Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

3 Akora 5 Şarkı...

• thriller • 19 Temmuz 2005 23:13 • #478808
    Şarkıdaki farklı akor sayısının şarkının kalitesi ile bağlantısınıda ilk defa duydum
  • cyco130 • 19 Temmuz 2005 23:29 • #478810
    Şarkıyı güzel yapan şey akor sayısı ya da solonun varlığı/yokluğu/uzunluğu değildir ki. Şarkı bütün olarak güzelse güzeldir, değilse değildir.

Örnekler çoğaltılır: Elvis'ten hemen hemen tüm şarkılar, Clash'ten Should I Stay Or Go, Nirvana'dan yine pek çok şarkı. Çoğu 3-4 akor...

Ne bileyim, Breaking The Law (Judas Priest) şarkısının da solosu yok ama bu onu daha mı çirkin yapıyor?
  • pesimist • 20 Temmuz 2005 00:13 • #478818
    solo ile güzellik ilintilimi...
    mama said kötümü...
    yoksa mama said solosu olmadığı içinmi kötü...
    bence sen mama said i dnlediğini sanarak başka bir şarkı dinledin...

saygılarımla
    pesimist
  • GaRaJ Arabası • 20 Temmuz 2005 01:11 • #478824
    Ben cevap vereyim Erdem cim :)

Solo ile şarkının güzel olup olmaması ne alaka? :) Elli milyon kere söyledim hala söylüyorum şarkıyı şarkı yapan melodiğidir..!

Mama Said iyi bir şarkıdır, kötü olsa Metallica yapmazdı...
  • ScarFace • 20 Temmuz 2005 09:45 • #478834
    mama said kötü bir şarkıdır...metallica benim ilahımdır ama 91 den sonraki hiç bir şarkısı idare bile etmez
    Mama Said iyi bir şarkıdır, kötü olsa Metallica yapmazdı...
    diyen arkadaşım ki kendisi beni yakinen tanır saçmalamış..:) bence sırf akordan yapılan şarkı güzel olmuyor..bu benim görüşüm!
  • GaRaJ Arabası • 20 Temmuz 2005 13:24 • #478853
    Akorla şarkının alakası yok tabi ki şarkıyı şarkının melodiği dinlettirir.

Nothing Else Matters solosu öyle can alacak bir solo değil ve kısa hatta insanın ne dikkatini çekiyo ne de çalma istediği uyandırıyor ancak bu parça dünyadaki ilk 10 parça içinde benim için.

Hani pastayı yaparsınız üzerine de köpükle şekil verirsiniz. Parçadaki solo da o köpüktür işte...

Ancak Mama Sait kötü bir şarkı değildir, benim de yakınen tanıdığım şahıs rica ediyorum Mama Sait i tekrar dinle şimdi :)
  • ScarFace • 20 Temmuz 2005 13:52 • #478854
    Mama Sait'i bizim Sait dinlesin ben Said'i dinleyim sevgili dostum:) nese senle tartışmak benim için çok keyifli bilrsin ama iddiamdan da vazgeçmem...Bence kötü bir şarkı..Ayrıca şarkı melodiği dediğimiz şeyi azında mırıldandığında ya da klavye de çıkarttığında(ki bu senin işin)ortaya çıkan şeyin adı Solo dur zaten,eğer başta kullanırsan da Intro olur.Anlatmaya çalıştığım bu.Sadece minör ya da majör kalıplarda yapıldığı zaman ve o köpük kullanılmadığı zaman ortaya basit birşey çıkıyor "Benim Fikrimce".Tabi benim dediğim doğru diye bir iddiam yok,ama bu fikrimden beni hiçbirşey vazgeçirtemez..Nothing Else Matters a gelince efet iyi şarkı.Metallica'yı hiç dinlemeyan bir insan bile bilir bu şarkıyı..Ama bir For Whom The Bell Tolls,Blackend,No remorse,Creeping Death gibi insanı delirten özellikleri yok...Ha slow dersin ayrı ama slow dersen de Fade to Black 10 gömlek daha üstün bir şarkı...
  • tabularasa • 20 Temmuz 2005 18:15 • #478897
    haklısın canım bunlar gayet hoş ama nırvanaya ne dicen?iyi deme gözünü sevim yaa
  • pesimist • 20 Temmuz 2005 21:34 • #478922
    dünya müziğinin yönünü değiştirmiş bir gruptan bahsediyorsun... :)

saygılarımla
    pesimist
  • GaRaJ Arabası • 21 Temmuz 2005 00:02 • #478944
    Ayrıca şarkı melodiği dediğimiz şeyi azında mırıldandığında ya da klavye de çıkarttığında(ki bu senin işin)ortaya çıkan şeyin adı Solo dur.

Solodur ancak soloyu bu şekilde parçanın melodiği olarak direk kullanamayız, çünkü biz pop yapmıyoruz. O yüzden parçanın melodiği solosu olmaz extrem durumlar hariç. Valla bana da senle tartışmak keyif veriyor uzun zamandır fikir ayrılığına düşmemiştik ama Mama Said kötü bir şarkı değil :)