Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hey ben metalciyim önüme geleni .....

• beeftech • 30 Eylül 2005 21:36 • #486388
    gerisini getirmedim...
    ya metalci demek; uzun saçlı, ellerinde bira şişesi, iskelet tişörtlü tipler mi demektir? gerçek metalci kimdir? metal bir tip/şekil mi bi felsefe midir? yoksa ben metalciyim diyen çoğu kişi aslında bir özenti midir? kısacası nedir bu metal??
  • re-arranger • 30 Eylül 2005 22:22 • #486392
    şahsi düşüncem:
    rapçi, rockçı, punk, metalci, popçu, clubber gibi şeyleri pek sevmem.
    Yüzlerce çeşit müzik var ve hiçbirkimse sadece bunlardan birini dinlemek ve metalci gibi başlıklar altına girmek zorunda değildir.
    Sadece kulağa hoş geleni dinlerim, tip, şekil, felsefe gibi durumlarla alakam yok. Zaten iş profosyonelleşince ve para kazanmaya gelince o tür şeylerin neredeyse hiçbir önemi kalmıyor. Genelleme yapmak yanlış belki ama çoğnlukla öyle oluyor.
  • buluthim • 30 Eylül 2005 23:02 • #486396
    Çok guzel yazmışsın.Bende genelde kulağıma hoş gelen modern rock tarzı muzikleri severim kendimi hiçbirzaman öyle bir kalıba sokmak istemedim.Metalde dinlerim,alt.lerinide dinlerim.Yeri gelir Tindersticks-can we start again kadar hafif muzikleri tercih ederim.Yani kesinlikle kendimi muzik konusunda kasmam.Amanın Antony & The Johnsons - Hope there's someone buda dinlenirmi be diye garipsemem.Yani kalbimde belki çok ayrı yeri olan bir muzisyen ya da grup olabilir ama kesinlikle her turlu müziğe açık olmak lazm.Bazı insanlar diyorki metalciler tek renk giyinir oda siyah böyle birşeymi var yahu.Bende genelde siyahı severim ama öyle bir imajı yansıtmak için değil sadece sevdiğim için.Kendimiz olmak en dorusu boşverin metalci,bilmemneci diye türler yaratmayı:)
  • BlAcK BaSs • 30 Eylül 2005 23:19 • #486397
    Bence metal bir yaşam tarzıdır ve siyah giyen insanlarda bu yaşam tarzını benimsediklerini dısarıya yansıtmak için böyle giyinir kanısındayım. Evet ben de yüzde 99 metal dinlerim ve siyah rengide gercekten sewerim. ve insanların nasıl giyindiği karşılarındaki insanların zihninde , ona dair bir düsünce olusturur. bence ne gydigin önemlidir bu senin kişiliğini gösterrir. (çogunlukla) göstermese ble karsındakinin aklında bir önizlenim olusturur. Mesela ben tanımadıgım insanların arasında siyah giyenleri daha kafa olarak görürüm. (değillerse bile) ama bu dediğimin herkes için gecerli olmadığınıda dile getirmek istiyorum.Ama önizlenim gerçekten cok önemlidir bunun için ne giydiğimizde önemlidir.

:)
  • ArchangeL666 • 1 Ekim 2005 13:27 • #486407
    bi insanın dinlediği müziğe göre davranışlarını, giyinişini, halini yönlendirmesi bana çok saçma geliyo.. dinlediğin müziğin arkasında durursun ama metal dinleyen siyah giyinir, etrafa psikopat bakışlar fırlatır, sapıktır.. gibi kalıplaşmış şeyleri yapmak hatta yapmaya çalışmak kasıntıdan başka bi şey değil bence..

ben dinlediğim müziğin daima arkasındayım ama onun dışında kendime ait düzenli bi hayatım var.. saçma bence metal dinliyorum diye sorunlu moduna girmek..
  • BlAcK BaSs • 1 Ekim 2005 13:39 • #486413
    Ben de zaten aksini söylemedim sadece insanın giyimi kişiliğini yansıtır dedim. (coğunlukla)
  • dexter_holland • 1 Ekim 2005 18:49 • #486437
    metalci veya başka birşeyci demek, olgunlaşmamış demek. Hala ergenlik sorunları yaşayıp kendini ilgi çekici göstermek isteyen, bir yere ait olmak isteyen demek. Metal müzik dinlyeicisi ile metalci farklı şeyler.
  • girlmetalgirl • 1 Ekim 2005 19:20 • #486440
    haklısın falla
  • re-arranger • 1 Ekim 2005 23:32 • #486462
    evet haklısın mesela ben metal müziksever bir insanım aynı zamanda jazz, elektronik müzik falan da severim ucundan ama birisi beni elektronik dinlerken görüp clubber dese ağzını yüzünü dağıtırım mesela ya da metal müzik dinliyorum diye metalci, ya da punk müzik dinliyorum diye bana punk derse sinirlerim tavan yapar.
  • Ktulu • 2 Ekim 2005 02:18 • #486469
    Rocker'lıkla tikky'lik arasındaki ince çizgi

Black Bass demiş ki:
    Bence metal bir yaşam tarzıdır ve siyah giyen insanlarda bu yaşam tarzını benimsediklerini dısarıya yansıtmak için böyle giyinir kanısındayım. Evet ben de yüzde 99 metal dinlerim ve siyah rengide gercekten sewerim. ve insanların nasıl giyindiği karşılarındaki insanların zihninde , ona dair bir düsünce olusturur. bence ne gydigin önemlidir bu senin kişiliğini gösterrir. (çogunlukla) göstermese ble karsındakinin aklında bir önizlenim olusturur. Mesela ben tanımadıgım insanların arasında siyah giyenleri daha kafa olarak görürüm. (değillerse bile) ama bu dediğimin herkes için gecerli olmadığınıda dile getirmek istiyorum.Ama önizlenim gerçekten cok önemlidir bunun için ne giydiğimizde önemlidir.

:)

+1

İyi demiş bu arkadaş..

Tabii konsepte bakmak lazım önce. Hayvani distortion tonları, agresif riffler, genellikle diğer tarzlardan çok farklı, sert davul ataklarına aşina bi insan rengarenk giyinmez sanırım... Tabi yerine göre davranmasını bilmek lazım. Sürekli bunalımda olup ölmek isteyen gençliğin metalcilikle/rocker'lıkla bağdaştırılması feci saçma. Metalin altyapısında yok bu düşünceye bi kere.. Böyle insanlar için arabesk ve Anathema var :). Tepe tepe kullansınlar.

Açıkçası etrafımdaki insanların müziğime tahammül edebilmesi gerekir benim için. Yaşam tarzıma da. Görüntüme de. Ben hepsi içinde bi bütünüm, bunları olmadığı halde "ben" olmam zaten.

İnsanlar dinledikleri müziğin etkisinde kalırlar. Bunda küçümsenicek ya da dalga geçilicek bişey yok. Metal dinlediği için siyah giyen bi insanla, yazar olup da pipo içen insanlar aynı kefeye konmalı. Bazı "tür" insanların karakteristik özellikleri vardır. Kimse hayatını değiştiren şeyleri saklamak zorunda değil. Bunun kişiliğin zayıflığı ya da kuvvetliliğiyle de bi alakası yok. Herkes istediğini yapar, giyer, dinler, istediği gibi davranır.. Bi felsefe çizip onun doğrultusunda hareket etmek gerek bunun için.

Tabi bazı etiketlerin altına sığınan insanlar her zaman var. Rocker olduğunu iddia edip tiki gibi giyinmek mesela. Rocker dediğin, bi felsefeye kendini vermiş insandır. Paraya pula önem vermez, yapaylıktan uzaktır, istediğini yapmaktan utanmaz.

Benim bi siyah tişörtüm var, ama siyah demeye 1000 şahit ister. Çok seviyorum ve genellikle onu giyiyorum. Aynı şekilde bi de "lacivert" sweet'im. Converse değil, 4 yıldır ayağımdan çıkarmadığım adidas'larım var. "ayy bunlar çok rahat valla billa" diyip, 2 haftada parçalanan ayakkabı almadım. Bu yüzden ben "şucuyum-bucuyum" deniliyorsa o işin felsefesinin anlaşılması gerek önce. Tabiri caiz'se bu işin farzları var. "Rocker siyah giyer" deyip, 1000 çeşit siyah tişört almak tikiliğin göstergesidir ancak...