-
Gothic müzik dinleyenlerin hepsini aynı kefeye koyuyorsunuz ama bu işi gerçekten hakkıyla yapan insanlarda var ve yüzlerini gözlerini de boyamıyorlar zaten yüzlerini gözlerini boyayan insanlar kalitesini müzikte gösteremiyordur bu sebeple bari dış görünüşten kurtarıyım düşüncesi ile hareket ediyorlar benim dinlediğim ve gothic müziği gerçekten iyi yapan insanlarında hiçbiri garip garip giyinip makyaj yapmıyorlar zaten bende o tür insanlara gothic tayfası oalrak bakmıyorum...
-
gothic müzik tarzı nasıldır? ayırt edici özellikleri nelerdir?
-
Yemişim gothic metali,gidin death metal dinleyin.
-
yaw anlamadığım neden gothik metalden nefret ediyorsunuz.ayrıca bazı arkadaşlar nightwish gothic metal yapıyor demiş.valla hiç yakıştıramdım bu adamlar power metal yapıyorlar.ve her forumda mutlaka tartışılan bi konudur her nedense.
ve gothic metal dinlemek istiyorsanız ki bence dinlemediğiniz için böyle konuşuyorsunuz.
1-tristania
2-therion
3-epica
4-haggard (dinlemediyseniz yazık olmuş)
ve bisürü
bence insanlar nassıl metalcilere karşı önyargılı davranıyorsa metalcilerde kendi aralarında bu tarzı sevenlere karşı önyargıda bulunuyor
-
the cranberries gothic değildir ki ya.belki bikaç şarkı sözünden yola çıkıp bu kanıya varmış olabilirsin.ama değiller bi kere yanlış örnek olmuş bu
-
aslında o saydıgın gruplar bile tam olarak gothic metal sayılmaz.tristania belki. tam anlamıyla gothic diyebilecegimiz Theater of tragedy ve my dying bride, cradle of filth bile black metalin dısında gothic ogeler tasıyor.
-
bi arkadaş placebo'nun gothic oldugunu söylemiş.. o arkadaş kulaklarını kontrol ettirsin bence... placebo brit, glam, alternative arası gelip giden iyi bi gruptur diyorum ve benim gothic favorim: marilyn manson olsa gerek
-
marilyn manson ve gothic ey allam ya.bi kere gothic'in kelime anlamını biliyormuyuz.ya da bu tarzın nasıl soundlara,riflere melodilere sahip olduğunu? gothic metalin kurucusu theriondur.diğer gruplar sonradan türemişlerdir.haggard ya da epica dinleyeniz var mı?
-
gothic'lerden nefret ediyorum diyenler sanırım orda burd gördüğümüz abuk sabuk tiplerden bahsediyolar. ki haklılar. "ööeee ben bunalıma girdim asla da çıkmıcam nerde benim doom metal albümlerim, hepnizden nefret ediyorum" diye dolaşan boyalı abidik gubidiklerden nefret etmek sevaptır bencede. kaldı ki onlar boşluktan ibaretler, nefret ettikçe bir şey kaybetmessiniz.
ha onlar yüzünden isimleri kirlenen gruplara gelince. moonspell'e laf edilmez yani ayıp (bakıyorumda eden de yok zaten:)))
nightwish tanrısal düzlemde müzik icra eder lütfen saygı duyunuz, lacuna coil ve lunatica'da bir o kadar sayılsaı gruplar arasındadır.
-
valla arada çok güzel işler çıkıyor ama efsaneye harbi saygı göstermeli
Moonspel Çok sıkı çalıyor abi..
Gothic fanı değilim ama Belli başlı grupları da dinliyorum
MÜZİK EVRENSELDİR yeterki Kulağıma hoş gelsin ben seveyim gerisi yalan