Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hey ben metalciyim önüme geleni .....

• Ktulu • 2 Ekim 2005 02:22 • #486470
    Rocker'lıkla tikky'lik arasındaki ince çizgi

Yani metalci olmak ayrı, metalci özentisi olmak ayrı. "Özenti" kelimesi de saçma aslında. Herkes özenebilir bişeylere. Bişeyci olan herkes özentidir ama bunda da kötü bişey yok bence. Özendiği şeyi layıkıyla yerine getiriyosa helal olsun.. Biz buna metalci kolpası diyelim, daha uygun düşer... :)

Ne demiş Dark Tranquillity:

"Look at the shell that is you!
    Empty, fragile, weak
    "
  • perii • 2 Ekim 2005 02:29 • #486472

abi gençlik nereye gidiyor bilmiyorum ama durumlar bazılarında çok vahim hala altında puma punk açla dolaşan tiplar var etrafımızda!bununla beraber özenti metalilerin sayısı gün geçtikçe artıyor özellikle kendini metlci zannedip gerçek mnetlacilerle dalga geçler ezmeye çalışanlara gıcık oluyorum,ciddi bir şekilde dikkat etmek lazım!herkesi başarılı bir gözlemci olmaya çağırıyorum!!
  • soth • 2 Ekim 2005 03:46 • #486484
    Sürekli bunalımda olup ölmek isteyen gençliğin metalcilikle/rocker'lıkla bağdaştırılması feci saçma. Metalin altyapısında yok bu düşünceye bi kere.. Böyle insanlar için arabesk ve Anathema var :). Tepe tepe kullansınlar.

muhaha :D cuk
  • Ktulu • 2 Ekim 2005 11:50 • #486493

:)

perii demiş ki:
    abi gençlik nereye gidiyor bilmiyorum ama durumlar bazılarında çok vahim hala altında puma punk açla dolaşan tiplar var etrafımızda!bununla beraber özenti metalilerin sayısı gün geçtikçe artıyor özellikle kendini metlci zannedip gerçek mnetlacilerle dalga geçler ezmeye çalışanlara gıcık oluyorum,ciddi bir şekilde dikkat etmek lazım!herkesi başarılı bir gözlemci olmaya çağırıyorum!!

Ben Kadıköy Zeus'a gidiyorum genellikle. Ne tikiler ne "kolpa metalciler" var.. Metrock da öyleydi önceden.. Mayday de.. Zeus'a üzerinde Evanescene, SOAD, korn hatta RAP (evet bunu da gördüm) yazan tişörtlerle falan geliyolar.. Ama ben yine açtırıyorum Amon Amarth'ımı, Dark Tranquillity'mi, Kalmah'ımı, Ensiferum'umu... Ön tarafta, eskiden kapalı olan, karanlık odanın olduğu yerde başlıyorum kafa sallamaya :)))) En azından "aaa burası metal cafe'ymiş" deyip gidiyo bazıları :) Biz de bizbize daha rahat ediyoruz :)

Sallamıycaksın abi pumacıları, converse'çileri... Etrafına bakarsan sokaktan beter genellikle rock cafe/barların içi. Tikilerden neret ediyorum deyip "tiki metalci" edasıyla dolaşıyolar. "Bak 3000$ a 95 Gibson aldım" falan diye dolaşan adam metalci midir ya?

HÖST!
  • ibanetze • 2 Ekim 2005 12:54 • #486496
    ben valla iddalı bi çıkış yapamıyorum "ben metalciyim,ya da rockçıyım" diye

çünkü metalciyim deidğin zaman bi sürü gerekliliğini yerine getirmişsin demektir,yani bu işin aslı karşı duruştur...

peki çoğu metalci diye konuşan tipler neyin karşısında duruyo

en basitinden amerikan fender için yanıp tutuşuyoruz...

aha türkiyede de gitar yapan adam var...

özentiyiz heğimiz

bakıyorum,adam çok iddalı bi şarkı okuyo,yok "savaşa hayır,yanki go hom"diye kıçını yırtıyo,ayağında adidas,sweat adidas,pantalon levis

ben almak istemem mi bu tarz kıyafetler,isterim tabi

ama bunun bilincinde olup ben rockçıyım,muhalifim,coca colayı kınıyorum diye konuşmam...bu kendimle çelişmek çünkü...

müziği dinlersem bu sevdiğim için yani,herhangi bi kitleye dahil olmak için değil..zaten etnik de dinliyorum,Türk halk müziği de :))
  • trouble_everyd • 2 Ekim 2005 20:51 • #486522
    metalci diye bişiy yoktur metal müzik vardır. ve bu bi felsefedir, yaşam tarzıdır. her metal müzik dinleyen bu felsefeyi benimsemez. özentiler de çoktur tabii.
  • man_on_fire • 2 Ekim 2005 22:28 • #486533
    SAdece bir kaç kişinin yazısını okudum ama okuduğum bir mesaj vardı etrafımdaki insanlar benim olduğum halime katlanabilmei gibi bir şey. Amacım o arkadaşa sataşmak değil onun gibi düşünenlerin hepsine bir laf söylemek: Ben erzurumda okudum 2 yıl daha bitmedi ve inanın ki eğer etrafınızdaki insanlar bahsettiğiniz gibi size olduğunuz gibi katlanamıyorlarsa ve onlar çoğunluksa o gün ipe ipe değişirsiniz...Olay bu kadar.... İnşallah Erzurum gibi bir yere yolunuz düşmez rockerlığı felsefe edinmiş insanlar olarak...
  • grungeforever • 8 Ekim 2005 16:14 • #486871
    Ben almak istemem bu tarz kıyafetleri.Almayın abi,sırf üzerinde marka var diye fazladan o kadar para vermek kadar saçma sapa bi şey olabilir mi?Hiç kalite falan demeyin bana 'mafia2000' marka pazardan aldığım montumu 5 yıldır kullnıyorum en az bi 5 yıl daha kullanacam gibi.Hepimiz özenti falan değiliz.
  • leeryan2911 • 8 Ekim 2005 16:31 • #486872

tuncay işte..
    gene anathema yasmış ehehhe
    abi her bi şee katılıyorum da
    şu giyinilen şeylerin ya da her ne halt yapılıyorsa
    bunun marka olması ya da olmaması
    ne kadar önemli?

çok salak bi muhabbet bu yaa
  • ESSEK SANSI • 8 Ekim 2005 16:55 • #486873
    ya metalci demek; uzun saçlı, ellerinde bira şişesi, iskelet tişörtlü tipler mi demektir?
    hayır.
    gerçek metalci kimdir?
    duygu ve düşüncelerine metal müzik uyduğu için metal müzik dinleyendir.metal müzik dinlediği için o mood'a giren ergen demek değildir.
    metal bir tip/şekil mi bi felsefe midir?
    değildir azizim, değildir. bir üniforması falan yoktur. gün içinde takım elbiseli çalışıp akşama spor kıyafetleri üstüne çekip gitarını coşturan bireyler bilirim.
    yoksa ben metalciyim diyen çoğu kişi aslında bir özenti midir?
    valla acı gerçek, öyledir.dünyaya bir bakınız: iyilerin sayısı her zaman az olmuştur.
    kısacası nedir bu metal??
    budur