-
kaşınma derim ben...
-
Konuşmakla değil çalışmakla değişir çünkü. İyi al konuş o zaman bakalım bu sefer değişecek mi :P
-
cunkü kimse bizi iplemiyor!cogu sarkıları calıyoruz(esinleniyoruz)!üretkenlik kısır!
-
cunki hepimiz salak salak blue jeaN muziklerine alısmısız...kendi kulturumuzdeki muzikleri en son teknolojiye uyarlayamıyoruz..neden sivasın daglarınanın club versiyonu cıkmasın!!!!!!!!!!!!11
-
söylediğin bikaç şey bana ters geldi. öncelikle ingilizce olması hiç de sanıldığı kadar önemli değil. örnek : rammstein. bizi karaçarşaflı, fesli sanan yabancılar bunu ya cahilliklerinden ya da kasıtlı olarak yapıyorlar. sen istediğin kadar ben öyle değilim de (ki çoğu bunu zaten biliyor) onlar öylesin diyecektir. çünkü müslüman ülke başka türlü olmaz siyaseti yürütüyorlar. bişey daha var, metal müzikle falan gelişme olmaz. gelişme bilimle olur. kültürel gelişme de öyle. hem kültürel açıdan gelişecek ve bişeyler ortaya koyacaksak metale gelene kadar bunu önce kendi özümüzle yapmalıyız. adamların kültürlerini sen onlardan daha iyi yaptığını iddia edersen (ki yapsan bile) seni ciddiye almazlar, ama kendi kültürünü ortaya koyarsan baştacı ederler.
-
çıkmasın!
-
Hangi adamların kültüründen bahsediliyor onu anlamadım.İlk önce müzik evrensel bir olaydır bunu düşünelim.Eğer bahsettiğiniz Amerikan Heavy Metali ,İngiliz Heavy Metali , isveç death metali gibi şeylerse haklı olabilirsin ki ülkelerin kendilerine özgü tarz yaratmaları olağan birşey.Ama isveçli olmayıp da isveç death metali yapıyorum diyen ve meşhur olan grup illa ki vardır , ya da finlandiyada , ya da endonezyada yani adamların kültürü demek bu bakıma yanlış birşey de olabilir.Dünyayı Rock ve Metal kelimeleri bir araya gelince müslüman-hristiyan diye ikiye ayırmak da çok yanlış ki bu öyle düşünen insanların ekmeğine tuzu biberi olur.
-
benim cevap yazdığım katalitiksoba'nın mesajını okumamışsın anlaşılan. bi de o mesajı okuduktan sonra benim mesajımı oku.
müzik evrenseldir hikayesi, küreselleşmeye özendirmek için uydurulmuştur. müzik kültür ürünüdür. evrensel kültür de yoktur. ayrıca, ben metalden bahsetmiyorum sadece. metal zaten batı kültürü bir müzik türü. bizim müziğimiz özde thm, tsm ve rock uzantısı anadolu rock'tır. anadolu metal neden türetmiyoruz? ancak o zaman metal müzikte söz sahibi oluruz.
kurallarını kendinin koymadığı bir oyunda kazanamazsın.
-
önceki mesajını okumak zorunda diğilim o mesajındakilere yazdım sadece.Ayrıca tartışmak istemiyorum sadece kendi fikirlerimi yazıyorum.
Müzik evrenseldir hikayesi diye birşey yoktur , öyle bir hikaye yoktur çünkü o gerçektir.Sen mozart ın türk marşını dinleyip inkar etmiyorsan ve bundan haz alabiliyorsan bunun evrensel olup olmadığını burda tartışıyor olman komik olur.Ayrıca müziğin dili sözler diğil notalardır ve dünyanın heryerinde müzik notalarla ifade edilebilir ve dünyada ortaklaşa kullanılan her müzisyenin anlayabileceği tek dil müzik dilidir.Böylece müzik evrensel bir olgudur.
Ayrıca mesajın başlığı da "grup" la alakalı , grup olunca akla ilk olarak rock ve metal grupları geliyor sanırım bu bağlam da da bahsettiğin şey türk sanat musikisi ve türk klasik musikisi ya da türk halk musikisinden bir grubu ya da kişiyi dünyaya tanıtmak için müziği geliştirmek , evrensel boyuta taşımak gerekir , bunu ben söylemiyorum eğer itü devlet konservatuarındaki herhangi bir binaya girersen duvarda asılmış tablolara göz attığında bunları okuyacaksın.İskoçların gaydası kadar neden bizim bağlamamız bilinmesin ki ? Anadolu Metal zaten olan birşey hiç Pentagram dinlemedin mi ?
Örnek olarak Yavuz Çetin dünya çapında bir gitaristti ve blues a (bizim kültürümüzün ürünü olmayan bir türe) kendini adamış bir insandı.Eğer yaşasaydı burda bu başlık açılmazdı sanırım.Demekki olabiliyormuş , tabi yavuz çetin gibiler kaç kere gelir bir ülkenin başına ama biz değerini biliyor muyuz acaba böyle insanların ? Neden dünyaca ünlü grup çıkmıyor işte herşey dinleyici kitlesinin kalitesine bağlı bir olay , kalite arttıkça prodüksüyonlarda buna oranla kaliteli olucaktır ve belki bir sürü dünyaca ünlü grubumuz olucak neden olmasın ?
Ayrıca hiçbir millet kendi kültürüyle yetinemez , başka milletlerin kültürlerini de bir yerden sonra öğrenir ve benimseyebilir , bu yüzden ortada evrensel bir takım şeyler çıkar ki müzik bunların içindedir.
-
Grup bilmem ama bence Şebnem dünya çapında bi ses!
Bu ülkede harcanıyor!!