-
Beatles zamanının idol arayan ingiltere'si için cuk diye yerine oturan bir grup olmuştur. "love me do" gibi bir şarkıyla çıkış yapıp meşhur oldukları düşünülürse durumun vahameti daha belirgin olacaktır. ha zaman içinde hep böyle mi gitmişlerdir, tabi ki hayır, zamanla güzel işler de çıkarmışlardır. parayı buldukça sapıtıp her tür ekstrem işlere bulaşmışlardır. bir süre sonra da işi daha bir başka boyuta getirip hayatın tüm tadlarını deneyen zengin züppelerin yaptığı gibi siyaset, insanlık, açlık, savaşlar gibi konulara kendilerince eğilmişlerdir. ingiltere müzik tarihinde her zaman böyle örnekler olmuştur. bakınız bu aralar da coldplay pompalanmaktadır ısrarla. her yıl çıkıp da ertesi yıl yok olanları saymazsak tabi.
kısacası beatles iyidir,farklıdır, fakat yıllar geçmesine rağmen bu derece gündemde olmaları büyük oranda ingiliz olmalarından kaynaklanmaktadır.
-
sanat sanat için yapılmıyormuş demek ki!
-
ingiltere müzik tarihinde her zaman böyle örnekler olmuştur. bakınız bu aralar da coldplay pompalanmaktadır ısrarla
Ohoo Coldplay nere Beatles nere..bu adamlar zaten İngiliz müzik tarihi'nin başlangıcı.Evet ilk başta biraz şişirilmeydi Beatles ama dikkatini çekerim...özgün işleri oldukça fazladır bu grubun ki dünyada bir grubun bütün olarak anılması olayını başlatanda bu adamlar.Yani zaafları su götürmez fakat Coldplay'le bir tutmak bence olmadı
-
burada bir tuttuğum şey ingilizlerin her dönem kendi cibiliyetlerinden birini star yapma çabasıydı. yanlış anlamışsın.
ha bu arada coldplay'in yellow şarkısı lanse edilirken beatles ve nice grupla kıyaslandığı da olmuştur. şunun gibi "beatles'dan bu yana gelen en iyi grup". tam olarak böyle değil tabi ama buna benzer birşeylerdi.
-
Tamamdır anladım.Demek istediğin müzikal benzerlik değil..evet doğru da sadece İngilizlerde değil,her ülkede olur bu popüler oyuncaklar ki makalede olacak buna dokundurmalar.
-
dostum nasıl parayı bulunca sapıttıklarını söylersin? meşhur olmadan önce ingilterenin en pis mekanlarında,uyuşturucu müptelaları ve travestilerin takıldıı,küçük,karanlık,izbe yerlerde üzerlerinde sadece boyunlarına geçirdikleri klozet oturaklarıyla,çırılçıplak sahneye çıkanlar bu adamlardır..ünlü olunca biraz adam olmaya daha doğrusu o müthiş deliliklerinden belki biraz arınabilmek,belki biraz daha sağlıklı düşünebilmek için nepale takılmaya başladılar...sağlıklı da neyse
-
Çoşmuş burası silinen silinene hayde bre be!
-
SONUNDA! Sonunda adam gibi bir konu açıldı Garaj'da.
John Lennon'la başlayalım konuya. Be herif hakikaten zekiydi. Gitti öldürttü kendisini şimdi böyle efsane diye anılıyor, sinirden tüylerimi diken diken yapıyor. Kim ne derse desin John Lennon Beatles'ın asıl yeteneği değildi. Asıl yeteneği şuydu aslında diye bir örnek gösteremem, orası ayrı ama şunu biliyorum ki Beatles'ın en önemli & en güzel özelliği birbirinden ayrı tutulamaz olmalarıdır üyelerinin. Yoksa Lennon'ın dediği gibi o olmasaydı bir hiç falan değildi geri kalanlar.
Neyse, sevdiğim şarkılarla devam edeyim. Öncelikle sevgili rubber soul, Rubber Soul en sevdiğim albümleridir. Ya da değildir, sürekli değişiyor favorilerim. I Feel Fine, Nowhere Man, I'm Looking Through You, Blackbirds, Help, Polythene Pam, eaaah hatırlayamıyorum... uzun zamandır dinlemedim zaten. Neyse ben sevdiklerimi bir toparlayayım ondan sonra tekrar mesaj atayım.
-
John Lennon Kişisel olarak sevdiğim bir şahsiyet değildir.
nitekim Çıkarcı ve Egomanik tutumu Beatles'i bitirmiş.
Grup dağıldıktan sonra da üyelerin herbiri için Ağır yorumlar yapmıştır örneğin Mc Cartney için:"Yesterday'i yapmak dışında bi B*k yemedi". "beatles'dan sonra Gidip düğün salonlarında çalacak kadar düştü"
G. Harrison , Ringo starr için için; "Grupta ezilmesinler diye bir-iki şarkı söylemelerine musade ettik" gibi.
-
Beatles elbette bir bütündür ama beatles dan sonra,dağıldıktan sonra Paul Mc Cartney hiçbirşey..bakın altını çiziyorum neredeyse hiçbirşey yapmıştır...George da çok yetenekli iki adamın Paul mc cartney ve john lennon ın sayesinde (ki Paul ün okul arkadaşıydı)önemli bir müzisyen olmuştur.John Lennon beatles'ın zekasıydı. sadece armoni-melodi bulma ustalığı değil aynı zamanda ozanlığı,yazarlığı lider sanatçı(?)denen yapısı diğerlerinden yüksekti...Paul ise çok iyi bir besteci ve çalgıcıdır,yatsınamaz ama buraya dikkat edin..Beatles Brain Epste in(menajerleri,ölümü Sgt peper dan az sonra-1967-)öldükten sonra Paul ün kabaran egoları ve john'un bulunduğu sosyal ortamı kabul edemeyişinden dağıldı.