-
dünyadaki olayların müziğe hep bir etkisi olmuştur.Vietnam savaşları
sırasında amerika nın tutumunu hor gören kendi vatandaşları da olmak üzere; bir çok grup ve sanatçı türemiştir.bunlardan biri john lennon'dır.Imagine müthiş bir eserdir.Yakın tarihte hepimizin tanık olduğu yine amerika'nın Irak'ı özgürleştirme politikasına karşıt bir grup olan Green Day amerikan karşıtlığı trendini iyi yakalayıp baya bir sükse yapmıştır.sonuç olarak dünyada ne olup biterse müzik bundan etkileniyor ve birşekilde yön buluyor..sizin düşünceleriniz ne olur?
-
zaten olması gereken de bu.müzik hayatın parçası ve yansıttığı şey de küçük büyük herkesin hayatı..mesela 1960larda çiçek çocuklar dönemi olan olaylar doğrultusunda müzik dünyasında bir akım oluştu, Steppenwolf"un "Heavy Metal Thunder" parçası çıkıverdi,sözlerdeki gibi dünyayı sallamaya başladı. Cream,Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Vanilla Fudge, Iron Butterfly, Grand Funk Railroad, Free, Uriah Heep, Mountain, Humple Pie, Bloodbock, Black Widow, Cactus ve Black Sabbath, 1966 ve 1970 yılları arasında birer birer ortaya çıktılar. Köklerini Rock'N'Roll, ve Blues'dan alan heavy metal (buna katılmayanlar olabilir tarihçelerin yalancısıyım:))de çiçek çocukların rehavetinden sıkılan insanlar tarafından oluşturuldu. bence belli bir yere kadar olaylar belli yerden sonra da akımlara karşı tepkiler müziğin tarzını değiştiriyor.
-
Sanki böyle olunca müzik daha bir dolu oluyor.oturmuşluğum üstüne gelen melodiler daha kalıcı ve eser niteliği taşıyor.Şuan ülkemizdeki müziğin geri kalmasının sebebi bu olabilir diye düşünmedim değil biran.
-
John Lennon , Beatles la GreenDay kıyaslanamaz bile.
-
ya bu ülkede içe dönüş olunca türk halk müziği ve arabesk özgün vs çıkıyor çünkü türkiye depresif bir toplum.dünyadan etkilenip belli başlı tarz müziği ise eninde sonunda olması gereken çizgiden çıkarıp yarı özenti yarı türkleşmiş hale getiriyoruz ve kaliteli müzik gitgide azalıyor. hangi grup ilk çıktığı gibi?
-
onlar örnekti konuya ilişkin örnekti zaten.ortada bi kiyaslama yok.genelde forumlar kıyaslamaya dayalı olduğundan yalnış yorumladın sanırım.eğer öyle bir kıyas sözkonusu ise olamaz zaten.sana katılıyorum.Tanık olmak açısından en yakın zamandaki örneği verdim.zaten orda greendaye dokundurdum hafiften.gelgelelim konu bu değil.
-
evet zaten Takip etmiyorum ama bunu greenday yapsa yapsa rant için yapar zaten.
müziğe de yön verebileceklerini kitlelere mesaj verebileceklerini hiç zannetmiyorum.
-
ya bu ülkede içe dönüş olunca türk halk müziği ve arabesk özgün vs çıkıyor çünkü türkiye depresif bir toplum.dünyadan etkilenip belli başlı tarz müziği ise eninde sonunda olması gereken çizgiden çıkarıp yarı özenti yarı türkleşmiş hale getiriyoruz ve kaliteli müzik gitgide azalıyor. hangi grup ilk çıktığı gibi? ya da hangi sağlam müzisyen çok popüler zengin (mankenler arasında boğulma yaşıyorlar)
-
bence bunun altında yatan en büyük entken müzik tarihinin iyi bilinmiyor olmasıdır.bende dahil olmak üzere birçok akranım dinlediğimiz müziğin nasıl doğduğunu neyi ifade etmek istediğini tam olarak bilmiyoruz.bazen hiç bilmiyoruz.Teknik olarak çok iyi çalmak
yetmiyor kalite için; bir düşünceyle de desteklemek gerekiyor ki müzik o yuzden benim düşüncem zor bi uğraş..
-
katılıyorum sana