Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BAYAN BİR MÜZİSYENİ DÖVEN ‘ROCK’ BAR: PULP BAR

• sabit • 21 Haziran 2005 22:53 • #473943
    19 haziran 2005 Pazar günü,Beyoğlu-Pulp barda bir konser yapıldı.Çıkan 3 grubun da para talep etmediği konser,Pulp Bar’ın varolmayan monitörlerine(gruplar sahnede çaldıklarını duyamıyordu),ikisi bozuk olan mikrofonlarına,olmayan mikrofon ayaklıklarına rağmen,gerek bar sahiplerini gerekse konsere gelen insanları mağdur etmemek amacı ile herşeye rağmen yapıldı.3üncü grup olarak çıkan Poster-İti grubu çalarken tam anlamıyla çöken ses sistemine dinleyicilerin ve Poster-İti grubunun sinirlenmesi üzerine,kendi hata ve eksikliklerini kabul edemeyen Pulp Bar işletmecileri ve çalışanları,sahneden indikten sonra kendilerine bağıran Poster-İti’nin bayan vokalistini ilk önce saçını çekerek yere fırlatmış,ardından da yere düşen bayan vokalisti tekmeleyerek yüzü kanar bir şekilde yarı baygın bir hale getirmişlerdir.Aynı sırada,dinleyicilerden bir tanesi olaya tepki gösterdiği için Pulp Bar işletmesinin adamları tarafından bıçaklanmış ve Pulp Bar elemanlarının tanıdığı olduğu her halinden belli olan bir tinerci tarafından cüzdanı çalınmıştır.Arkadaşlarının halini gören ve kendinden geçen konser dinleyicileri ve müzisyenler de olaya tepki göstermiş,dinleyiciler ile pulp bar işletmesi arasında kavga çıkmış ve Pulp bar çalışanları kendi müşterilerine ve mekanında hiç bir ücret talep etmeden çalan grup elemanlarına bar sandalyeleri fırlatmak sureti ile saldırmıştır.

Türkiye’de,Rock müzik adına bunca güzel şeyin olduğu bir dönemde,şiddet karşıtı bir müzik olan Rock müzik üzerinden onu kullanarak para kazanan bir barın,kendi hataları yüzünden çıkan bir laf kavgasında bayan bir müzisyeni dövmesi,kendi müşterilerinin üzerine sandalyeler fırlatması asla ve asla hiç bir Rock kökenli dinleyicinin ya da müzisyenin kabul etmeyeceği bir olay olmalıdır

Yukarıda anlatılan olaylar doğrultusunda,bütün Türk rock dinleyici ve müzisyenlerinden,Bayan bir müzisyeni döven,kendi müşterisini bıçaklatan Pulp Bar ile ilişkilerini kesmelerini,mekanı protesto etmelerini talep ediyoruz.

UNUTMAYIN,dün bize yapılan bir saldırı,yarın size de yapılabilir,KAYITSIZ KALMAYIN,

SESİNİZİ YÜKSELTİN VE PULP ROCK(!) BAR’A GİTMEYİN

İmza:

Bir grup PULP BAR mağduru
  • epi • 21 Haziran 2005 23:07 • #473945
    Merhaba,

Ben Pulp’ta sahne alan gruplardan MAT’ın bas gitaristiyim, o gün orada değildim, iki taraftan da birilerini dinledim, olaya elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalışacağım.

O yazı bana da geldi, olayın aslı astarını araştırdım. Öncelikle yazının taraflı olduğu belli, her yerinde abartı var, yok mikrofon ayağı olmayan mekan, yok mikrofonları bozuk mekan falan, Pulp’ta çalan bir grup olarak bunların gerçek olmadığını biliyoruz, "Pulp Bar elemanlarının tanıdığı olduğu her halinden belli olan bir tinerci" gibi şeylerin abartı olduğu çok belli. Pulp içinde bir kavga çıkıyor, punk elemanlar dışarıda da esnafla takışınca olay büyüyor, esnafla takışmaları Pulp'tan bağımsız bir şey, kavga dışarı taşıp da karşıdaki büfenin camını indirdiklerinde haliyle sokağın esnafı da giriyor kavgaya... O arada tinercinin biri bunlardan birinin cüzdanını çalıyor, onu bile Pulp'a mal etmişler.

Pulp'ın sorumluluğu içeride çıkan kavga, onda da iki tarafın da büyük kabahati var. Sahnedeki kız Pulp'a sürekli saydırıyor, Pulp şöyle boktan bir yer, böyle boktan bir yer, artık mekanımız Sarpanita'dır muhabbeti yapıyor (hala sahnedeyken) Sahneden hareket çekiyor. Sonunda konseri organize eden kişi gelip grubun inmesini istiyor, o derece. İndiğinde de küfürleşme falan da oluyor ve mekandan biri dayanamayıp geçiriyor bir tane, ondan sonra olay kopuyor. Alkol de var tabi herkeste. Kız ne kadar terbiyesizlik yapmış olsa da mekanın sahibi bir şey yapmayın diyor, buna rağmen olayı başlatan çocuk da benim gözümde hatalıdır ama kız da kaşınmış, sahneden çaldığı mekana terbiyesizlik yapmasaydı bunların hiç biri olmayacaktı. Olayı bu ikisi başlatıyor, ikisi de hatalı benim gözümde, hangisinin daha hatalı olduğu da kendini hangisine daha yakın hissettiğinle ilgili bir şey. Olay bir kez patlayıp kavga çıktıktan sonra ne Punk'lar kız hatalıydı diyebilir, ne Pulp çalışanları vuran eleman hatalıydı diyebilir, herkes kendini korumak zorunda, içerideki 5 eleman 40 seyirciyle karşı karşıya oldukları için işler sertleşmiş tabi, ne de olsa kontrolü ele almak zorundalar.

Olay en çok Pulp'a zarar verdi ve bir tek Sarpanita'ya yarayacak çünkü “Pulp bitti, artık Sarpanita'dayız” diye yayıyorlar bu haberi... Sahnedeki kızın söylediği şey de buydu, açıkçası ard niyet arıyorum işin ardında, Pulp'la Sarpanita'nın arası kötüymüş, sahneye çıkan kızın sahneye çıktığı mekanı kötüleyip hemen yanındaki mekanı övmesi, bundan sonra oradayız demesi olacak iş değil. Kız hak etmiş demiyorum, ne olursa olsun böyle bir olayın patlak vermesine engel olmaları gerekirdi ama kızın yaptığı da normal değil. Olayın sonunda kavgada üstün çıkan içerideki bir avuç çalışan değil o kadar seyirci olsaydı şimdi her şey farklı yorumlanıyor olurdu...

Sonuçta
    1) Kavga patladıktan sonra sert tepki verdikleri için çalışanları suçlayamazsınız, 5 kişi 40 kişiyle karşı karşıya, başka bir çareleri yok
    2) Kavga dışarı taşıp da karşı büfenin camını indirdikten sopnmra (ki bu gerçekten çok aptalca bir davranış) neden esnaf da gelip bizi dövdü diye ağlaşmanın, bunun için Pulp’ı suçlamanın anlamı yok. Sokağın esnafına, mafyasına bulaşırsanız, bunun sonucunda bıçağı yerseniz, bunun için Pulp’ı suçlamaya hakkınız yoktur. Tinercinin biri cüzdanınızı çaldı diye Pulp’ı suçlamaya hakkınız yoktur
    3) Sahneden işletmeye hakaret edeceksiniz, işletmeye hakaret edeceksiniz, başka bir bar için bundan sonra mekanımız budur deme terbiyesizliğini göstereceksiniz, konseri organize eden, sizi oraya çağıran kişi sizi sahneden indirecek, bir de üstüne küfür edeceksiniz... Sonra bir de ben haklıyım diye gezeceksiniz. Bunları yapan ve olayları başlatan insan en az kendisine bir tane çakan insan kadar sorumludur olanlardan. Pulp bu elemanını açığa aldı! Ama o gün orada olan seyirciler sanki çok güzel bir şey yapmış gibi olayın diğer sorumlusuna sahip çıkmaya devam ediyor.

Kavga bir kez patladıktan sonra olanlar önlenemezdi, seyirciler taşkınlık yapıp karşıdaki büfenin camlarını indirmeseler olaylar böyle büyümez ve Pulp’ın dışına taşmazdı. Pulp’ı dışarıda olanlar için suçlamanız büyük bir terbiyesizliktir, olayları çarpıtmak dışında bir şey değildir. Kavgaya sebep olan iki kişi vardır, kışkırtan ve ilk yumruğu atan, bunlardan biri için Pulp kendi sorumluluğunu yerine getirdi, o eleman şu anda açıkta... siz kendi sorumluluğunuzu yerine getirecek misiniz ?

Bütün bu olaydan tek kazancı olan Sarpanita olacak. Sahnede bundan sonra mekanımız Sarpanita’dır, Pulp’a gitmeyeceğiz diyen kız buna sebep olacak olayı gerçekleştirmeyi başardı, siz de mal gibi onu takip mi edeceksiniz ? 40 kişi olay çıkartıp dükkanların camlarını indirmişsiniz, sonunda da dayak yediniz diye sağda solda ağlayıp Pulp’ı karalama kampanyası yapmanız rezil bir hareket, kimse sizin bir daha bu mekana gelmenizi beklemiyor zaten ama sorumluluğunuzu alın, içinizde taşkınlık yapanlar yüzünden dayak yiyen olayla alakasız insanların da sorumluluğunu alın, kendi sorumluluğunu alıp çalışanını açığa alan mekana çamur atmayı bırakın.
  • HayalPerest • 21 Haziran 2005 23:32 • #473949
    hocam bunları geçeceksin. hiçbir sebep bir bayana böyle bir olaydan dolayı el kaldırmayı haklı kılmaz. o kız orada afedersin mekan sahibinin annesine bile küfretse orada görevli yarma arkadaşlar o kızı dövme cesaretini kendinde göremeyecek. işte o zaman adam olucaz.
  • epi • 22 Haziran 2005 00:09 • #473956
    el kaldıran elemanın haklı olduğunu söyleyen oldu mu ?
    sanırım yazı uzun geldi de okumadın, kısaca özet geçeyim:

olayı başlatan eleman şu anda açığa alındı.

olay bir kere başladıktan sonra 40 seyirciye karşı 5 çalışanın güç kullanmamasını beklemeyeceksiniz herhalde.

olay dışarı taşıp "punk" arkadaşlar karşı büfenin camını indirince esnaftan dayak yemişler, bunu mekana mal etmeleri çok saçma. bıçak olayı, tinercinin cüzdan çarpması gibi şeyler de bu aşamada, Pulp'la ilgisi olmayan şeyler.

ben bayanım bana el kaldıramazsınız mantığıyla bir sürü terbiyesizlik yapıp küfür eden kişi bütün bu olaylara sebep oldu, sahneden "Bundan sonra mekanımız Sarpanita’dır, Pulp’a gitmeyeceğiz" diyordu, bunu sağlayacak olayları tetikledi, Pulp'ı karalatacak olayları tetikledi. Bunlara rağmen mekan sahibi başta müdahale etmeyin dediği için buna uymayan elemanını açığa aldı. Asıl sen bana bu şımarıklığı savunma istersen...
  • Same inthe end • 22 Haziran 2005 00:19 • #473960
    Abi yok ben anlamıyorum
    cinsiyeti ne olursa olsun insanların kendisine kufretmesine kim tahammul etmek zorunda???
    yok kardesim oyle bir insan hakkı
    insan bi bok yerse maliyetine katlanır
    yalan yanlıs propaganda, karalama kampanyası
    bir grup sımarık velet olay cıkarmıs simdi de aglıyolar
  • Ktulu • 22 Haziran 2005 02:00 • #473972
    HayalPerest demiş ki:
    hocam bunları geçeceksin. hiçbir sebep bir bayana böyle bir olaydan dolayı el kaldırmayı haklı kılmaz. o kız orada afedersin mekan sahibinin annesine bile küfretse orada görevli yarma arkadaşlar o kızı dövme cesaretini kendinde göremeyecek. işte o zaman adam olucaz.

Alkollümüsün? :)
  • HayalPerest • 22 Haziran 2005 08:57 • #473994
    hayır sağduyuluyum... :)

yukarıdaki yazıyı tamamen okudum tabi ki okumadan cevap yazmam. orada olanlar da beni ilgilendirmiyor. ben derim ki bir mekanda görevli insanlar hiçbir surette sağduyuyu elden bırakmayacak, dünyayı ben yarattım edalarında olmayacak. gerisi boş. bayan arkadaş küfür ettiyse, propaganda yaptıysa o onun terbiyesiliği diyeceksin, ağzını burnunu kırmaya gerek duymadan tutup kolundan çıkaracaksın. ben de orada olay çıkaranlara hak verdiğimi söylemiyorum. ama müdahale şekli bu olmamalı. o zaman "e kardeşim kaşınmış veletler, ver küsküyü" mantığı mı doğrudur? hangi kanunda yazar "mekanın güvenlik görevlileri herhanhi bir hadisede her tür müdahale hakkına sahipitir". yok böyle bişey kim vermiş o yetkiyi?
  • Affedilmeyen • 22 Haziran 2005 11:52 • #474001
    Kul bela bulmaz HAK yazmadıkça
    HAK bela yazmaz Kul azmadıkça
  • Same inthe end • 22 Haziran 2005 13:12 • #474010
    hadisenin niteliğine bakar
    birine kufredersen karsılıgında neler olabilecegini dusunmussun, riski goze almıssın demektir
    hukukta adam yerine konmanın kriteri "temyiz kudreti" dir
    yani ayırd etme gucu
    ancak temyiz kudretine sahip olmayanlar kusurlarının sorumlulugundan kurtulurlar
    temyiz kudretine sahip olmayanlar "gecici sureligine kendinde olmayanlar", "cocuklar" ve "zeka ozurluler"dir
    biri benim evime gelip bana kufrediyorsa evet o kasınmıstır ve basına gelenlerden o sorumludur
    cunku bunun anlamı "meydan okuma"dır "tahrik"tir
    ha senin mantıgınla gidersek
    "anasnına da kufrederim, cılgınım ben, umurumda mı dunya, neyapabilirler ki, dovucek diiller ya!"
    kimsenin hukuken birine hakaret etme hakkı yoktur
    boyle bir medeniyet anlayısı olamaz
    herkes nefsini mudafaa etme hakkına sahiptir
    eger kisinin hakkını mudafaa etmesinde bir acilliyet durumu varsa ve kendi gücüyle hakkını elde etme olanagı varsa
    hukuk ona kuvvet kullanma yetkisi verir
    bu durumda sen belki hakaretten manevi tazminat davası acmayı tercih edebilirsin

zaten hukuk profesoru olmaya gerek yok
    yani olaydaki tipler hem tahrik yapıyolar hem dayak yiyince aglıyorlar
    savunmaları ancak velileri tarafından "cocuk" ya da "zeka ozurlu" oldukları iddasıyla sorumluluklarının reddi yonunde yapılabilir ki
    ozaman da "aile reisinin sorumlulugu" devreye girer

yani kasınıp yedikleri dayaktan agladıklarına utansınlar
    sorumluluk almaya alıssınlar
    pulp dısında yine kendi yedikleri boklardan gelisen olayları pulp'a mal etmeye calısmalarından utansınlar
    kısaca adam oluncaya kadar
    siktirip gitsinler
    etrafta kirlilik yapmasınlar
  • nuri • 22 Haziran 2005 13:26 • #474013
    affedilmeyen abimizden bir klasik ne de olsa büyüğümüz