Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gral Tv Video Müzik Ödülleri versus MVÖ

• mor_ve _ötesi • 16 Mayıs 2005 00:14 • #466264
    arkiler ben her yerde BİR DERDİM VAR ve düzene karşıt diğer şarkıların anlamının aşk şarkısı anlaşılmasından yanarım ama bir röportaj okudum buraya da kopyalama gereği hissettim..

Bu kadar muhalif olmak riskli değil mi?

Harun Tekin: Bir şarkı yaparken politik mesajın dozunu çok iyi ayarlamalısınız. Şarkı bir propaganda broşürüne dönüşmemeli. Mesaj verirken şarkının estetik değerini azaltmamak lazım. Biz bu dozu ayarlamaya dikkat ediyoruz. Yaşayan her insanın müşteri olarak görüldüğü, 3 milyardan fazla insanın açlık sınırında yaşadığı, temsili demokrasinin yokolduğu, iktidar dengelerinin adaletsizce dağıldığı bir dünya bu. Biz albümümüzle buna dur diyoruz, usturuplu bir çığlık atıp dikkatleri buna çekmek istiyoruz.

'POPÜLER KÜLTÜRÜN PARÇASIYIZ'

Bu yüzden mi yaptığınız işi 'usturuplu kaos' olarak niteliyorsunuz?

H.T.: Düzene yandan bakan bir söylem. Kaos bugünlerde yaşanan ve bizim deneyimlediğimiz şeyin adı ve biz de grup olarak bunun bir parçasıyız. Biz de gürültü yapıyoruz, popüler kültürün bir parçasıyız ama yaratmaya çalıştığımız farklılık usturuplu kavramında gizli. Edepli, ahlaklı, akıllı olmaya çalışıyoruz.

Bir çığlık attığınızı söylediniz. Sizce bu çığlık duyuldu mu?

K.Ö.: Bizi dinleyenlerin şu an kaçta kaçı anlattıklarımızı anlıyor bilemem ama sonuçta bu çocuklar da yarın büyüyecek ve yıllar sonra da olsa şarkılarımızı daha farklı bir anlayışla dinleyecekler. Yani bugün değil ama birgün anlaşılacağız.

..işte onların bu konudaki görüşleri..tam tahmin ettiğim gibi bakıyolarmış demekki duruma..
  • cc_baran • 16 Mayıs 2005 01:47 • #466267
    Ya bu yazıyı burada alakalı her yere kopyala da bitsin şu tartışma artık.
  • sırtım ağrıyo • 16 Mayıs 2005 14:23 • #466312
    MOR VE ÖTESİ ELEMANLARINDAN İYİ PLAZABOY OLUR

benim ödülle mödülle derdim yok. alsın almasın bana ne. müzikleri yaramaz herşeden önce , ingiliz özentisi gitar tripleri, kıyafetler aynen. sözlerini annatıcaklarından kısarak yazıyorlar neb*ktan bahsettikleri belli değil. ulan diyorum para insanı nasıl değiştiriyor. katıldıkları hayır hasenat işlerine eyvalla ki
    ne var bunda~> taş attılar da kolları mı yoruldu.

o kadar da olsun! daha da alsınlar ödül seneye de alsınlar .YAKIŞIR. isterimki klipleri şarkıları her sene birinci olsun ...daha çok tişörtle rozetle gezerler
  • killing us • 16 Mayıs 2005 14:28 • #466314
    MOR VE ÖTESİ ELEMANLARINDAN İYİ PLAZABOY OLUR

iyi koymuşun...
  • berry88 • 16 Mayıs 2005 18:07 • #466342
    ARKADAŞLAR NİYE TARTIŞIYORUZ Kİ ELALEMİN ÖDÜL TÖRENİNİ.
    BOŞVERİN GİTSİN.BÖYLE YAPTIKÇA BU TİP ŞEYLERİ YÜCELTİYORUZ.YANİ ONLARIN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ.İYİ-KÖTÜ FAKETMEZ ONLARA ELEŞTİRİ OLSUN ADLARINDAN SÖZEDİLSİN YETER.BU AMAÇLA YAPILMIŞ ŞEYLERE ÇOK ÇABUK KAPILIYORUZ.TAMAM TEPKİ GÖSTERMEK İYİDİR AMA BÖYLE ÜLKE MESELESİ HALİNE GETİRMEYELİM.
    ŞİMDİ M.V.Ö. ÖDÜLÜ ALDI DİYE TARTIŞIYORUZ AMA ALMASALARDI DA TARTIŞICAKTIK.'NİYE ALMADILAR ÖZENTİLER' FALAN DİCEKTİK .BU BÖYLEDİR BU ÜLKEYE NEYİ BEĞENDİREBİLİRİZ Kİ.!!!!!!!