Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

NEREYE GİDİYORUZ ?

• JackSparrow • 6 Haziran 2006 00:20 • #500626
    Syarar yazını okudum.. Ama rock rap filan.. Çatışma.. Ya aslında rock müziği hayat tarzı olarak benimsemek filan yanlış.. Çünkü müzik sonuçta bi sanat ve sanatın en iyi boyutu eğlence aslında.. eğitici yönüde var tamam ama.. bunu hayat tarzı edinip rocktan bişeyler beklemek ya da ona bi misyon yüklemek bizi dışardaki herangi bir narsistten farklı yapmıyor.. çünkü rocktan etkilenip hayatını buna göre idam ettirmek.. kurtlar vadisinden etkilenip dışarda polat alemdarl'lık yapmaktan farksız.. karakterine yakın bulabilirsin ama tamamen kendini onunla özleştirmen.. ya da onu bu kadar önemsemen bence biraz abartıya kaçmış.. yani ne bekliyoruz ki.. herzaman muhafazakar kesin eskiyi tutumuştur.. eski güzeldir der çağımızı reddederiz.. ama unutmayın ki bizim güzel dediğimiz eskide bir kesin tarafından yeni bulunup reddedildi.. yani rock rap hepsi güzel ama.. hayatı %100 ilgilendiren şeyler değil.. bu bir zincir ve kaos jenarasyonu.. sonu hep mutsuz biten bir film belkide.. en az etkilenmek gerek en az zararı görmek için...
  • syarar • 6 Haziran 2006 13:57 • #500645
    müzik sadece diye tanımlanabilecek bir şey değildir
    ruhu vardır amaçları,araçları vardır... bağımlıları bağımlılıkları vardır müzik bana göre hayatın bir parçasıdır ve müziği sadece dinlemekle kalmayan onu yaşayan insanlardan birisiyim ben bir şarkıyı dinlerken adeta o anın içine girmeye,o anı yaşamaya çalışırım işte en güzel zevk odur... sinemada nasıl bir korku sahnesinde biz de korkuyırsak müziğe de öyle bağlıyız en azından ben. ayrıca kaliteyi neden klasik müzkle özdeşleştirdiğini anlayabilmiş değilim...onu daha lgun insanların dinleyip yapması onun kaliteli olduğu anlmaına gelmez o tür müziklerde fiyaskolar var bu tür müziklerde de... ben o yazıyı yazarken artık bir patlama noktasına geldim ve açılan her topiğe tepki verenlerden de çok sıkıldım yani o yazı bir tepki aslında kimsenin o düşünceleri benimsemesi gerekmiyor... eleştirin için teşekkür ederim...
  • leeryan2911 • 6 Haziran 2006 14:06 • #500646
    beğendim yazını
    iyi de yorumlar geldi mutlusundur umarım

müzik sadece diye tanımlanabilecek bir şey değildir
    ruhu vardır amaçları,araçları vardır... bağımlıları bağımlılıkları vardır müzik bana göre hayatın bir parçasıdır

+999999999
  • syarar • 6 Haziran 2006 14:07 • #500647
    ben birincisi rapi küçümsüyorum bu yanlış olabilir ama rap bilinçli yapılan birşey değil birşeylerin farkına vardıklarını sanan insancıkların ürünü sadece herneyse... rock müzik bana göre hayatın içindeki herşeydir çünkü rock demek isyan etmek demektir aykırılık demektir rock müzik hayatı irdelemektir hayatın içindeki herşeyi rock müzikte bulabiliyorum en azından bir yaşam tarzı değilse ile hayatın bir parçasıdır rock hayatımımn bir parçası çünkü ben bir müzisyenim hayatımı tabii ki buna göre idam ettireceğim tamam belki normal bir dinleyiciye çok şey ifade etmeyebilir ama burada çok müzisyen var ve bizlerin sorunları var... ve karamsar düşünüyorsun bence en azından pop'a yaklaştıklarının yarısı kadar hatta çeyreği kadar bilgileri olsa bu durumda olmazdık anlatmak istediğim şey de bu benim bu kadar çok önenmisoyrsak müziğimizi seviyorsak onsuz yapamıyorsak neden onu hiçe saydıralım neden yanlız kalalım herneyse eleştirin için sonsuz teşekkürler saygılarımla

Syarar
  • syarar • 6 Haziran 2006 14:11 • #500648
    mutluyum ne diyeyim birilerine birşeyler anlatabilmek birşeyler vermek kimi mutlu etmez ki teşekkürler :))

Syarar
  • Single_FACTOR • 6 Haziran 2006 14:28 • #500651
    syarar
    6 Haziran 2006 Salı / 13:57

ayrıca kaliteyi neden klasik müzkle özdeşleştirdiğini anlayabilmiş değilim...onu daha lgun insanların dinleyip yapması onun kaliteli olduğu anlmaına gelmez o tür müziklerde fiyaskolar var bu tür müziklerde de...

klasik müzikte fiyasko? fazla gaz aldın sen, Biraz yawaşla kendine gel...
    git bi yüzünü yıka .)
  • tolqing • 6 Haziran 2006 16:57 • #500658
    evet ya uçma fazla ya klasik müzii diyon haa
  • mustafa1135 • 6 Haziran 2006 20:06 • #500674
    hakkın var kardeşim. bu zamanda insan müziği değil de ,müzik insanı şekillendiriyor. ne hale geldi...

http://rapidshare.de/files/21615655/insan_olmak_zor_zanaat.mp3.html
  • çekirge • 7 Haziran 2006 02:17 • #500702
    Evet, konunun ana teması,senin üstüne bastığın,eksikliğinden acı duyduğun şey,sosyal hoşgörü... Bu öyle sıradan basit bir kelime değil.Hoşgörü, yıllarca kendini doğruyu bulmaya adamış evrensel düşünürlerin vardıkları son nokta.Öyle bir şey ki savaşları bir şey bitirecekse eğer, ancak o bitirebilir.Çok ciddi bir yaşatma gücüne sahiptir.Ama asla hoşgörü yayılmaz; sürekli birileri farlılıkları kaşıyarak kavga ve ayrılıklara, bölünme ve düşmanlıklara neden olmaktadır.Çünkü hoşgörü birliktir ve herşeyin üstesinden gelebilecek olan tek güçtür birlik.Şimdiki egemen çıkar çevrelerinin böyle bir tehdide karşı çoktaaan önlemini almış olması gerekir.Almıştır da.
    "Herkes benim gibi olmalı" insanın özüne ait bir kültür değildir.Kasıtlı olarak insan kimliğine yerleştirilmiş egoist yapının sonucudur.Medya vb. gibi yollarla, bilerek veya bilmeyerek, egoist kültür inanılmaz ölçüde yaygınlaştırılmış ve asla dindirilemeyecek kadar güç toplamıştır. Tüketim toplumunun esaslarındandır egoizm ve onu ayakta tutar.
    İnsanın benliğine, tapması gerekenlerden daha fazla tapınması,dünyanın sonunu adım adım hazırlamaktadır.Hoşgörü,güneş enerjisine benzetilebilir;insandan hiç bir şey beklemez,asla zarar vermez, ama şimdiki zamanın buz devri olduğunu düşünelim; işte bu kadar enerjisi kalmıştır.Günümüz toplum düzeni ise adeta nükleer enerjidir;çok güçlü,hızla gelişen,sınır tanımaz ve tamamen insan icadı.Ama bu güç,inflak ettiğinde veya amacından saptığında dünyanın sonu hemencik gelmiş demektir.
    Ben de senin istediklerini istiyorum,diliyorum ama biliyorum;sayımız oldukça az...
  • syarar • 8 Haziran 2006 13:43 • #500768
    yani bütün klasik müzik yapıtları ve sanatçıları kaliteli mi sizce?