Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

uyuz mvo turk rock lıderı dıyolar

• ASPRYN • 21 Mayıs 2005 21:06 • #467459
    "siz bunu popülerlik için yapmacık bişey olduğunu düşünüyosanız sizin fesatlığınızdan gelir..kişi kendinden bilirmiş işi..kendiniz gibi sanmayın insanları.."
    Öncelikle rica ediyorum olayı kişisel boyutlara tasımayalım lutfen tartısma ortamı olusmasın. Mor ve Ötesi hakkında konusalım benim ne kadar fesat oldugum hakkında degil:)
    Türkiye'de yıllardır toplumu bilinclendirmek isteyen muzisyenler,sanatcılar oldu.Barıs Manco,Mogollar,Erkin Koray benim aklıma gelenler.Ama kimse cıkıp onlar samimi degiller demediler.Cunku onlar bu işi yapmak istedikleri için yapıyorlardı zaten calkantılı dönemleri yasadılar.Mor ve Ötesi insanlarda böyle bir guven olusturamadı.Bazı dergilerde mor ve otesi'nin röportajları sıkca yayınlanıyor ve bu yayınlarda mor ve otesi ısrarla emperyalizme karsı oldugunu belirtiyor.Sarkılarının altında yatan anlamları acıklıyor.Gel gör ki aynı grup coca cola duzenledigi için Rock'n'Coke a cıkmayıp Coca Cola'nın bir urunu olan Fanta genclik festivaline katılıyor!Zamanında bizler populer kulture karsıyız diyorlardı ama simdi kral tv de kliplerini yayınlıyorlar.Kral tv kimsenin klibini zorla yayınlamıyor ki!Demek ki onlar istemis bunu.Böyle çelişkiler oldugu için insanlar mor ve ötesini samimi bulmuyor.Yoksa kimse fesat degil burda
  • souls_for_rent • 21 Mayıs 2005 21:07 • #467461
    Kral tv kimsenin klibini zorla yayınlamıyor ki!Demek ki onlar istemis bunu.Böyle çelişkiler oldugu için insanlar mor ve ötesini samimi bulmuyor.Yoksa kimse fesat degil burda

:))
    güzel...
  • mor_ve _ötesi • 21 Mayıs 2005 21:13 • #467463
    kral tv kimsenin klibini zorla yayınlamıyo evet ben bi önceki mesajlardan birinde bundan bahsetmiştim farkındaysan..kopyaliyim istersen:

3.sü efet popülerliği kattılar ama bu sadece son albümle birlikte video klipleriyle her kesime mesaj vermek istedikleri için bi müzik kanalında çıktıkları içindi..bu müzik kanalını da bu müzikten anlayamıyacak nitelikte ve kültürde insanlar izlediği için ellerinde olmadan popüler oldular..bilen bilmeyen 'cambazcı'kitlesi grubu sahiplendi..bence bunu hesaba katmamışlardı..aslında röportajlarında vs.. bundan rahatsız oldukları göze çarpıyo..

ayrıca yalnızca roc'n'coke festivalini örnek verebiliyosunuz sürekli..
    sizce insanların ilerde sizin düşündüğünüz gibi düşüneceğini hiç mi hesaba katmadılar?işin altında başka şeyler yatıyo bu bi gerçek..
  • tezgah • 21 Mayıs 2005 21:23 • #467468
    sizce insanların ilerde sizin düşündüğünüz gibi düşüneceğini hiç mi hesaba katmadılar?işin altında başka şeyler yatıyo bu bi gerçek..

hesaba katmadıkları fanta festivali olayında yaptıkları salaklıkla belli oluyor hem karşı geliyorlar hem güçlendiriyorlar ayrıntılı bilgi yukarıdaki bir yazımda mevcut
  • ASPRYN • 21 Mayıs 2005 21:25 • #467470
    "ayrıca yalnızca roc'n'coke festivalini örnek verebiliyosunuz sürekli..
    sizce insanların ilerde sizin düşündüğünüz gibi düşüneceğini hiç mi hesaba katmadılar?işin altında başka şeyler yatıyo bu bi gerçek.."
    bunu dusunebilen bir grup nasıl olur da kral tv izleyenlerin mvö sarkılarındaki mesajları anlayamayacak insanların cogunlukta oldugunu dusunumez anlayamadım ama bence gereksiz bir tartısma yapıyoruz burda:)Bu arada neden MVÖ'yu bu kadar savundugunu anlayamadım?
  • mor_ve _ötesi • 21 Mayıs 2005 21:30 • #467472
    kral tv izleyen kitlenin şarkılardaki mesajları anlamaması bir olasılıktır baştan yanlış karar verip anlayacaklarını düşünmen suç değildir ama konser sorgulaması herkesin kolaylıklA aklına gelebilicek bişey ve bunu hesaba kattıkları belli..altında başka birşey yattığından bu tür fikirlerin oluşmasını mecburen kabullendiler..aspryn ben de senin nedenn mor ve ötesinin hareketlerine bu kadar karşı olduğunu anlayamadım..
  • mkcervy • 21 Mayıs 2005 22:18 • #467489
    aspryn mor ve ötesi hiç bi zaman şarkılarının anlamının politik anlam taşıdığı anlaşılmadığı için veya popülerlik için gündeme getirmediler..öyle olsa şarkıları bu kadar üstü kapalı olmazdı..direkt siyaseti ele alırlardı..röportajlarında vs.. şarkı anlamlarına da hiç değinmiyorlar ama bazı konulara duyarlı oldukları için toplumu bilinçlendirmek istemeleri gayet doğal..ya zaten işe de yaramıyo toplum ne kadar iyi bi toplum ki bilinçlensin..onlar doğru buldukları birşeyin arkasında duruyolar..ama siz bunu popülerlik için yapmacık bişey olduğunu düşünüyosanız sizin fesatlığınızdan gelir..kişi kendinden bilirmiş işi..kendiniz gibi sanmayın insanları..

1 son albümlerini populer olmak için yaptılar.
    2 kendi şarkılarını bal gibi anlattılar hikayelerini daha albüm çıktığında;frekans ve bunun gibi programlarda...(cümle devrik oldu anlayın artık :p)
    3 toplumu bilinçlendirmek gibi bi misyonları olamaz,çünkü konuştuklarıyla yaptıkları tezat oluşturuyor...
    4 ben populerliğin kötü birşey olduğunu düşünmüyorum.önemli olan popüler olduktan sonra özünü yitirmemek...
    5 hala onalrı niye savunduğuna bi kanaat getiremedim...
    6 fesat sensin
    7 aptalca yorumlar yapma..
    8 ben bu grubu ilk albümünden beri takip ediyorum.bu grubun avukatıymış gibi ve "herşeyi biliyorum" modunda göstermeye çalışma!!
  • mor_ve _ötesi • 21 Mayıs 2005 22:58 • #467501
    öff kes be sen kimsin beni sorgulamak sana düşmez kes sesini kendi düşünceni söyle adamsan!
  • darkeyes • 21 Mayıs 2005 23:26 • #467512
    Yok artık daha neler güldürmeiin benii
    daha iyi onlarca isimden birkaçı:Şebo,Duman,Kurban
  • snown • 22 Mayıs 2005 01:51 • #467541
    ASPİRİN NİN ZEKA SEVİYESİNİN YAZDIKLARI İLE MOR VE ÖTESİ YAZAN ARKADAŞIN SEVİYESİNİN ÇOK ÜSTÜNDE VE ROCK KÜLTÜRÜNÜN ONU EZDİĞİNE YAZDIKLARINI OKUYUNCA KARAR VERDİM.

BİR KRAL VARSA KONSER PERFORMANSI İLE ANLAŞILIR.
    YEDİKULEDE MVÖ NÜN SESİ KISILMIŞTI YAAA...
    KURBAN DA TELLERİNİ KOPARMASINA RAĞMEN HİÇBİRŞEY YOK GİBİ DEVAM ETMİŞTİ TA Kİ KONSER SONUNDA BAK TELLER KOPUK DİYE GÖSTERİNCEYE KADAR KİMSE BİR ŞEY ANLAMAMIŞTI..
    ASPİRİN +1