Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Efsane,büyük isim ama dinlemem!!

• Ktulu • 11 Eylül 2005 03:08 • #484807
    soth demiş ki:
    Ah işte kalbimden geçenleri kelimelere dökmüş Ktulu sağol.
    Ben Black Sabbath dinlemem. Efsaneler, ilk doom yapan gruplardan sayılırlar ama nedense dinlemem...

Abi özelden mesaj at direk msnimi al :D

• Ktulu • 11 Eylül 2005 03:20 • #484809
    craSSa demiş ki:
    Anathema sevmemek dondurma sevmemeye benzer. Çok zordur sevmemek, bu nedenle bunu başarabilen arkadaşları gönülden tebrik ediyorum. Uzunca bir hipnoz seansı geçirmiş olsa gerek hepsi. "Üçe kadar sayıcam ve uyanıcaksın. Uyandığında Anathema'yı sevmiceksin. Bir... iki... üç !!!"

:))))))))))))))))))))))))

Radiohead'le Anathema arasındaki 5 farkı sayar mısın bana? :)

Ne demek sevmemek dondurma sevmemeye benzer ya? Bana göre de Anathema seven insanın damarlarında kan yerine civa dolaşıyodur... Yok abi böyle bi bayıklık.. Böyle bi arabesk sevdası.. Diyorum ya dünyanın hiçbi yerinde burdaki kadar sevilmiyo. Sebep derseniz bence arabeske olan yatkınlığı toplumumuzun.. Tek farkı İngilizce sözlü alternatif rock altyapısıyla oluşmuş bi arabesk olması.. Ki burda insanların efsanelerden bahsederken arada "Dream Theater" desem mi acaba derken bile düşünmesi gerekirken Anathema gibi kolpa bi grubu rahat rahat söyleyebilmeleri. "Efsane" deniliyor arkadaşlar. Biraz daha gerçekçi olalım... İyi grup olmakla efsane olmak arasında dünyalar kadar fark var. Anathema'nın bilmem kim üyesi öldü dense mi dünyada ses getirir, insanlar üzülür, yoksa Malmsteen'in parmağı çıksa mı? Kitlelere bakın. Arkasında ne kadar büyük bi kitle var bahsettiğiniz grupların. Anathema kaç "milyon" albüm satabilmiş ki tüm dünyada??

(ve kaçı Türkiye'den çıkmış yani) :))))

İboyla yarışamazsınız Vincent kardeşler!!! :)))))))
  • Shezoteus • 11 Eylül 2005 10:26 • #484817
    Küçüklüğümü hatırlıyorum daha ilkokulun sonlarında işte 0rta-1-2 falan..Arkadaş vardı gitar çalan..Metallica dediği zaman korkardım..Onlar satanistmiş olm..Durmadan küfrediyolar..O müzik dinlenir mi falan diye naralar atardım..Şimdi dinlemeden geçirdiğim tek günüm yoktur nerdeyse..Demek istediğim insan bazen bazı grupları sadece önyargıları ve kulaktan dolma bilgileri ile dinlememezlik yapıyo..Çoooookkk uzun süre inat ettim "Dream Theater" dinlemicem diye ama dinleyince çok beğendim..Ha bi de şu var arkadaşlar tamam hepsi büyük grup aşmış insanlar ama hiç biri tam değil..Mesela Dream Theater vokali yok..Metallica'da her zaman daha iyi bi davulcu olabilirdi..Falan filan..
  • Ktulu • 11 Eylül 2005 10:54 • #484818
    Evet bu yüzden hiç bi grubun "fanatiği" olmaya değmiyo. Zaten gerek de yok.
  • craSSa • 11 Eylül 2005 16:39 • #484841
    Ayağında kundura
    A blink of an eye
    Yar gelir dura dura
    A dream for the blind...

:)))))

Ne arabeski Ktulu hödeee abartmayalım istersen. Söylediğin kadar alternatif bir grup olsaydı kıçımla bile dinlemezdim Anathema'yı. Yukarıda söylediğim gibi grubun alternatif iki albümü Judgement ve A fine day to Exit'tır. Bu iki albümü gözardı edersen çok sağlam bir gruptur Anathema. A Dying Wish gibi bir kültün altına imzasını atan grubu İbo'yla karşılaştırdın ya helal olsun ne diyim. Askere böyle mi uğurlayacaktık seni Ktulu. Umarım Anathema'cı bi komutana rastlamazsın ;) Ehem, neyse daha agresif tarzda birşeyler arıyorsan haklısın ama hard rock'ın her tarzına açık olmak lazım. Efsane olması veya olmaması da umrumda değil. Mesela sana SuidAkra isimli grubu tavsiye ederim dinlemediysen. Adı sanı yok ama şu ana kadar dinlediğim en sağlam Death'i yapıyor elemanlar. Güzel müzik yapsın da isterse underground olsun, benim için efsanedir. Neyse sev ya da sevme saygı duyarım kal sağlıcakla...:)
  • grungeforever • 14 Eylül 2005 14:55 • #485027
    Dream Theater...
    dinlerken resmen yoruluyorum,büyüklüğünü bu yüzden kabul ediyorum belki de.
  • HardrocK • 14 Eylül 2005 17:48 • #485037
    Abi Dream Theater dinlenmezmi ya?! Neyse:)

Benim büyüklüğünü kabul edip nefret ettiğim gruplar:
    Iron Maiden
    W.A.S.P
    Bulutsuzluk Özlemi

Büyüklüğünü kabul etmeyip nefret ettiğim gruplar:

Linkin Park
    Manga
    Limp Bizgit

Büyüklüğünü kabul edip nefret etmediğim gruplar (!) :
    In Flames
    MetallicA
    Tool