-
friends ler..Bana göre dumanın tarzı' alternatif damar rock' sayılı örneklerinden ve en başarlısı gibi görünüyor. bazı mallarla duman hakkında olumsuz polemik mecburiyetine düşersen küfrü ihmal eyleme hatrım kalır. konuya geliyorum ; dumanın müziğini ve türkiyedeki yerini nasıl buluyorsunuz? ben sevdiğimden objektif olamıyorum..
-
yorum yapmaktan önce dumanla ilgili senden bilgi edinmek istiyorum. öncelikle onların tarzını açıklar mısın bana? "alternatif damar rock" ? bu nasıl bi tür ?
-
kanki damar rock bana özgü bi tabir. durya müslüm g. vardır. derler ya damar müzik budur diye. he buda rock versiyonu olsa gerek. adamı alıyor götürüyor. belkide bana öyle geliyor. ama diğerlerinden farklı olduğunu herkez anlayabilir. ya bu anlatılma yaşanır aslında..:) hadi kib.
-
dumanın yaptığı gibi melankoli sarkılarda muslum babada harika yorumcu ortalığı bitiren cinsten yani coğu kendini rock'cı zanneden lavuklardan daha has rockcı allah onu bize bağıslamıs basımızdan eksik olmasın
-
'DumaN ve MusiC' yerine 'Duman ve Müzik' yazsanız nasıl olur acaba?
-
Frends ler yerine de arkadaşlar.
deyip bi muhabbeti uzatabilirim...
-
Rock müzikte belli bir söz kalıbı mı var ki, Duman damar ya da melonkoli tabirleriyle anılsın. Eğer varsa nedir bu kalıp? Rock müzik "hadi eğlenelim gülelim" tarzda söz içermek zorunda mı? ya da sadece politik düşünceyi, sistemin bozukluğunu mu anlatmalı? hepsine bir kulp takalım olmazsa; politik rock, damar rock, popüler rock, eğlendirici rock...
-
ideolojilerin müziğe bu kadar karışmış olması ayrıca müzik üzerindeki ticari oyunlar belki de bu kulpların takılma sebebi... engel olmak imkansız çünkü düzen böyle... özellikle piyasa kesim için.. bknz: bu başlık..)
-
Arkadaşın yazısı çok sevdiğim şair Ümit Besen'in I love you i love you do you love me yes i do'suna dönmüş.SOnra herkese kanki demeler falan :P
ha bir de şey var,insan bir müzik grubunu sevmiyorsa mal mı oluyor.O zaman başka birisi de sana karşı Duman'dan ötürü mal diyebilir?
-
kimin ne olduğu ortada, sorduğun sorunun cevabı da gayet ortada. boşa sormuşsun...