-
ya işin gerçeği şu herkes bir şarkı dinlediğinde kendi yönlerine çeker peki melodi öylemidir? insan kendi iç ruhun anlatan melodi ya intro yapabilirmi? ben kendi açımdan şöyle diyorum ben bir intro yaptığımda o an ki iç güdülerimle yapıyorum bazıları hareketli bazıları slow ya bilmiyorum ama ben çok düşündüm ve burdaki insanlarında düşün celerini almak istedim siz ce ruh hali mi miziği çıkaran
-
bence evet!!!!ne de olsa hüzünlü oldugunda kaç kişi sevinçli müzik dinler ki..o an ki duruma göre sarkı dinler millet tabi eger baska bir açıdan bakarsak hüzünlü oldugunda neşeli dinlemeliki iyi olsun ama sanmıyorum böyle yapan var mı?
-
ben istisnayım o zaman....hüzünlü olunca en sert ve hızlı parçaları dinleyip kendimi çok çabuk toparlıyorum....şiddetle tavsiye edilir....denemesi bedava...
-
Katılıyorum :)
-
ne bilim ben sahsen hüzünlü olunca dinleyemiyorum güzel sarkılar.....karaktere göre degişir....saygılar....
-
kesinlikle ruh hali !!! her hangi bir şarkının ilk dinlendiğinde (genelde) sözlerinden önce melodisi dikkat çeker..aldınız dielim elinize bir gitar ya da keman...ve başladınız doğaçlama birşeyler yapmaya...o an rahat mısınız,tedirgin mi,sabrınız tükenmek üzere mi,kızgın mı yoksa melankolik mi ¿ cidden bunu deneyin farklı ruh halleri içinde.ve göreceksiniz ki ruh hali melodiyi etkileyen baş etkendir !!! belki de tek...
-
müzik yeryüzünde varolan herşeyi anlatır. soyut, somuti iç dünya, doğa, tanrı, dış dünya, ölüm... aklına gelebilecek herşeyi... klasik müzik örneklerine dayanarak bunları yazıyorum bu arada içimden geldiği gibi yazmıyorum. insanın iç yaşamını yansıtan eserler de çok fazladır. ama bunun yanında dönemin önemli olaylarını {savaşlar gibi (bkz. Beethoven)} , doğayı (bkz. pastoral senfoniler), hayvanları (bkz. saint séans), ölümü (tüm requiemler ve birçok senfonik şiir) ve bunun gibi akla gelebilecek her şeyi anlatırlar. 'daktilo senfonisi' diye bir eser bile var. demek istediğim sınır yok müzik olayında. daha doğrusu sanatta sınır yok. ama tabii ki bu bütün olaylar sanatçının eserine yansırken sanatçının bakış açısından yansıyor, bu da sanatçının iç dünyasıyla doğrudan orantı kuruyor...
saygılar...
-
isteğe bağlı.. gerçekten anlatmak istersen anlatırsın.. zaten şarkılar dinlenirken de kolayca anlaşılır bu durum..
-
anlatmamı...çalımını bile belirliyor senin ruh halin..