Athena, Manga, Mor ve Ötesi, Linkin Park... liste böyle uzayıp devam ediyor.
Hala şaşkınlık içerisindeyim ki bazı arkadaşlar bu listeye Duman, Kurban, Şebnem Ferah, Direc-t gibilerini de sokmayı başardılar. Tebrik ediyorum.
Nedir bu? Hastalık mı? Yani "ben popüler olanı dinlemem" diyince farklı mı oluyorsunuz? Diğer "popüler" ve "sıradan" insanlardan bir farkınız, üstün bir yanınız mı oluyor? Müziğin kalitesine bile bakmadan, eleştirmeden, güzel taraflarını hiç görmeden sırf herkes dinliyo diye dinlememek doğru birşey mi?
Benim düşüncem: Herhangi bi grubu dinlerken sanki dünyada başka hiçbirkimse benim dinlediğim müziği dinlememiş gibi düşünürüm. Grup elemanlarının kişilikleriyle de alakam yoktur. "Ne kadar insan tanıyo?", "nasıl tür insanlar dinliyo?", "grup çok para kazanıyo mu?", "klibi Kral Tv'de dönüyor mu?" gibi şeyleri hiç düşünmeden sadece kulağıma gelen şeyi değerlendiririm
O popüler diye dinlemediğiniz, adı geçtiği zaman "ıyyy" dediğiniz veya ezmekten, aşağılamaktan çok hoşlandığınız o grupları eğer başarabiliyorsanız söylediğim şekilde dinlemeye çalışın.
Eğer gerçekten becerebilirseniz çok daha farklı olduğunu anlarsınız.
(Yanlış anlaşılmasın benim tepkim sırf popüler diye önyargılı davranılmasında. Müziği sevmiyorsanız ona diyecek birşeyim yok.)
Tartışmak isteyen arkadaşlar için msn:
[email protected]