Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

basçılar bi bakıverin

• beeftech • 5 Ağustos 2005 01:01 • #480430
    kontrabası omzunda taşıyamazsın.
    çalarken artistik hiç yapamazsın..
    herhalde bas gitar bu amaçlarla türedi...
  • bassbass • 5 Ağustos 2005 10:58 • #480446
    harbiden üzüldüm bu tavrına ya sana gelip sen ne çalıyordun şöyle böyle diyen adam bass ın ne olduğunu bilmiyo zaten bırak spotlar vokalin üstünde olsun A akorlu bi şarkı çalarken geçişlerde bir 7 li 9 lu verirsin önde nasıl olunur bas nasıl armoni besler görür millet kendini kasma bence bir de hafif süslemek istiyorum basları diyosan biraz vokali takip et bu şekilde hem ritmi kaçırmazsın hem de armoni bozulmaz profesyonel bi bascı değilim ama ben bu tür şeyleri kullanıyorum umarım yardımcı olabilmişimdir
  • dexter_holland • 5 Ağustos 2005 11:54 • #480447
    Eminim ki kontrbas bastan çok daha havalı birşey. Üstelik ses çok daha güzel. Piyanoyu da yanında taşıyamazsın ama elektrikli piyanolar aynı büyüyü yaratır mı sence?
  • beeftech • 6 Ağustos 2005 00:13 • #480490
    havası da sesi de kişiye göre değişir ama kullanım kolaylığı da var tabi ki elektro piyano normal piyanonun havasını vermiyor ama piyano olmayan yerde o büyüyü de yaratamazsın ki..(neyse boşver sen de olan yerde yaratırsın)
    bas gitarın (bence) kontrabasa göre avantajı sesinin işlenebilmesi bu da onu geniş alanda kullanılmasını sağlıyor. kontrabası sanırım direkt mikrofona bağlıyorsın manyetik falan olmaz herhal tabi yaptığı müziğe göre işlenmesi gerekmiyor ama kullanım alanını daraltıyor. yani kontrabasla slap bas çalınmaz herhalde hiç denemedim ama öyledir..... yaa neyse kontrabasla metal müzik mi yapcaz bırak boşver hepsi yerinde kalsın bozmamak lazım....
  • okan_15 • 8 Ağustos 2005 13:42 • #480755
    ya kafaya takma o gitsin ders anlatsın zaten baska bi b*k bilmez ya
    laf olsun torba dolsun die konusuyo
  • erdyy • 8 Ağustos 2005 22:10 • #480796
    kontrabasin yeri ayrı ama!heryere koyamazsın ki!rock yapıyorsun clasic degil!!!!