-
bas en zor müzik aletlerinden biridir canım.iki tane akor basarak ön planda olmak yetmez.zaten 2 tane akor basan adam müzikten anlamaz.bas gitar çalmak için sağlam bi müzik bilgisinin olması şarttır.garaj da bi müzik birimi olduğuna göre müzikten en çok anlayanlar en çok konuşur.bilmem yeterli bi açıklama oldu mu?
bu arada beeftech kardeşim benden sana ve diğer arkadaşlara bi tavsiye.olur ya tonmaster bizim sistem kaldırmaz,yok efendim daha fazla açılmıyo ayaklarına yatarsa,eleman ses ayarını yapmadan bassının sesisni kıs,kısık sesle ayarlat,konser başlayınca yardır son ses,bakalım bi daha sen çaliyo muydun ayağına yatan oluyo mu!!!
-
tamam abi denerim de sonra diycekler lan basın sesi coktu falan sonra bi de öyle gelmesin başa
-
abi ayıp etmisin ya elektrocuyum diye kendini bu kadar acındırmana gerek yok abi bas hata yaptı mı nası kulagı tırmalıyor bi deneyelim bakam nasıl farkediliyor mu edilmiyor mu bilmem
simdi öyle bisey demissin ki sanki bana ve diger bascılara küfretmisin.:) abi yani bascı olan adam her seyi tam bilmese de mi olur lan?? sorarım.. (yine sana poh attım)
-
ne demek canım sen orda durumu idare edip diğerleri için köprü oluyosun!! daha fazlasıın hakediyorusn!! mesela biz grubumuzda hem elektro solosu, hemde (ben yazmak istedim) bass solosu yapıyoduk ve peynir ekmek gibi dinleniyodu... üstelik bass gitarı parmakla (penayla değil) hızlı çalabilirsen, ki bu mümkün, direk ön plana geeçrsin... herkes susar, ve sen bass solosu atarsın.. tıpkı iron maiden grubunun, iron maiden albümünün, iron maiden isimli şarkısını ortalarında aynı şeyi steve in yaptığı gibi... bass gitar çalmak kolay değildir, ve her bassçı, harcadığı emeğin karşılığını almalıdır..
-
kanaryada iyi öter...
biplenir gerisi,yoksa gelir garaj bekçisi
-
ne gelecek ya,eğer iyi bi performans sergilersen kral olursun,Axl_Rose'un dediği gibi,bi de solo atarsan bu iş tamamdır.hadi kolay gelsin
-
Hangi enstrümanı kullanırsanız kullanın, hiçbirisi bas gitarın yaptığı görevleri yapamaz. Örneklerle açıklamak gerekirse; bir parçada davul yalnızca ritimleri verebilir, klavye ya da gitar altyapının sadece bir bölümünü verebilir ve yine aynı enstrümanlar üstyapı dediğimiz melodiyi çalabilir. Oysa bütün bu görevlerin hepsini aynı anda yapabilen tek enstrüman bastır. Çok kolay gibi görünür ama çok çok zor bir alettir. Zira hem ritmi tutmalı hem armoniyi beslemeli, hem de bir çizgi oluşturarak yaptığınız müziği çok güzel bir şekle büründürmelisiniz.bunları bilmeyen insanlarla zaten işin olmasın.tabi ya ben çalmadım zaten sizi kandırdım sizde mal gibi izlediniz de geç abi.zaten böyle bi adamada oturup basın görevinin ne olduğunu anlatamazsın.
olay budur...
-
Hangi enstrümanı kullanırsanız kullanın, hiçbirisi bas gitarın yaptığı görevleri yapamaz. Örneklerle açıklamak gerekirse; bir parçada davul yalnızca ritimleri verebilir, klavye ya da gitar altyapının sadece bir bölümünü verebilir ve yine aynı enstrümanlar üstyapı dediğimiz melodiyi çalabilir. Oysa bütün bu görevlerin hepsini aynı anda yapabilen tek enstrüman bastır. Çok kolay gibi görünür ama çok çok zor bir alettir. Zira hem ritmi tutmalı hem armoniyi beslemeli, hem de bir çizgi oluşturarak yaptığınız müziği çok güzel bir şekle büründürmelisiniz.bunları bilmeyen insanlarla zaten işin olmasın.tabi ya ben çalmadım zaten sizi kandırdım sizde mal gibi izlediniz de geç abi.zaten böyle bi adamada oturup basın görevinin ne olduğunu anlatamazsın.
olay budur...
+10000
-
Eee, basın görevini yapan bir enstürman var. Kontrbas diyoruz biz ona...
-
sonuçta bas gitarda kontrbastan türemedir.aynı familyadanlar yani.bas familyası ;)))