Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ekipman önemli mi,yoksa iyi bi müzisyen için ekipman sorun değil midir?

• nickela • 18 Haziran 2005 23:40 • #473539
    ahan da konu bu..

demem o ki,müzisyen gerçekten iyi olduğunda,ekipman beş para etmez de olsa,yaptığı müzik dinleniyosa,ya da derler ya,"sen çalamıyosun,beceren kişi,en kötü gitardan bile süper ses çıkarır.." diye,böyle bi durum varsa,steve vai mesela,neden akort tutan herhangi bi gitarla çalmıyo?!..hem öyle yapsa,kimse "o sesi gitar kendisi çıkartıyo,benim de olsa beş bin dolarlık gitarım,bana bile gerek yok"gibi geyik çevirmez de :) yani ekipman ne kadar önemli..
  • teknodrome • 18 Haziran 2005 23:47 • #473541
    steve vai en uyduruğundan bi gitarla da süper şeyler çalar belki ama gitarın en kralını almak varken soundun en güzelini yakalamak varken adam niye kıytırık aletlerle uğraşsın.
  • Metalitan • 18 Haziran 2005 23:48 • #473543
    valla ben bi baterist olarak şunu söylim.önce yetenek sonra ekipman.iyi çalamayanlar zaten hep bahane bulurlar.yok davulun setupu bana uygun değil,yok kort teli çok yayvan,yok babalar yemiş...vs.halbuki eskiden,ekipmanlar daha bu kadar gelişmemişken bile süper müzisyenler vardı.örneğin jimi hendrix,buddy rich...sonuçta 5000$ lık aletle 300$ lık alet arasında sadece ton ve ergonomi farkı olur derim ben bilmem sen ne dersin?
  • nickela • 18 Haziran 2005 23:49 • #473544
    o da doğru da,bi örnek o sadece,mesela joe satriani de öyle :P
  • klavyeci • 19 Haziran 2005 00:00 • #473548
    ekipman önemli olmaz mı yaaa.tabii ki ekipman çok önemli
  • kutay__ • 19 Haziran 2005 02:10 • #473565
    klavyeci ye katılıyorum. iyi ekipman kafandaki müziği daha rahat aktarabilmene en büyük yardımcıdır. mesela gitarının sorunlarıyla ugrasacağına (yok akort kacırdı,yok telleri cok yüksek,yok sapı rahat degil vs vs..) caldıgın seye odaklanabilmen daha rahat kafayla calabilmeni sağlar.
  • punk_girl_punk • 19 Haziran 2005 10:28 • #473580
    haklısın sonuçta yetenekli olan bir adam istediğiylede çalabilir ama yani niye işleri zorlaştırsın alır güzel bi gitar süper çalar
  • fibonacci • 19 Haziran 2005 13:11 • #473585
    Ritchie Blackmore'un Deep Purple'dayken bütün alet edavatı bir marshall amfi, bir akai teyp(bunu preamp olarak kullanıyordu!) bir de fender stratocaster'mış.
  • dexter_holland • 19 Haziran 2005 21:32 • #473682
    kesinlikle çok önemli. ekipman iyi olmazsa kişi güzel çalar ama ses güzel çıkmaz. belli olur zaten. eğer ekipman kötü olup da siz iyiyseniz ama hala size yeteneksiz olduğunuzu iddia eden insan varsa ya acilen terk edilmelidir ya da koca kafasına bir sağ kroşe çakılmalıdır.
  • Single_FACTOR • 19 Haziran 2005 21:47 • #473684
    Kaliteli enstüman sadece usta ellerde anlam kazanır.