-
Arkadaşlar,
Alternatif müzik bütün rock gruplarını birbirine benzer fabrikasyon tiplemelere dönüştürüyor. Bütün yapılan müzikler biribirine benziyor. Artık tarz ve kimlik diye bir derdi kalmadı grupların.
Bu konudaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
-
We Will Rise !
-
Turkiyede muzisyenler veya kendilerini oyle adledenler tarz veya kimlik konularını kendlerine dert etmeselerde olur,kalitede çıtayı yukseltmeye calıssınlar yeter gerisi gelir nasıl olsa..
ayrıca turk metalinin şimdiye dek kayıtsız kalınmayacak dercede yukseldiginide sanmıyorum,ciddi çabalar vardı o da hala var zaten,muzisyenlerin sayısı gun geçtikçe artıyor,kırsal kesimlerde,imkanları kısıtlı olan gençler bile şaşılacak işler yapıyorlar,ne tur olursa olsun kaliteli olsun de mi ama...
-
ya türkiyede hm yükselmeye ne kadar çalışsa da önlerinde müzik şirketleri gibi bi engel var.yani sırf müzik şirketlerinde mi bitiyo olay demeyin aslında müziğin dinleyiciye ulaşmasında çok büyük etken.eğer bunların kafası yerine gelirse bi sürü metal grup piyasaya çıkar..Bu ancak bu şirketlerin bunun aslında o kadar da küçük bi pazar olmadığının farkına varana kadar böyle sürüp gider bence...ama sabretmek gerek önden Rock çıktı bi kere devamının geliceğini düşünüyorum..
saygılar=)
-
bu netice yalnızca müzik konusunda değil Türk toplumu konusunda da mevcut diyor ve gidiyorum..
-
lise 3 te matematik dersinde bi hayli alçaktan den uçak geçmekteydi,gayet gürültülü..bi arkadaş "hocam uçak geçiyo" dediğinde hocanın tepkisi "elleme bırak geçsin" olmuştu..çok gülmüştük..
elleşmeyin arkadaşlar,içindekini dışa vurabilsin insancıklar rahatlıkla..evrime mani olmayın,eleştirilerle müziğe yön vermek,dayakla çocuk yetiştirmek olur..o çocuk da büyüyünce kendi çocuğunu döver..
-
valla bn öyle oldugunu düşünmüyorum... alternative yaptıgını sananlar var bir de alternative yapanlar var... hakkını vermek lazım:P
-
ahh şu popülerlik kaygısı olmasa insanlarda süpper olucak ama hem yapım şirketlerinn hem de bazı grupların para arzusu bizim metalimizi ne yazık ki geride bırakan en önemli etken.....ama bakış açısı işallah değişir ve bu kitlenn de kaile alınması gerektigi anlasılır
-
valla bu sitede manowar'a yapılan yorumları gördükten sonra diyorum ki türk heavy metal bir yere yükselemez!boşuna ümit etmeyelim!
-
ben bir metal müzik fanı değilim ama alternatif rock gruplarını gördükçe feci sinirleniyorum!!! adamların gitara saygısı yok birkere yaa!!! ne o öyle cırcırbırbırcırcırbırbır düz akor!! ya akor çalınmasınıda küçümsemiyorum ama adamlar o kadar laubali çalıyorlarki!! gitara saygısı olan oturur çalışır biraz kendine has bir tarz yaratmaya çalışır!!
müzik yapamayan insanların yaptıkları müziğe koyduğu isim "alternatif" müzik olmuş.türkiyede ve dünyada bu müziğin desteklenmesinin sebebide bütün grupların çalabileceği tek müzik tarzının alternatif olması,yani basit müzik.eline gitar alan alternatif grubu kurup ya karı kız peşinde koşuyor veya para ve şan peşinde....ne diyorum ben yaaa...yeteeeeeeeeeer
van halen____