-
yok ya ciddi olamazsın. müzik mi? hani şu enstrumanlarla yapılan şey.. özür diliyorum... ne diyeyim allah akıl fikir, şahsiyet nasib etsin.
-
-
-
niye?
-
aslında türkiye'yi terbiye edebileceğini bilmen lazım.
eğer kendini rahatsız hissetmiyorsan buyur kullan canım banane ama böyle başlık filan açarken milletin bi tarafına batmicak şekilde yaz bence.
-
selam arkadaşlar dumanın geçtiği bi başlık görünce atladım hemen yazdıklarınızı okudum.ama sonlar sadece kullandığınız türkçeyle ilgili olmuş açtığınız konuyu unutmuş başka bi konu tartışmaya başlamışsınız. dumanı konuşuyodunuz arkadaşlar.duman ve müzik. tamam tam birbiriyle bağlantılı iki seçenek. dumanı gerçekten çok seviyorum .dinlemekten büyük zevk alıyorum. onları dinlemek onlarla coşmak cidden büyük zevk. ama ben o damar rock tanımlamasına katılmıyorum. uymamış gitmemiş ya dumana. tamam kendinden geçebilirsin dinlerken bende öleyim adamlar alıp götürüyor insanı şarkılarıyla sarkıları söyleme tarzlarıyla aslında daha çok. mesela şu "olmadı yar" şarkısını onlar kadar güsel söyleyen olmadı bence eğer dinlediyseniz. duman abi yapıcak bişey yok. farklarını ortaya her zaman koyuyorlar. duman ve müzik.... sonuna kadar dumanın yaptığı ve en iyi yaptığı şey müzik. ayrılmaz ikili duman ve müzik hatta dumanla müzik tartışılmaz yaşanır.
-
bence İyi ve kaliteli müzik yapıyorlar.
Hicaz makamını,ve ezgileri kullanıp bazı yerlerde türk kulağına yakın çok güzel
şarkılar yapıyorlar"seni kendime sakladım"(hicaz makamı -"dandini dastana"ile aynı armonidir dikkat!!)
Bu arada o tarzı sevenler için PLUTO diye bir grup var sanırım macar bir grup.
Emuledan falan Aratın "Bom dia" diye bir albümleri var. ezgisel ve makamsal olarak dumana soundları çok yakın olduğu gibi bence dumanı abartısız 10x çarparlar.
-
acaba sokayım dumana desem yazım forum kurallarına aykırı olduğu için silinir mi
-
ya canlı performansları süper bi kere...
insanı gerçekten etkileyen şarkılar yapıyolar,
süper müzik yapıyolar,
ve insanı çoşturuyolar ben bi rock grubundan başka bişey beklemiyorum yani :D
diğer beklentilerimi zaten bulutsuzluk özlemi karşılıyo (hepsini :D)
-
damar rock olyı benim şahsi görüşüm. kriterlere damar rock diye gecmeyecek yani.. ama neyse yazdıkların hoşuma gitti.. :)