-
Beatles elbette bir bütündür ama beatles dan sonra,dağıldıktan sonra Paul Mc Cartney hiçbirşey..bakın altını çiziyorum neredeyse hiçbirşey yapmıştır...
nasıl anlayamadım bunu nedemek şimdi?
-
-
İdolcu zihniyetle John Lenon un bu şekilde ilah yapılmasına karşıyım kaldı ki;
P.McCartney'de gerçekten; Beatles tan ayrıldıktan sonra 500 üstünde konser verip; Wings Dahil 36 albüm yapmak dışında hiç bişey yapmayıp bu güne kadar ense Göbek yatmıştır .
katılarak Gülerim bu yoruma kusura bakma değerli yazar arkadaşım.
-
Gülmeye devam et, benimle tartışmaman gereken bir konu daha var ve yine sen o konuyu buldun:))Beatles.Sen müzikal kaliteyi albüm yapmakla mı eş tutarsın ?Hala tartışmaya yer arıyorsun :))işte bende senin bu fevri tavrına gülüyorum iki gündür.Ha ilah değildir John lennon ben öyle birşey demedim..herkesin zaafları,hataları vardır.Ama bence Lennon olmasaydı Beatles olmazdı.Bunun kanıtı da Beatles ı tekrar 1995 de lennon un Free as a bırd şarkısının bir araya getirmesiydi.Bir ek not daha :)George a sormuşlar 'beatles neden birleşmiyor' oda şu cevabı vermiş
-Bizim birleşmemiz için John'un dirilmesi lazım..bizi ancak o biraraya getirir.
-
Buralarda zaten sadece senin yazdıklarına muhalefet için bulunurum, başkalarına da yorum hiç yazmam. Nedense Yorum yazdığımda birden kaf dağlarında gezintiye çıkmaya başlıyorsun. üzülüyorum bu duruma.
elbetteki müzikal kalite tespiti için Biresysel olarak önce bişeyler ortaya koymak gereklidir .yapılmamış bir iş için yapılan yorumlar keyfidir, Paul Mc Cartney'da müzikal kalitesini zaten 30 un üzerinde Solo albüm yaparak ıspatlamıştır. Ancak aynı zamanda başkaları tarafından hiç birşey yapmadığı şeklinde altının çizilmesine engel değildir .)
-
Paul Mc cartney büyük bir müzisyendir,bestecidir buna kim itiraz edebilir ki?Ama sanat dahisi değildir...(Çıkardığı albümlerin hepsi mevcut bende!)olsaydı lennon'la takıldığı dönemlerde ondan aldığı şevki devam etirebilirdi.Ne vakit ki ayrıldılar -bir sanat baş yapıtıdır- denebilecek birşey üretemedi ki buna bende çok şaşırırım. Benim anlatmak istediğim bu..babasıda müzisyen olduğundan müzikal yetkinlik açısından şanslıdır diğerlerinden..
-
elbette bu mantıkla;Birçok beatles şarkısından daha iyi olan; Pipes of piece, Once Upon Along Ago, Say say say, No More Lonely Nights, Live And let Die, Band on the run.. gibi hitlerine sanat yapıtı değildir denmesi mümkündür.
-
'My love' u unutmuşsun o hepsinden iyidir bunların:)
-
No More Lonely Nights hayatımda gördüğüm en uyuz klibe sahip olan kıytırık bir şarkı bence. Neyse çok ama çok sevdiğim şarkılardan birini hatırladım: In My Life. Zaten Beatles üyeleri çok severek yapmışlar ve çok umutlularmış bu parçadan. Yine de bekledikleri tepkiyi alamamışlar. Onun yerine Yesterday gibi hem grubun sevmediği hem de benim kıl olduğum nedense de herkesin ayılıp bayıldığı şarkılar tutmuş. :(
In My Life hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle de piyano solosu hakkındaki.
-
İngiliz Elizabeth döneminden alıntı bir klavsen partisidir o.Pianoya uyarlanmış.Alıntı yani..George martin'in(beatles ın yapımcısı)fikridir.Birde şarkı John Lennon'un şarkısı tamamen:)..Rubber Soul'un hakikaten dediğin gibi ;pek keşfedilmeyen bir şarkısı..ama bir ara en iyi 10 beste arasında görmüştüm Bir ankettte..neredeydi hatırlamıyorum ...Yesterday'i ezme bence bu kadar kalite şarkıdır...yalnız grup şarkısı değil..beatles'ın çok vardır öyle Beatles diye geçen ama grup şarkısı olmayan:))
Birde Yesterday İn my life dan aylar önce yapılmış:))