-
bu jimiyi jimi hendrix yapan nedir?
-
sağlak gitarı solak biçimde çalması... tabi daha bissürü şey varda beni en cezbeden bu :)
kalın sağlıcakla..
-
yani simdi ben de gitarla takla atsam jimi hendrix olur muyum(elektro calmıyorum o ayrı mesele)
-
jimiyi jimi yapan jimi olmasıdır
böaöööh!!!
şimdiki rock gitar tekniğini bu güzelim müziğe kazandırmış olmasıdır ( ne biçim cümle oldu lan) ve de tekniğiyle beraber gitara duygusunu da katmış olduğu için (bkz.çoğu gitaristte eksik olan) çoğu gitaristin idolü olmasıdır
-
rickenbacker +1
Jimi Hendrix'ten önce gitar sadece eşlik ediyordu ve geri plandaydı.O milletin basit gördüğü e. gitarla neler yapılabileceğini gösterdi.Ve gitarla "virtüözite"(yanlış yazdım biliyorum) kavramını buluşturan ilk gitaristti.
-
jimi yi jimi yapaaann hey joe :P bıkmadım bıkmam valla dinlemekten ha bi de foxy lady çok eğlenceli..
-
O milletin basit gördüğü e. gitarla neler yapılabileceğini gösterdi
abi haklısın da bi yerde öncü olmak onu en iyi mi yapar? daha doğrusu yapar mı?
-
Ondan daha hızlılarıda var daha melodik çalanlarıda ama bugün dinleyip hayran kaldığımız devasa soloları atan adamlar hep onu örnek almışlardır.Yani o ve Eric Clapton gibi adamlar olmasaydı.Bu gitar melodilerini 15-20 sene sonra dinliyor olacaktık.
Ayrıca:
total guitar dergisinin okurları arasında yaptıgı ankete göre belirlenmiş 20 gitarist.
1 - jimi hendrix
2 - jimmy page
3 - eric clapton
4 - slash
5 - brian may
6 - joe satriani
7 - eddie van halen
8 - dave gilmour
9 - kirk hammett
10 - steve vai
11 - carlos santana
12 - james hetfield
13 - tom morello
14 - kurt cobain
15 - mark knopfler
16 - zakk wylde
17 - gary moore
18 - jeff beck
19 - stevie ray vaughan
20 - angus young
-
jimi hendrix her gitaristin gitara başlama sebebidir. bu sıfat bence onu en iyinin de üstünde tutuyor .
-
1 - jimi hendrix
2 - jimmy page
3 - eric clapton
4 - slash
5 - brian may
6 - joe satriani
7 - eddie van halen
8 - dave gilmour
9 - kirk hammett
10 - steve vai
11 - carlos santana
12 - james hetfield
13 - tom morello
14 - kurt cobain
15 - mark knopfler
16 - zakk wylde
17 - gary moore
18 - jeff beck
19 - stevie ray vaughan
20 - angus young
liste iyi diyeceğim yokta malmsteen yok abi.bence malmsteen üst sıralarda olmayı hakediyor.adam manyak çalıyor.
bu arada jimmy hendrix başlı başına bir objedir.hayatını okumuştum küçükken gitara başlayacağı zaman sağlak olmasına rağmen sağ elle klavyenin daha hızlı kullanılabileceğini düşündüğü için solak gitarı seçmiş.