-
adam aldı eline gitarı, "gitar böyle çalınır, overdrive, wah böyle kullanılır, feedback şu şekil bir sestir" dedi, görevini yaptı ve gitti. sonradan ondan feyz alanlar aldılar yürüdüler..
tabii ki çok abartmaya gerek yok, ilah, peygamber vs. diyenler var. jimi ateşi başlattı, gitarın nasıl bir alet olduğunu gösterdi, sınırlarını zorladı. ondan sonra gelenler teknik olarak tabii ki daha ileriler ondan ama böyle bir karşılaştırma yapmanın anlamı yok.
aslında jimi olmasaydı vs. demenin de anlamı yok, yani o yapmasa biri yapardı heralde. ama sonuçta o başlattığı için ateşi biz de onu seviyoruz..
her gitaristin biyografisinde klişe bir bölüm oluyor: etkilendiği müzisyenler. sanırım jimi hendrix bir çok gitaristten fazla girmiştir bu kategoriye..
-
böyle listeye ben peeeh derim be
-
Aslında O nu Hendrix yapan medyum Memiştir. Eskiden Medyum Memiş Fatihte otururken bir ara gelmiş ziyaretine demişki abi beni Hendrix yap. Memişte Tamam canım yaparız ama sen bir Hayri abiden güzel şöyle helalinden bir takoz kurtarıver kafamız kırılsın sona ben seni ne istersen yaparım demiş. Sonrada Memiş ilk önce ismini Ercandan hendrix e çevirmiş ve cinleriyle onu bildiğimiz zenci haline getirmiş. Gerisini bilyorsunuzdur.
Saygılarımla..
-
abi nerden buldun bunu ya..
seni medyum memisin cinleri falan mı carptı??
-
meydan larusta okudum. keh keh..
-
jimi'yi jimi yapan gitarıdır :)
o gökyüzünü mor görürdü ve onun müziğini dinlediğinizde siz de gökyüzünü mor görürdünüz. londra'daki bütün veletler mor giyinirdi...
bunu da pete townshend söylemişti...
bence bi ilahtı...
-
O söylemeye çalıştığın kavramı hayatımıza sokan isim Andreas Segovia'ydı. Yanlışın var dostum.
-
jimi yi jimi yapan şeyi jimi nin parçalarını başkalarından dinleyince anlıyorsun...
-
Jimi Hendrix distörşın yapmak için anfiyi değil ağzını kullanan bir adamdı. Of ya jimi hendrix'i jimi hendrix yapan o kadar çok özellik var ki...Sert buluzun kitabını yazmış bir adam.
-
Rockn roll kavramını baslattı abi yetmezmi dişleriyle caldı yetmezmi saglakken sol çalma cesaretinde bulundu bence bunlar hendrixi hendrix yapan en onemli ogeler