Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türk heavy metali tekrar yükselişe geçebilir mi?

• grand_azur • 17 Haziran 2005 20:47 • #473184
    plak şirketleri alternatif rock gruplarına fırsat vermeye başladı ve rock da gelişti türkiye de böylece.bence metal de gelişicek. tabii iş plakçılara düşüyo.
  • GaRaJ Arabası • 18 Haziran 2005 16:31 • #473365
    Arkadaşlar,

Alternatif müzik bütün rock gruplarını birbirine benzer fabrikasyon tiplemelere dönüştürüyor. Bütün yapılan müzikler biribirine benziyor. Artık tarz ve kimlik diye bir derdi kalmadı grupların.

Bu konudaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Taylan cim keske yazsayd1n foruma da kim oldugunu..! Arkadaslar bir zamanlar Heavy Metali ADAM GIBI YAPAN bir grubun solisti yani DIKEN in solisti Taylan Ayik.
  • taylan ayık • 18 Haziran 2005 23:57 • #473546
    Teşekkürler,

Diken bir zamanlarda kalmış olabilir ama ben yoluma devam ediyorum. Oldukça sert bir albümle Ekim ayında dönüp alternatifçileri biraz tedirgin etmek istiyorum. Artık heavy metal'in de yeniliklere açık gelişebilem günümüze gayet rahat uyum sağlayabilen bir tür olduğunu gençler bilmeli.

Bu arada Bursa konserimizin fotolarını isteyen olursa gönderebilirim.

Taylan AYIK
  • GaRaJ Arabası • 19 Haziran 2005 01:42 • #473561
    Taylancim, her türlü ben senin yanindayim. Klip için, album dagitimi için, beste/ sarki sözleri için, konser için vs. Senin gibi müzisyenleri desteklersek ancak bu piyasada bir heavy akimi baslatabiliriz. Diken soundunu koruman gerek bunun da farkindasin umarim.

Görüsmek Üzere...
  • WitchHunteR • 19 Haziran 2005 01:59 • #473562
    türk heavy metali yükselişe mükselişe geçmez hele hele tekrar yükseliş diye bişey zaten yok...hacı ben lisede falandım belki daha da önceydi bu sinema konserleri oluyodu ne manyaktı ya bi tane oturak kalmazdı sinemalarda...o zaman da bi avuçtuk şimdi de öyleyiz...ancak zengin bıcırları heavy yi dinlemeye başlar şirketler de albüm yapmaya başlarlar bu seferde şimdiki alternatif kavatları gibi bi dolu metal grubu çıkar ortaya...onu da ben istemem açıkcası...ayrıca şunu söyleyim şimdi bakıyorum da metalci olduğunu söyleyen pekçok kişinin amacı aynı hatun götürelim ortam yapalım karizma yapalım falan felan...yok yani metalin ne olduğunu bilen adam çok fazla...eskiden daha azdık ama daha sağlamdık sanki hacı ha?...ya da ben mi öyle görmek istiyorum...bizi baltalıyan en önemli şeylerden biri de bu ömer dangalağıyla yanındaki o iki zırtapozun yediği halttır hani şu satanist olayları...ulan o zaman acayip iyi gidiyodu heavy şebek falan vardı tam gaz...sonra bom...yok ya türk heavysinden cacık olmaz biz gene uğraşırız böyle boş boş...yok ruhu olan müzik yapacaz yok görüşü hayata bakışı olan müzik yapacaz yok "poser" olmayacaz yok bilmem ne...gene var türkiyede yüz tane grup bakıyorum dinliyorum yarıdan çoğu şekilci...önce bi kilo jöleyle kafayı yağlıyo eleman ondan sonra sürme çekiliyo gözlere eee ne farkın kaldı popcudan dal...bi kere rock müzisyeni demek rahatsız adam demektir e bizde 1.sınıf bi dünya ülkesi olmadığımıza göre rahatsız olacak 50,000 konu var demektir ama yok hıyar gidiyo yok odinin mezarı yok goblin kralı yok vampir dişi yok tortuga limanı k*ç*ndan uydurup uydurup yazıyor...cacık olmaz hacı cacık...bu arada dikeni de o kadar çok sevmezdim...ne bileyim biraz basitti sanki müziğiniz...neyse dağılmış zaten...umarım yeni projen daha başarılı olur...ulan çok uzattım gene...neyse hadi kalın sağlıcakla...

iced earth---the suffering.........çalıyor....dinleyin....
  • GaRaJ Arabası • 19 Haziran 2005 02:18 • #473567
    iced earth---the suffering

Bu arada Safkan Heavy degildir Iced Earth belirteyim.
    Diger söylediklerine katiliyorum bu arada, Diken hakkindaki görüslerin haricinde...
    Asagida Diken in bir parçasi var, okusun belki bilmeyen üyelerimiz vardir Diken i...

Kara toprak

Karanlık bulutlardan damla damla kan düştü
    Gözyaşlarıma karışıyor bu yağmur benim
    Tahtımdan gözlüyorum geriye gelenleri
    Et ve kana bürünen, ölümü yenenleri
    Artık benim de dönüş vaktim geliyor
    Yürüyorum durmaksızın, ardıma bakmaksızın
    Suyu çekilmiş bir ağaç gibi kuruyorum ben
    Gözyaşlarımı içenler asla ölmeyecekler

Ah! kara toprağa
    Toza, kemiğe büründüm ben

Son andımı içtiğimde
    Toza kemiğe büründüğümde
    Anmasın hiç kimse benim adımı
    Vaktiyle geberttiğim ölüm bana diz çöktürüyor
    Ne yazık ki bana boyun eğdiriyor
    Ah! Ellerim fışkırıyor topraktan çiçek gibi
    Kesiyor ellerimi mezarımın dikenleri
    Akan kanım ıslatıyor sızlayan ellerimi
    Bir daha tutamam ben asla düşlerimi

Ah! kara toprağa
    Toza, kemiğe büründüm ben
    Ah! kara toprağa
    Çok uzaklara gidiyorum ben

Her yanımı sarıyor kollarıyla karanlık
    Her yanımda toprak kokuyor geçmişim gibi
  • taylan ayık • 19 Haziran 2005 15:39 • #473609
    Desteğiniz için teşekkürler,

Arkadaşın(witchunter) bahsettiği sinema konserleri dönemi müthişti. Ayrıca 99'daki o talihsiz olaylar alternatifin yükselişine sebep oldu. Biz battık tabii ki. Mor ve Ötesi solisti Harun, o oturum senin bu tartışma benim satanizmle ilgili platformlarda grubunu şöhrete taşıdı. Türkiye ne kadar tuhaf bir ülke...

Pentagram, Almora, Knight Errant, Cem Köksal, daha da çoğalıp şu alternatifçileri biraz ürkütelim..

Sevgiler

Taylan
    aramak isterseniz
    0533 472 40 36
  • Glorfindel • 19 Haziran 2005 15:51 • #473610
    Taylan Bursada 19 mayıstaki konserdenmi bahsediyosun?fotoğrafları gönderirsen memnun olurum

[email protected]
  • taylan ayık • 23 Haziran 2005 22:17 • #474292
    1998 yılından 99 yılı sonuna kadar heavy metal açısından önemli gelişmeler olmuştu. O zamanlar sürekli konserlere çıkıyorduk.
    İngiliz heavy metal devi SAXON'la aynı sahneyi paylaşmıştık.

Bence gerçek heavy metal bir yaşam tarzıdır. Sözleri ve tavrıyla. İmaj işin küçük bir kısmıdır. Biz o adamlarda bunu görmüştük.

Bursa Rock Şenliği'nde kendimi bambaşka bir dünyada gibi hissettim bir an için. Gençlerin çoğu yabancılık çekiyor bu türe. Şimdi gençlere bu müziği nasıl sevdirebiliriz bunu düşünüyorum.

Taylan AYIK
  • taylan ayık • 25 Haziran 2005 18:49 • #474788
    Konserlerde heavy gruplara biraz daha fazla yer verilmeli.

Birçok festival var. Organizatör arkadaşlar bizlere karşı çok ilgisiz davranıyor. Diken de dahil pek çok grup bu yüzden dağıldı.

Taylan AYIK