Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik egitimi şart mı degilmi?

• Holy_Bastard • 3 Temmuz 2005 21:56 • #476141
    katılıyorum olan gruplar oldugun da biliyorum (slipknot gibi) adamların bir yıgın hayranı var bögürerek,trampetlari kırarcasına bateri çalarak 3 elektro 2 bass gibi bir gereksiz bir kombinasyonla birde iki insanı bögürterek başarılı oluyorlar

Slipknot Kadrosu:
    -2 elektro
    -1 bas gitar
    -1 bateri
    -2 perkusyon
    -1 solist
    -1 efektlerden sorumlu eleman
    -1 ... (kullandigi aletin ne oldugunu unuttum)

Sana 3 elektro 2 bas olayini kim soylediyse keklemis.Ayrica Slipknot'a gurultuden baska bi sey yapmiyorlar diyerek popcularin metale bakisi turunde bi yorum yapiyorsun.Herkesin sevdigi muzigin tarzi farkli olabilir.
    Iced Earth mevzusuna gelince , o bakimdan tamam Iced Earth bencede daha guzel muzik yapiyor -en azindan tarzlari benim tarzim- ama muzikal egitimleri veya sarkilarindaki melodik unsurlar fazla diye daha cok tutulacaklar diye bir olay yok...

Bosverin bunlari Metallica dinleyin:)))
  • pesimist • 3 Temmuz 2005 22:07 • #476143
    şart değil o yüzden bizde şart değil diyoruz...
    kimse demiyorki elina gitarı alır almaz başla müzik yapmaya...
    hemen bir ay sonra bütün bestelerini kaydetmiş olarak piyasaya kasetini sür demiyorki kimseye...

müzik yapabilen (içindeki melodileri enstrümanda dışarı aktarabilen biri) 4 işlemi biliyor...
    müziğin niteliğine gelince..
    kim verebilirki bu müzik niteliğinde puan...

Dream Theater acap sololar mütiş davul atakları ile süslü bir grup ama Anathema 5 akorla (bence) dream theater in yapabileceği en iyi şarkıdan daha iyi şarkılar yapabilir...
    bana göre müziğin niteliği kişide hissettirdikleriyle verilir...
    ve Anathema Dream Theater den daha nitelikli bir grup...

bahsettiğim beş akor u da bilmeyen zaten içinden geçen melodileri aktaramaz insanlara...
    ya da kendi çaldığı enstrüman da duyamaz...

müzik yapabilmek için eğitim şart değildir....
    gereksiz değil ama şart da değil...

saygılarımla
    pesimist
  • GaRaJ Arabası • 3 Temmuz 2005 22:29 • #476148
    Ben olayı şurdan alayım;

Eğitim alan bir müzisyenin illa iyi birşeyler ortaya çıkarması beklenemez. Ancak eğitim almamış bir müzisyen çok iyi parçalar ortaya çıkarabilir.

Öğrenmenin sonu yok, elbette eğitim almak gerekli ama eğitim bir insanın içindeki tınılara, melodilere birşeyler katmaz..!

Demir Demirkan çok iyi bir gitarist ancak adam gitti Satriani den ders aldı kendini geliştirmek adına ve tekniğini daha da ilerletti ancak ve yaptığı albumlere birşeyler katmadı katamaz da...
  • GaRaJ Arabası • 3 Temmuz 2005 22:30 • #476149
    Ben olayı şurdan alayım;

Eğitim alan bir müzisyenin illa iyi birşeyler ortaya çıkarması beklenemez. Ancak eğitim almamış bir müzisyen çok iyi parçalar ortaya çıkarabilir.

Öğrenmenin sonu yok, elbette eğitim almak gerekli ama eğitim bir insanın içindeki tınılara, melodilere birşeyler katmaz..!

Demir Demirkan çok iyi bir gitarist ancak adam gitti Satriani den ders aldı kendini geliştirmek adına ve tekniğini daha da ilerletti ancak ve yaptığı albumlere birşeyler katmadı katamaz da...
  • GaRaJ Arabası • 3 Temmuz 2005 22:30 • #476150
    Ben olayı şurdan alayım;

• GaRaJ Arabası • 3 Temmuz 2005 22:30 • #476151
    Ben olayı şurdan alayım;

• pesimist • 4 Temmuz 2005 00:25 • #476164
    olum hakan doğru yazmışsın ama b*kunu çıkarmışın be abi :)))

olum bu kadar çok yazlımazki aynı yazı... :)
    tamam sinirlenme :)

deaayytthh daaalın uleeeyynn :)

saygılarımla
    pesimist
  • GaRaJ Arabası • 4 Temmuz 2005 00:40 • #476168
    Olm ne yapayım kimse anlamıyor artık değişik yollardan anlatmaya çalışıyorum bende :)
  • pc_kopat • 4 Temmuz 2005 02:30 • #476175
    eğitim şart (en azından temel eğitim)

zaten hatırlarsanız temel eğitimi ilkokulda müzik derslerinde veriyolar zaten temel müzik eğitimi olan bi insan hangi telin hangi perdesine bastığında hangi notanın çıkabiliceğini bilir. Aslında eğitim alınması her zaman daha iyi olur çünkü adam ne çaldığını ne çalacağını bilir notaları düzenli yazabilir yani şu anda büyük grupların çoğu en iyi şekilde nota ve armoni bilgisine sahip yani siz metallica'nın megadeth'in bugünlere nota bilgisiz geldiğini mi zannediyosunuz