Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hey ben metalciyim önüme geleni .....

• dexter_holland • 8 Ekim 2005 19:15 • #486876
    Ya, ben bu "felsefe" olayını anlamıyorum işte. İlla bu sözcüğü mü kullanacaksınız? Daha mı önemli geliyor kulağınıza. Bir müzik türünü yaşam tarzıyla bağdaştırmak saçma. Jazz, klasik müzik, funk var, peki bunların felsefesi ne? Yok.
    Bir de metalci adam siyah giyinir diye aptalların kralı tarafından söylenmiş bir söz var. Nedense pembe giydiğim zaman benim Death dinlediğime inanmıyorlar. Hatta bazıları "sen çok kız gibisin yaa" diyorlar. Ben zaten kızım gerzek diye bağırmamak için zor tutuyorum kendimi. Çok sıkıldım bu toplum tarafından çıkarılmış aptalca kalıplaşmış düşüncelerden. George Michael'ı dinlemenin erkekliği bozacağına inananlardan, 20li yaşlarına gelip hala "metalci" olanlardan... Öffff!
  • death_glory • 8 Ekim 2005 20:24 • #486881
    müzik, dinlemeyen insanlar için de bir bakış açısıdır; bu anlamda bir felsefedir müzik. insanın karakteriyle ilgili bilgiler edinebilirsiniz dinlediği müzikle. ama iş kılık kıyafete içmeye zıçmaya gelince iş başka boyutlara taşınıyo tabii; bunların müzikle hiç alakası yok demiycem, elbette var. nerden çıktı bu siyah? bu zincirler, deriler, bu uzun saç modası... bunların müzikle bağlantısı da nedir, söyliyim. kesinlikle heavy dinlemenin insana yüklediği sorumluluklar diğil bi kere! tamamen insanın içinden gelen şeyler. kılık kıyafet kültürü çok küçük yaşlarda şekillenir; daha heavy metal terimi kulaklarımızda yerini almamışken; bu küçük yaşlarda insanların tepkisini çekersiniz giyiminizle, ancak anlam veremessiniz çünkü yaptığınız size gayet normal gelir...

belki de bu 'metalci' 'siyah' 'asi' 'bira' 'uzun saç' gibi kavramları biz uyduruyoruzdur he? bakın burda forum konusu bile olduğuna göre, bu bizimle ilgili bir sorun bence! yani kaç tane 'metalci' gördük, tanıdık da, gelip burda yorumunu yapıyoruz? taksimde iki adımda bir mevcut bu 'metalci'ler; demek ki her gördüğümüz uzun saçlı tipi 'metalci' olmakla itham eden, hatta o insanların tavırlarını da metalci olmalarına bağlayan bizleriz. bence bizde bi sorun var, bilgisizce yorum yaptığımız kanaatindeyim.
  • pesimist • 8 Ekim 2005 21:28 • #486882
    Bütün yazılanlara cevaptır ...

:)

saygılarımla
    pesimist
  • man_on_fire • 9 Ekim 2005 01:01 • #486902
    Bütün yazılanlara cevaba cevaptır:))))))

Al bir de burdan yak...
  • davulist 35 • 21 Ekim 2005 12:19 • #487616
    güzel bi konuya deginmişsin kutlarım.haklısın bu noktada.ortalıkta dolanan o kadar cok özenti,yapay,ahmak kişilikler varki rock cıyım die gecinen.sadece rock ta degil diger müzik türleride gecerli buna.
    gecen pazar ankaraya gittim ayıp sölemesi ankarock a.adamların bicogu sadece tiplerini metalci gibi süslemişler,hani görende has metalci sanar.ama içleri bomboş.bunlar metalle,rock la holiganlıgı karıstıran kişilikleri gelişmemiş mallar.
  • japon506 • 21 Ekim 2005 17:06 • #487632
    metal kesinlikle bi felsefe bunun dışında düşünenler şekil yapmaya çalışan özentiler dimi yaf?
  • SimsiyaH • 22 Ekim 2005 09:54 • #487678
    tamamen katlyrm death..
  • zeyna007 • 22 Ekim 2005 10:18 • #487681
    Çoğumuz metal dinlemeye birilerine özenerek başladık. ve zamanla bu müziği benimsedik. bence özenmenin kötü bir tarafı yok.biz metal dinlemeye yeni başlayanları özenti diye aşağılayarak, insanları uzaklaştırıyoruz.toplumun bizde kurduğu baskıyı bizde onlara kuruyoruz.bırakalım da gerçekten bu müziği, yaşam tarzını inceleme ve benimseme fırsatları olsun.
    kıyafet konusuna gelince gerçekten metal dinleyen birinin rengarenk giyinmek isteyeceğini sanmıyorum. metal dinlemek bir tarzdır ve müzik,tavır ve kıyafet bütünlük göstermelidir. ama kimseyi sen pembe giymişsin metalci olamazsın şeklinde yargılayamayız. siyah giyene de giymeyene de, özenti olduğunu düşündüğümüz yeniyetmelerede saygı göstermek gerek.
  • Lucifer77 • 23 Ekim 2005 00:07 • #487705
    benim kafama takılan bu belirtilen kıstaslar ne zaman ve kim tarafından ortaya atıldı..ben de metal müzik severim..ama illa siyah giyicem gibi bi kasıntım da yok..kimsede de olmamalı bence..ama şunu belirtmeliyim ülkemizde gercek metal severlerin işleri kolay değil..toplumumuz aşırı gelenekçi..bunun sonucunda özgür düşenemiyor,hareket edemiyorsunuz..metal müzik elbette bir felsefeye sahiptir..herşeyin bir felsefesi vardır..bir de şunu söylemek istiyorum..biz nesil olarak kirli bir nesiliz..coca cola,mcdonalds gibi dev tröstler tarafından doğar doğmaz kirletiliyoruz..coca cola içmicem diye kasmak ta gereksiz..tabii ki içmemek bir erdemdir bence..ama içeni de ayıplamamak gerekir..
  • deli forever • 23 Ekim 2005 00:45 • #487706
    insanları dış görünüşlerine göre değil, düşüncelerine göre değerlendirmek gerekir. ama maalesef herkes sizin kadar düşünceli olmuyor.