Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Nedir bu "ben popüler olan şeyleri dinlemem" hastalığı???

• death_glory • 31 Ağustos 2005 23:25 • #483711
    Nedir bu

Crossfire ile Mor ve Ötesi'ni karşılaştırmak gibi birşey yapmayalım bu arada.

rica ederim; böyle bir gaflet ve dalalet içinde bulunmuş göründüysem af diliyorum; mümkün mü:))

"çok popüler oldu", "herkes tanıyor" diye
    bak bu kesinlikle aşağılama gerekçesi olamaz; katılıyorum sana; benim derdim de şu ki; bi tarafta müzik aşkıyla yanıp tutuşan; ömrünü müziğe adayan; gerekirse aç gezen; ama müzik için kendini yıpratan; bi yanda da 2-3 akorla müzik yaptığını iddia eden ve/veya seksiliği ya da özel yaşamıyla; tavırlarıyla gündeme gelen insanlar var... (haruuuun diye ağlayan çok zavallı insan tanıyorum örneğin; ya da 'nesi var şebnemin; ne -güzel- hatun' gibi bir savunmayla karşıma çıkan insanlar)

tabii ki her müzikte de hayvani sololar olucak; virtüözitenin sınırları aşılıcak diye bi şey yok.bana göre amaç müzikse, 'sessizlik bile başlıbaşına müzik olabilir'... benim o popüler gruplarla sorunum bu işte; samimiyetlerine güvenmiyorum; amaçlarının müzik olduğuna inanmıyorum.
  • re-arranger • 31 Ağustos 2005 23:41 • #483712
    Nedir bu

Hayır Crossfire ile Mor ve Ötesi karşılaştırıyosun demedim yani yapacak arkadaşlar olabilir uyarı.

Mor ve Ötesi 2-3 akorla müzik yapan bir grup mudur? Yoksa yanlış mı anladım. Nirvana da 2-3 akorla müzik yapar. Yani tartışmamız gereken birşey değil.

Özel yaşamıyla falan gündeme gelenler? Onların yaptığı müzik değil ki burda klavyenin tuşlarını eskittiğimize değmez.

Evet bir de o dediğin insanlar var ki onlara karşı kimsenin yapabileceği birşey yok. Yani Harun Tekin yakışıklıysa veya Şebnem Ferah güzelse ve sırf bu yüzden insanlar onları seviyorsa onların yapabileceği birşey yok.

Popüler olanların amaçları para mı? Zannetmiyorum. En azından Türkçe rock için Yani o insanların beğenmediği Manga bile bar grubuydu sonuçta ve şu an Türkiye'de rock müzikle uğraşan hiçbir grup stüdyoya girip çat diye albüm çıkarmadı. Hepsi gerçekten çalışkan ve azimli gruplardı ki buralara geldiler. Türkiye'de zaten bu sektörde fazla para yok. O yüzden bu konuda Türklere daha çok güvenebilirsin bence.
  • Metal milita • 31 Ağustos 2005 23:43 • #483714
    Nedir bu

bu topic e görüşlerimi yazmaya gerek bile duymuyorum ...........
  • death_glory • 1 Eylül 2005 00:28 • #483718
    Nedir bu

nirvana örneğini anlayamadım; zaten nirvana da b*ktan bi grup özür dilerim ama böyle; kurt kendisi söylemiş benim için müzik bi çok şeyden sonra gelir diye...

Manga bile bar grubuydu sonuçta ve şu an Türkiye'de rock müzikle uğraşan hiçbir grup stüdyoya girip çat diye albüm çıkarmadı

bak şimdi; manganın 'rock' yaptığının iddia edilmesi mangadan tiksinmem için başlı başına bi sebeptir... işte müzik böyle yozlaşır! ayrıca albüm yapmanın stüdyoya girmeyle ne ilgisi var; parası olan yapıyo albümü. yani çalışkan ve azimli oldukları için mi popüler olduklarını söylüyosun... yapma lütfen...
  • re-arranger • 1 Eylül 2005 00:44 • #483723
    Nedir bu

Nirvana örneği şunun için yani. Zevkler ve renkler tartışılmaz abi. Nirvana'nın milyonlarca fanı var dünyada. Sen anladığım kadarıyla virtüöz tarzı daha emek verilerek yapılmış şeyler seviyosun. Nirvana'ya da doğal olarak boktan diyosun ama senin dinlediğin müziğe de boktan diyen birçok insan var. Tartışma konumuz da bu değil .

Manga "rock" yapıyo demedim zaten. Manga "müzik" yapıyo. İsteyen "rap" der isteyen "numetal". Seven sever sevmeyen sevmez. Açıkçası ben de sevmeyenler grubundayım ama sevene de saygı gösteririm. Parası olan ne demek bu arada. Manga kendisi mi yaptı albümü plak şirketi yaptı ve plak şirketi yüzlerce grup arasından Manga'yı seçti. Yüzlerce grup diyorum ki bu daha da fazla. Bu yüzlerce grubun arasından sıyrılmak, kendini kanıtlayabilmek zor diyorum ben. Çalışkanlar popüler oluyo demiyorum. Ülkemizde çalışkanlar ve azimli olanlar sadece albüm çıkarabiliyorlar gerisini bilmem.
  • 2ve4 • 1 Eylül 2005 00:48 • #483724
    Nedir bu

popüler olan, genellikle kalitesiz oluyo. şu anda ismail yk çok popüler ama ben hayatta dinlemem. bu konuyu rock müziğe indirgersek ve rock gruplarının popüler olmasından bahsedersek; onların biçoğuda zamanla kendilerinden taviz veriyorlar ve kaliteleride git gide piyasaya ayak uydurmak için düşüyor. rockçı takılanların bir kısmı, beğenmedikleri için bir kısmıda, popüler grupların duruşlarını beğenmedikleri için dinlemiyor.
  • re-arranger • 1 Eylül 2005 00:48 • #483725
    Nedir bu

bu topic e görüşlerimi yazmaya gerek bile duymuyorum ...........

bu bir görüştür tamam mı yani senin görüşün konunun çok gereksiz olduğunu ifade etmendir.

Görüşümü yazmaya gerek duymuyorum diyerek görüşünü ifade etmişsin tebrikler.

Başarılarının devamını diliyorum.
  • re-arranger • 1 Eylül 2005 00:52 • #483727
    Nedir bu

ismail yk ne ya konusunu açtığına adını söylediğine deymez.

Haklısın. Rock grupları popüler olalım daha çok para kazanalım diye kalitelerini düşürüyorlar. Bu yıllar önce Metallica'nın yaşadığı birşeydi. Black Album ile daha kalitesiz bir müzik yaptılar ama daha çok para kazandılar.

Bunu nasıl engelleyeceğiz?

Seattle örneği. Büyük plak şirketleri yok. Herkes müziğini garajında yapıyo ve ufak plak şirketleri demolar yayınlıyor.

Tabi Türkiye'nin bu noktaya gelmesine daha çok var.
  • death_glory • 1 Eylül 2005 01:09 • #483733
    Nedir bu

:)) boşver sen onu...

evet; beni anlamışsın, benim dinlediğim müzikte kalite önemlidir; enstrümana hakimiyet önemlidir. elindekini bi tahta parçası olarak görmemek; çaldığının hakkını vermek; aynı zamanda bu işe ruhunu katmak önemlidir.

bahsi geçen isimlerin yolu açık olsun tamammı, ne yaptıkları umrumda diğil; ama deep purple a da rock diyoruuuuuz; teomana da:) komik olmuyo mu! ya aslında grup ve müzisyenleri bu gibi sınıflara sokmaktan hoşlanmıyorum ama sonuç olarak bu yapılıyo ve insanlar rockı yanlış tanıyo.........

bak bu işlerin nasıl döndüğünü bilmiyorum ama plak şirketleri de kimin daha çok satıcağını, kimden daha çok para kazanabiliceklerini biliyodur diğil mi? yeraltında yüzlerce demo dönüyo; bunların albüm teklifi almaması kalitesiz ya da az emek verilmiş olduğundan kaynaklanmıyo, bunları anlatmama gerek yok sen de biliyosundur.

bunu başka forumda tartışmıştık; 'kalitesiz dinleyici kitlesi grubun ismini kirletir' demiştim; bkz metalika, bugün onun da karşıtı olan bi kitle var; popüler olduğu için... ama şebo,teo vb isimler için tabi aynı durum sözkonusu diğil benim için onların müziği kalitesiz zaten... ama dinleyicilerine saygım sonsuz...

saygı ve sevgilerimle...
    esen kalın...
  • tweeder • 1 Eylül 2005 01:14 • #483734
    Nedir bu

abi böyle popüler grupları sanatçıları vs. dinlemeyen insanlar neden popüler oldukalrı için dinlemezler çok basit abi adam popüler olmayan şeyleri dinliyo yani kendi çapında daha çok şey biliyo anlatabildimmi veya öyle zannediyo böyle dinlediği grubun ismini söylüyo soruyo falan çok bişey biliomuş gibi artistlik yapıyo yani ama biliyo aslında karşı tarafın bilmediğini öyle bir durum allah kolaylık versin bu arkadaşlara ilginç, tanınmadık, bilinmedik gruplar bulup onları dinlesinler alkışşşş hatta madalya diğer insanlardan farkı yani kendi çapında ........

pıhahahah