Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

jimi hendrix

• physco_burock • 28 Temmuz 2005 15:07 • #479799
    gitarı konuşturmayı başaran bir üstat olayın son noktasıdır...
  • UglyKidJoe • 28 Temmuz 2005 16:50 • #479804
    he is god of guitar.

şimdi size jimi yi jimi yapan nedir sorusuna nasıl cevap vereyim?
    üstad , baba , usta , öncü , 1 numara , dahi .......
    bisürü sıfat yazılabilir. deli hayranı olduğum bi adamı anlatamıyorum çok kötü yaa. ama olsun onu jimi yapanın ne olduğunu ben biliyorum anlatamasamda.
  • beeftech • 28 Temmuz 2005 18:11 • #479817
    abi malmsteen 24. sıradaymıs
  • tezgah • 28 Temmuz 2005 20:15 • #479824
    elektro gitarı herkes hızlı çalabilir(oturursun günde 20 saat çalışıp basur olana kadar çalışırsın olur)ama elektro gitarı herkes ateşli ve uçurucu çalamaz....işte jimi hendrixin espirisi bence bu.....birde çok yaratıcı...birde dehşet....ooffff....geçen monterey festivali performansını indirdim oooofff...delircem bu adam yüzünden yaaaa

dipnot1:kurt cobainin en iyi gitaristler listesinde işi neyaa???

dipnot2:dünyada elektro gitarın gidişatını değiştiren iki adam vardır;eddie van halen ve jimi hendrix
  • zennon • 28 Temmuz 2005 21:22 • #479827
    jimi hendrix i jimi hendirx yapan ne cevap veremiycem,ama onun sololarını dinlerken anlatılamaz bisey oluyo,(bu da iyi bi cevap oldu gerci)belki de psikolojik biseydir,o an jimi hendrix dinledigimi bildigim için böyle hissediyorum diycem,ama degil adam cok güzel caliyo,yetenek iste..
    (kurt cobain iyi bi gitarissti,kendisi benim için en büyük müzisyendr bu arada,,muhtesem degildi,eme yine de o listede bu kadr da sırıtmıyo meshur solagımız)
  • hummingbird • 28 Temmuz 2005 22:31 • #479833
    idolümdür kendisi. belki çok hızlı sololar atmaz ama verdiği duygu bambaşkadır. bir born under a bad sign solosu vardır ki mesela dinleyenler bilir. 7 dakika boyunca insanı alır bambaşka diyarlara götürür. elektro gitara bir enstürman olarak saygınlık kazandıran jimi hendrix'tir. kimse O'nun gibi çalamadı çalamıyacak.
  • ThErİoN • 29 Temmuz 2005 00:09 • #479855
    tabii ki kimse onun gibi çalmayacak,çalamayacak...

aslinda jimi hendrix'i jimi hendrix yapan nedir anlatmasi gerçekten çok güç....
    ama bana kalirsa asil mesele sudur ki hissetmesi, o an parçaya kendini katmasi, nasil anlatilabilir ki!

sonuçta günümüzde birçok gitarist var belki jimi hendrix'ten daha hizli çaliyorlar falan filan....ama hissetmedikten o ruhu katmadiktan sonra ne kadar hizli çalarlarsa çalsinlar ne önemi var.....?
  • _-MeTaLLiCa-_ • 29 Temmuz 2005 02:25 • #479880
    1 - jimi hendrix
    2 - jimmy page
    3 - eric clapton
    4 - slash
    5 - brian may
    6 - joe satriani
    7 - eddie van halen
    8 - dave gilmour
    9 - kirk hammett
    10 - steve vai
    11 - carlos santana
    12 - james hetfield
    13 - tom morello
    14 - kurt cobain
    15 - mark knopfler
    16 - zakk wylde
    17 - gary moore
    18 - jeff beck
    19 - stevie ray vaughan
    20 - angus young

Michael Angelo var bi de fikri olan var mı:)
  • kutay__ • 29 Temmuz 2005 13:36 • #479908
    bence jimi yi jimi yapan doğru zamanda,doğru yerde, doğru müziği yapması oldu.
  • Mr_Crowley • 29 Temmuz 2005 15:24 • #479918
    Arkadaşlar zaten liste dandik ben sadece jimi 1. sırada diye koydum.