-
Şarkı yazma yeteneklerinden bahsetmiyorum. Sesleri çok güzel. İnkar edilemeyecek derecede.
-
afedersin ama bazı görüşlerin bence çok çelişiyor.
-
cunku populerlik adina yapilan her sey plastik kokar.
bi'de su var :
turkiye'de populer olan her sey tiksinti verir.
-
Aynen katılıyorum kalite ile popüler olmak var reklam ile var.işte bazıları bu ayrımı yapamadıgı için yargısız infaza gidiyor(tikilik deniyor buna) ayrıca kaliteden popülariteyi kıskananlar da onu reklammış gibi göstermek için bilimum çirkefligi yapıyor...
-
işte...
-
Bazı sanatçı dediğimiz insanlar var sürekli o kanaldan o kanala çıkıyolar,sürekli bi yerlerde gözüküyolar öööö geliyor artıkBazı sanatçılar,gruplar kaliteli programlara çıkıyorlar yani bi anlamda popüler olmuyorlar dendiği gibi.Örnek olarak da Mor ve ötesi ...Sezen aksu oradan oraya koşturmuyor program program...Bu dediğimi anlayan arkadaşlar vardır umarım:)
-
ya zaten her popüler olan şey kötü değildir...
mesela;
bir cranberries hayranı olarak; zombie çok müthiş bir şarkıdır ama piyasadır..
ya da metallica nothing else matters..
örnekler çoğaltılabilir...
-
Karşıyız derken orada ki ız eki de bence son derece önemli bu garaj müzik neki yani metal sitesi mi pop-rock denen sacmalığın sitesi mi ne yani. Popularite müzik hiç bir mesaj hiç bir görüş ve düşünce dile getirmiyor bu da onu dinleyenlerin tamamen piyasa amaclı dinleyen gerzekler oldukalarını gösteriyor. Dum tıs dum tıs dum tıs dum tıs ben a.koyim..
-
Alakasız gelicek ama Kurban ile Grup 84'ü karşılaştıracak olursak. Türkiye'de en iyi albümler arasında yer alan insanlar 25-30 bin satıyorsa, Grup sex and ört ün görece daha az kaliteli albümü de 110 000 kadar satıyorsa popülariteye karşı bir nefret duygusu oluşuyor ister istemez.
Athena'nın yaptığı en kaliteli albüm (son albüm) Athena'nın en az satan albümü oluyor. Bu da kalite ile popülaritenin ters orantılı olarak algılanmasına neden oluyor ister istemez.
-
Popüler müziği sevmeyiz neden? Cevabı gayet basit çünkü popüler müzik kolay tüketilebilir yani kalıcı olmayan bir müziktir. Anlayacağın müzikle fazla ilgilenmeyen hayatında müziğe bir yer ayırmamış insanların dinleyeceği müziktir. Bizim için ise kaliteli ve kalıcı olan müzik önemlidir. Kolay tüketilebilecek şeyler bizi bayar basittir. Ama bir smoke on the water'i bir foxy lady'i tüketemezsin o hep kalır. Her dinlediğindede aynı zevki verir.