-
arabesk olmadan da melodiye bulaşabilir türk ezgileri.
pentagramın bütün parçalarında var. hatta bazılarında resmen hicaz makamından çalıyorlar.
arabesk çalmak başka türk ezgileri çalmak başka.
-
seninde etrafında yıllarca arabest müzik çalsınlar söylesinler elbet beyninin bir yerine kazınır o ezgi ya da melodiler.Bunu kimse inkar edemez.Bana sorarsan bende olmasın isterim.Ama konuyu başka yere çekmeye çalışıyorsun gibime geliyor.Benim hoş görmediğim kısım tamamen mantar kelimesi.O lafı söylemen benim zoruma gitti açıkcası.
-
seninde etrafında yıllarca arabest müzik çalsınlar söylesinler elbet beyninin bir yerine kazınır o ezgi ya da melodiler.Bunu kimse inkar edemez.
malesef öyle oluyor
Benim hoş görmediğim kısım tamamen mantar kelimesi.
sende takmışsın bi kelimeye... nedir o rock adı altında arabesk çalan gruplardan birini de sen mi kurdun.. söyle bilelim:D
-
Müzik adına birşeyler yapmak isteyen herkesin zoruna gittiğini açık açık söyleyebilirim mantar kelimesinin.Rock müzik adı altında arabest alyapıyla müzik yapmış olsam bile bu beni ilgilendirir bana mantar demeni gerektirmez.Yaptığın bariz saygısızlıktır.
-
"mantar gibi" ifadesi "hızlı çoğalıyor" anlamında bir deyimdir saygısızlık anlamı içermez.
-
ama biraz alaycı bir kelime
-
neden ben bu kelimede bir gariplik bulamadım acaba? gayet yerinde bir deyim olmuş mantar gibi çıkmak. önceden rock gruplarının azlığından yakınırdık şimdi mantar gibi çıkmasından ne istediğimizi bilmediğimizi söylemişsin. evet eskiden az rock grubu vardı şimdi ise çok grup var. ama şunu söyliyemiyorum farkındaysan ''şimdi çok fazla iyi rock grubu var.'' önemli olan sayı değil yaptıkları şeylerdir. B.ktan bir hikaye uydurup eline gitarı alıp meşhur olmak değil önemli olan.
-
bxktan hikaye dedin de aklama geldi.. evet bu işin içinde müziğin yanı sıra biraz düşünce, akıl, fikir vs de olması gerekiyor. distorsiyonlu gitarların üzerine arabeskvari naralar atarak "marjinal" takılan arkadaşlara duydulur...:)
-
ya bence rock çok geniş bir yelpaze ve yurduminsanı da öyle o yüzden her kesim farklı bişi dinliyor saygı duymak lazım
-
ya insanların bir çoğu dinlemiyor duyuyor arada çok büyük farklar var müzik demiyorum ben onlara da tabiri caizse gürültüyü sadece duyuyorlar ve ne güzel müzik süper falan ama gerçekten nerelerinde iyi melodi var sözlerin anlamı falan niye öyle diyor parçada hiçbirini sorgulamazlar kavalın peşinden giden fareler gibi sürü halinde o müziği dinliyorlar olmasın öyle yurdum insanı ne kendilerine ne vatana hayırları olur öyle adamların