-
yok öyle birşey. mozart ta zamanının populer müziğini yapıyordu. bach'ın döneminde müzik sanat olarak bile kabul edilmiyordu ama yaptıklarına bakılınca bugünün standardlarına göre fazlasıyla iyi bir sanatçı sayılır, beethoven ise mükemmellik takıntısı dolayısı ile sanatkardır. ama öyle ya da böyle, hepsi zamanının popüler müzisyenleriydi. tabi hangi kitle arasında popüler olduğunuz az ya da çok fark eder. sincan'lı turgut ta popüler, michael jackson da, metallica da, beethoven, da... ama kime göre kim dinliyor? mesele orda. vakti zamanında adamlar cd satarak para kazanmak durumunda değillerdi ama yine de kendilerini birilerine beğendirmek durumundaydılar, yoksa evde oturup piyano çalarak geçinilmiyor malesef ki bu adamların hepsi öyle çok ta zengin tipler değiller. Sanattan anlayan bir dinleyici kitlesi bulan sanatını icra etmiştir, bulamayan için ise yine bir müzisyen olan mozart'ın babasının sözleri kulağına küpe olmuştır: popüler olanı asla ihmal etme!
;)
-
Hakeden populer olsun tabi
neden olmasın
örnek-METALLİCA
ama allah aşkına biri
şu popcuları öldürsün :)
-
popülariteye karşı diğiliz; popülarite denen kavram yozlaştığı için bugünki popülariteye karşıyız. çünkü insanlar pavlovun köpeği olmuş; biri ''aa böyle bi şarkı var çok güzel'' dediği zaman herkes o şarkıya saldırıyo; belki normal bi zamanda beğenmiceği bu şarkıya adam tapıyo. çünkü şartlanmış; bu şarkı güzel, bu adamlar iyi diye. bakınız irem, bakınız seksendört, bakınız bilmemne... ama bunlar saman alevi gibi bi an parlarlar böyle, bi süre sonra unutulurlar; gerçek müzik, gerçek müzisyenler asırlarca dinlenir.
-
Popülarite kaliteyi düşürüyor bu yüzdenden popülarist gruplar sevilmiyor. Bir metal ya da rock grubunun konser vermesi onun tanınması ve sevilmesi için yeterde artar çünkü bu iki türde canlı performans çok önemli. Ama işi abartıpda televizyonlarda seninle alakasız konularda boy gösterirsen ve saçma sapan polemiklere girersen bu yollada popülaritem artsın dersen elbette kimse sevmez popülarist grupları.
-
gercekten marjinallik cok iyi hatırlıyorum 2 sene once manyak evanescence hastasıydım sirf piyasa oldugu icin dinlemeyi bıraktım ve su an 2-3 parcasını dinlerim ve onlarda zaten fazla bilinmez
even in death ve fields of innocence
-
piyasa olunca şarkılar değişti mi?
şarkı aynı şarkı...
--------tweeder--------
-
çoğu zaman nedeni şu oluyo..
birinin hayranısın diyelim çok seviyorsun bi şarkısını ama o şarkı artık okadar piyasa olmuştur ki bi toplum içinde çoğu zaman söylemiyorsun bile o grubu/şarkıcıyı sevdiğini..
nedeni:Artık o şarkıyı ya da şarkıcıyı ara(e)beskçiler bile seviyorum dinliyorum ölüyorum diyodur..kısacası özenti milleti(?!)(ki bu laftan pek hoşlaşmam ama burda kullanabileceğim daha iyi bir tabir yok)sırf şekil olsun diye dinliyordur..
seni de onlardan sancaklar diye korkarsın...
bu tıpkı hani simsiyah giyinip ortaya dökülen metalciyim diye dolaşan kızlar yüzünden gerçek metalci olan bayanların kimliğini açığa vuramaması gibi bir şey...
-
yok lan aslında olay kalite. yani ben nirvana dinlerim mesela. bi de kalitesiyle popüler olmuş olanla hayatları müzik değilde reklam olan gruplar arasında fark var. misal duman ve manga.
-
Kimsenin popüler olmasına karşı değilim. Sırf popüler olmak için yapılmış b*ktan şeylere ya da b*ktan şeyler yapıp popüler olanlara karşıyım.
-
Blue 4 tane birbirinden yetenekli insandan oluşuyor
Yok artık! OOOHA!