Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

piercingle,metal ve sex arasında nasıl bi bağ var?!

• Patrin • 20 Mart 2006 00:48 • #495546
    bencede ... metalci adamin piercingi olur ...
    siz piercing li bi adam gorunce bu adam kesin manav mi diyosunuz... adamin kasinda piercing yerine lahana falan olsaydi bu adam manav derdiniz ama piercing metal olunca metalci denilmesi normal... aslinda piercing lerin cogu gumus gumuscu bu adamda denilebilir :)
  • gwen_b • 20 Mart 2006 00:51 • #495548
    ben şahsen bakırdan küpe yaptırdım bakırcı kalaycı diye elimde bi mesleğim oldu az ekmek yemedik bakırcılıktan
  • Mad_Slayer • 20 Mart 2006 00:52 • #495549
    valla ben 1980 lerin metal videolarını izlediğimde oyle çok piercingli grup görmüyodum ama canı isteyen takar tabi..

saygılar
  • Patrin • 20 Mart 2006 00:55 • #495553
    oyle tabi yeni nesil iste pehh =))) bakirda takicaksin lahanada kas senin diilmi istedigin herseyi takabilirtsin dur bi tencere ttakmayi deniyim...oldu valla guzel oldu aliminyumcu oldum simdi bak..
  • gwen_b • 20 Mart 2006 00:59 • #495555
    ooooo eyw patrin. arada uğra bizim altınların da bi ayarına ayar hafif ayar çekelim böyle kar edemiyoruz;))
  • gwen_b • 20 Mart 2006 19:08 • #495576
    ne saçma bişi yazmışım ben dün gece kusura bakmayın kafam güzeldiiii:D
  • Necrophilliac • 20 Mart 2006 19:12 • #495577
    yoktur a.k.

Ayrıca; Satanizmle ilgili bilgi istiyorsanız size gereken tüm bilgileri özel mesajdan verebilirim.Konunun, ne inançla ne de satanizmle bir alaksı yok.
  • XES • 21 Mart 2006 16:37 • #495593
    Bir bağ vardır efendim. kabul etmeseniz de bir bağ vardır.

Piercing denen ufak şey, diğer toplumlara göre daha muhafazakar olan türk toplumununun henüz tam olarak kabullenemediği bir nesnedir. Kuşkusuz amerikan kişilerinin piercing adı verdiği bu aksuarı takan veyahut takmak niyetinde olan kimseler de topluluk içinde farklı bir birey imajı çizmek suretiyle topluma farklı görünme çabası içindedir. Şimdi hakaret yemiş gibi savunma yapmaya başlamadan önce egolarımızın bize söylediklerine bir kulak verelim lütfen.

Evet, "normal" bir insanın egosu tatmin olmak amacıyla kişinin bir şekilde dikkat çekici olmasını talep etmektedir. Dikkatleri üzerinde toplayan kişinin egosu tatmin olur. Bu dikkatin iyi ya da kötü yönde olması işin bonusudur ve iyi yönde dikkat çekemeyen kişi bir noktadan sonra kötü yönde dikkat çekmeye çabalamaya başlar. Bunun güzel örneği seri katillerin ekseriyetle toplumda hep kişilik olarak silik, çevresi ya da ailesi tarafından dışlanmış, sevgiye değer görülmemiş, umursanmamış kimselerin içinden çıkmasıdır.

Neyse konudan fazla sapmayayım. Dikkat çekmek ithiyacı yanında bir mecburiyeti getirir: Farklı olmak. Sıradan olan kimse genelde dikkat çekmez. Piercingin yanında makyaj, iyi saç ve giyim, çeşitli takılar da bu farklılık ihtiyacına hizmet etmektedir. Farklı olan kimse dikkat çeker, dikkat çeken kimse mutlu olur. Buraya kadar tamam.

Türk toplumunun nispeten tutucu, değişimi kolay kabullenmeye bir yapıya sahip olduğu konusunda da genel olarak hem fikiriz sanırım. İşte bu toplum içerisinde farklı olmak adına toplumun kabullenmediği bir aksesuarı kullanmak(ki bu zincir olur, piercing olur...) üçüncü kişiler için içgüdüsel bazı çıkarımlarda bulunma tepkisine sebep olur.

İnsan, naturası mucibince karşı cinsi en başta hormonal ve içgüdüsel olarak cinsel yünden değerlendiren bir varlıktır. Türk toplumu da cinsellik konusunda da son derece tutucu bir toplum olduğundan, piercing gibi toplumun reddettiği ve genel anlamda seksiliğe yönelik öğeler taşıyarak toplumun zincirlerine bağlı kalmayan kimseler de üçüncü kişiler üzerinde, kişinin, toplumun getirdiği kısıtlamalara cinsel olarak da mahal vermediği etkisini bırakır. Yani birey toplumun cinsel sınırlarını da sallamayarak cinselliğe daha yatkın ve cinsellik esnasında çeşitliliğe daha açık bir görüntü sunar. Bu da içgüdülerini dizginleyemeyen ve bu yüzden insanlardan ayrılıp "hayvan" olarak tabir edilen kimseler için kişinin amiyane tabirle "vereğan" biri olduğu izlenimin oluşmasına sebep olacaktır. Yatakta beklenen farklılık da "nası sevişilir bunla" gibi cinsel münasebetin niteliğine yönelik bir vurguyu beraberinde getirir.

Birden fazla kişinin sahip olduğu içgüdüsel dürtüler bu şekilde bir zincirleme reaksiyon ile toplumun müeyyidelerinin oldukça ağırlaştığı bir noktada "laf atma" gibi bir sonuca varır. Toplumun müeyyideleri olmasa ne olur? Bu durumda tabii ki olay laf atma ile kalmayacak, cinsel dürtüleri bu reaksiyonla uyanan üçüncü kişilerin doğrudan fiile geçmesiyle insan toplumu için çirkin, hayvan toplumu için normal bir etkileşimle nihayete erecektir. Fakat toplum yaptırımları bunu engeller ve olası bir tecavüz olayının daha en başta, kafanın içinde önüne geçer.

Piercing-cinsellik ilişkisini anlatmayı bitirdiğime göre yazının şu anda unutmuş olduğunuz taa en başında farklı olma çabasından niye bahsetmiş olduğumu açıklayayım. Yaptığımız şeyler farklı olma, dikkat çekme amacına tahminimizden daha fazla hizmet eder. Şimdi yan tarafta görüdüğüm başlıklara bakıyorum ve çok ufak bir azınlık hariç tüm başlıklarda bu farklı olma, dikkat çekme çabasını görebiliyorum. Tek örneği bu başlıktan vereyim: Başlığı açan arkadaş bize metale ve piercinge karşı bir sevgi beslediğini, yani toplumun %90ından farklı olduğunu anlatmaya çalışıyor, artı sokakta laf atıldığını söyleyerek bu farkını ve dikkat çekiciliğini bize kanıtlıyor. Yani diyor ki: Hem farklıyım, dikkat çekiciyim, hem de insanlardan laf yiyecek kadar seksiyim, güzelim. Ama bundan rahatsız oluyormuş gibi davranıyorum ki ne siz, ne de kendisi aslında dikkat çekmek bu kadar çabaladığımı anlayasın.

Yanlış anlaşılma olsun istemiyorum. Kimseye karşı bir hakaret etme, küçük düşürme çabası içinde değilim. Sadece dikat çekmek için çabaldığımızı ve aslında bunu kendimiden bile sakladığımızı anlatmaya çalışıyorum. Zira hepimizin içinde dikkat çekme çabası var. Misal böyle çok da önemli olmayan bir başlık altında bu kadar çıkarım yaparak, kimsenin göremediğini gördüğümü iddia ederek, uzun ve karışık cümleler kurarak ve bunları her gün duyamayacağınız bir dille yazarak ben de dikkat çekmeye çalışıyorum. Ve kendimden de örnek veriyorum ki siz "yav be adam kendini de eleştiriyor" diyesiniz, etkilenesiniz, kendinizden geçesiniz. Halbuki aslına bakarsanız benim durum dah vahim. Çünkü ben tüm bunların altındaki amacın farkındayım ve biraz da bilinçli olarak yapıyorum. Yani içgüdülerle hareket etmeye, hayvanlığa beğeni duyuyorum. Diğer yandan bunları yazarken de hala farklı görünme çabası içindeyim. Hayvanlığa beğeni duymayı bir farklılık olarak gösteriyorum. Bu çabayı itiraf ederek de aslında hayvanlığa beğeni duymama rağmen son derece kendinden haberdar ve mantıklı kimse izlenimi vermeye çalışıyorum. Hatta yaptığım hiç bir hareket mantıki bir tabana sahip değil, içgüdülerimle hareket ediyorum ama kendime hayvanlığa beğeni duyduğum için mantıklı hareket etmediğim gibi bir yalan atıyorum ve inanıyorum. Ya da inanmıyor da olabilirim,..

Ay yeter!
  • XES • 21 Mart 2006 16:38 • #495594
    Bakın "Ay yeter!" diye de karizmamı bile koydum. =)
  • Necrophilliac • 21 Mart 2006 20:29 • #495598
    Bir bağlantı var mı derken, bu kastedilmiyordu.Ona bakarsan ateizmin bile Tanrıyla alaksı var, "-neye inanmıyorum? -Tanrıya." gibi.Satanistte değilim..