-
testament- the gathering
bu albümü bi dinleyi ver dinlemediysen abi.
sadece gitar solosu önemli değildir müzikte bence. ama solo da ayrı bir tattır, severiz soloları hele james murphy, marty friedman vs atarsa. ama müziği sadece akorla, soloyla değerlendirmek büyük yanlış. bir şarkı hatta bir album bir bütündür solosuyla,vokaliyle,davuluyla,baslarıyla düzenlemesiyle.
ki karakterini oturtmuş gruplar, eğer gruptan bir kişi çıkarsa ne hale gliyor ortada...
önemli olan bütünlük,şarkılarda ve grubun duruşunda.
-
arkadaşlar bazı şeyler dikaktimi çektide nothing else matter teoride 3 akor ama onda sizin hayatınız kadar arpej var bunu unutmayın, mama saidde dinlerseniz kirk çaktırmadan wahlı bi melodi yaratıyor bunu da kaçırmayın,dümdüz akor melodi yaratmaz tek başına orda melodiyi yaratan vokaldir gitarda melodiyi yaratan arpejler ,komplex chord lar, ve sololardır sen hiç bi zaman soloyla yarattığın melodiyi akorla yaratamassın buna da itiraz etmen armonik solo çalamadığından ya da günümüz popüler müziğin uymaya çalıştıından ileri gelir ki konservatuarda sana armoniyi solo üzerinden genelde verirler çünkü soloing teknikleri çok sayıdadır ve bunu armoni bilgisiyle başarılı şekilde sentezlemek daha komplex bir yola girer, ha solosuz bi parça melodik olurmu? olur tabi ama beni sarmaz çünkü 2-3 tane akor basan herif yurdum türkiyesinin her plajında var, Scarface e tamamen katılıyorum bu arada bi metallicanın 1982-1985 arasını dinlerken cliff ve kirk ün yazdığı hatta satrianinin de metallica için yardım ettiği soloların melodikliğini farkedersin ve bi blind guardiian dinle mesela adamlar parçayı melodik yapmak için baştan aşaa solo koyuyolar akor+solo arpej+solo ritim+vokal+solo boyle boyle müzik kalitesi artıyor.. hiç yngwie malmsteen in black star parçasını dinlediniz mi? veya icarus dream suite in tablarına baktınız mı neyse konuyu uzatmaya gerek yok kalın sağlıcakla..
-
bu arada akor veya arpejle melodi yaratmayı seven varsa eric johnson veya steve ray hocaları bi dinlesinler bi zahmet, akorla melodi nasıl yapılıyo burdan belli oluyo :D solo gibi akorlar arpejler mübarek,özellikle eric johnson-manhattan ve steve ray amcanın ise mtv de satriani ile peşpeşe çıktığı ve 12 telli akustiği delicesine ve solo atarcasına melodik arpejlere ve akorlara boğdunu görün valla yazık oldu,öldü gitti adam eric claptonun helikopterinde...
kalın sağlıcakla..
-
Mad_Slayer seni ayakta alkışlamaktayım şu an....
-
sağol abi ne gerek var hehe.. hoşçakalın
-
sen hiç bi zaman soloyla yarattığın melodiyi akorla yaratamassın buna da itiraz etmen armonik solo çalamadığından ya da günümüz popüler müziğin uymaya çalıştıından ileri gelir ki
Ahaha :) Ben böyle mi demişim? Nerde göster bakalım?
-
Burda zevk meselesini tartışıyosunuz.İnsan vardır solosuz şarkıdan haz almaz insan vardır alır ya.Hypocrisy nin solosuz bi çok şarkısı var ama allahına kadar da melodik bi grup , şarkının güzel olması için solosu olması gerektiğini de hiç düşünmedim kaldı ki lead partisyonu diye birşey var o da yetiyo çoğu şarkıda.
-
BENCE bazı arkadaşlarında dediği gibi şarkının melodisi ve kulağa hoş gelmesi önemli.mesela nirvananın smells like teen spirit'i.açın bakın tablarına tam hatırlamıyorum ama fazla akordan oluşmuyo.ama son 25 yılın en iyi şarkısı seçildi.tamam harika bi soloya,doğaça veya harika arpejlere kimse karşı değil.ama 3 akordan oluşan şarkı iyi şarkı değildir fikrine karşıyım...
-
şimdi burada bazı yanlış anlaşılmalar var ben şarkıyı şarkı yapan solodur demiyorum he..bu bir...şarkı herşeyiyle bütündür.Solosuz bir şeye benzemez demek istediğim bu..Tabi karşı fikirlerin çıkması gayet güzel.Ben dinlediğim eserin üzerinde çok uğraşılmış olmasını istiyorum.O yüzden dinlediğim müzik rock...grunge sevmem ama çok sağlam gruplar var ayrı,bu tamamen yelpaze meselesi...
-
-