Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Beynimiz sürekli kaydediyor,peki alttakiler siliniyor mu?

  • Kitamoto • 6 Eylül 2006 00:38 • #512562
    beynin bu boşboğazlığına karşıyım.keşke neyi kaale alıcağını biz belirleyebilsek.bu arada örneğin telefon numaralarını ezberlemek,akılda tutmak beyni çok yorarmış.beynin yorulması demek de sanırım sanırım dikkat dağınıklığına sebep olabilir.belki bu yuzden önemli mevzuatları unutabiliyoruz.ahanda dilimin ucunda gibi bizi bazen kıl edebiliyor bu durum.ama duyular arasında etkileşimin unutulmuşları hatırlatmaktaki becerisi gerçekten şaşırtıcı olabiliyor.müzik bu konuda çok güzel bir örnek; koku vs gibi...öyle işte:)
  • SONofJACKASS • 6 Eylül 2006 00:51 • #512563
    alttakiler silinmiyor ancak kullanmadığımız için hatırlanması güçleşiyor..anahtar kelimeler veya sesler vs. alt taraflara atılmış şeyleri ortaya çıkartıyor :P
  • Noryth Aquanum • 6 Eylül 2006 07:23 • #512585
    Şimdi efendim , Freud der ki ; insan hafızası sonsuzdur.Doğrudur , hafızanın bir sınırı yoktur.Sadece , yeni bilgiler hafızaya eklendiğinde , eski bilgilerin üzerine bir bez örtülür. :)

    Misal ; Sonsuzluk Oteli gibi sonsuza uzanan bir depo düşünün.Depoya koliler içinde sevkiyat malları getiriliyor , yanyana yığılıyor.Daha sonra zeminde yer kalmıyor , yerdeki kolilerin üzeri bir bezle örtülüp üzerlerine yeni koliler konuyor ve mal sahipleri çok unutkan herifler olsun ; koliler hiçbir zaman alınmıyor , üstüste çıktıkça çıkıyorlar.

    Süper bir durumdur bu.Zira , üzerlerine örtü çekilmemiş olsaydı , depo görevlisi hepsinin yerini ayrı ayrı ezberlemeye çalışıp en sonunda çıldıracaktı.Ha depo görevlisinin kayıt tutma şansı var mı ; var.Ama beynimizin yok. :)