Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türk heavy metali tekrar yükselişe geçebilir mi?

• sdqantaris • 7 Temmuz 2005 01:23 • #476769
    Hocam sen takmışsın kafayı biraz bu alternatif işine. :) Alternatif dinlerim. Blues dinlerim. Hard Rock da dinlerim. Onu da bunu da dinlerim kaliteli olduğu sürece.

Haklısın trend bu şu anda... Vakti zamanında heavy metalin de trend olduğu gibi... Birbirine benzer ve kalitesiz bir çok şeyi her müzik türünde dinledik. Biraz daha geniş bir açıyla bakmak gerek diye düşünüyorum. Budur düşündüklerim.

Heavy Metal bir trend değildi bir haykırıştı gibi yaklaşımlar da doğru olabilir. Öyle de ama o zamanlar trend olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Öte yandan o isyankar ruh ve gençlik bugün de yaşıyor ama farklı şeyler dinliyor...

Bence trenddeki müzik grupları birbirine benziyor evet ama bu tarzın kaybolması değil, mevcut tarzın bokunun çıkarılması. Öte taraftan tarz kasıntısı bence müzisyeni sınırlar. Ben heavy metal yapıcam demek de ben alternatif yapıcam demek de insanın elini ayağını bağlar. Ancak özgür kafa özgün işler çıkartır.
  • GaRaJ Arabası • 7 Temmuz 2005 01:33 • #476772
    o kim bee! isme bak diken. çok komik:) ya bikere metal zaten yükselişte abi... manga varoldukça sırtımız yere gelmez merak etmeyin.

topaç kafa sen nickine bak :)
  • yar_rock • 7 Temmuz 2005 01:44 • #476780
    sen kendi kafana bak hıyar kafa!
  • GaRaJ Arabası • 7 Temmuz 2005 01:59 • #476789
    hadi len yar_rock..!
  • yar_rock • 7 Temmuz 2005 02:01 • #476791
    ya sen niye benimle uğraşıyosun. ay inanmıyorum çattık ya!
  • josf_in • 7 Temmuz 2005 02:03 • #476793
    al sana bidaha
    yuhhhhhhh derim başka bişi demem!!!!!!
    bidaha diyim mi????
  • GaRaJ Arabası • 7 Temmuz 2005 02:04 • #476795
    Sen kendin kaşınıyosun, ben bi şey yapmıyorum...
  • sdqantaris • 7 Temmuz 2005 12:17 • #476839
    Alternatif Rock'ın yükselişini 99'daki olaylara bağlamak dar bir görüş açıcı, Mor ve Ötesi'nin yükselişini de oraya bağlamak yine çok dar.

Alternatifin yükselişi ancak dünyadaki trendin yükselişi, müzik firmalarının bu alanda daha çok rant olduğunu görerek bu alana yönelmesi ve piyasayı bunlarla doldurmaya, bu tip prodüksiyonları desteklemeye ve sunmaya başlaması ve Türkiye'deki firmaların (ki bazıları zaten yurtdışı menşeiliydi) da bu yolu izlemesiyle açıklanabilir.

Öte yandan alternatifçileri ürkütmek mi? Ne saçma. Pentagram da iyi grup - The Climb da. Cem Köksal da iyi Kangroove da.

İlla ürkütecekseniz kötü müzik yapanları ürkütün. Neticesinde heavy de alternatif de kötü müzik yapan tonla adam var...

Ürkütmek. Ürkünç...
  • Metal milita • 7 Temmuz 2005 12:26 • #476840
    ya neden kimse türkiyenin en iyi heavy metal grubu objektiften bahsetmiyooo
  • sdqantaris • 7 Temmuz 2005 12:28 • #476842
    En iyi göreceli olduğu içindir sanırım. Ben sevmezdim çok. Sen bahset biz dinleyeylim ama başkası bahsetmiyorsa. Dinliyorum ben.