığı gibi Müzikte nota armoni kabiliyet gibi şeylere önem vermeyip ,tüm amaçları kaos,anarşi yaratmak düzene karşı gelmek olmuştur.
düzen,endüstri,tanınırlık beklentisi hiçbir zaman Punk ideolojisi içinde yer almamıştır.
-
Türkiye de böley bir kültür yok müzikal açıdan ama bir çok genç punk gibi yaşıyor!!!
-
Harbi punkerlara canım kurban... Özenen insanlardan illallah geldi... Bu özenen tayfa yüzünden James Hetfield'in bile giydiği herkesin severek giydiği Converse markası bile ayağa düştü... Söylediğim şeyler konu başlığıyla alakasız gibi ama bunları söylemeden geçemedim...
-
punk kültürünü sadece müzikle sınırlandıramazsınız.punk bir hayat görüşüdür.müzik te bunun sadece bir uzantısı.punk dünyayı umursamaz,kendini umursamaz.ünlülüğü,çok ses getirmeyi yankı uyandırmayı düşünmez punk.sadece söylemek istediğini söyler.kimseye de hesap vermez dik kafalıdır punk. türkiyedeki hali çok dinlenilip dinlenilmemesi umrunda bile değildir. o söyleyeceğini söylemiştir ve dinleyen dinler.gerisi de zaten cehennemde kül olup gitsin kimin umurunda!
-
yaşam tarzı olarak benimsemekten bahsediyorum
yaşam tarzı olarak nasıl benimseniyo yani bir punkçının yaşam tarzı nedir? evde yemek yaparken hoplayıp zıplıyomu durmadan