-
Güzel dostum, bir insana hakaret edilince, "yarası olan gocunur" lafı manasız kaçıyor.Ortada bireylere söylenmiş bir laf var.Ben bir şeyi sana söylüyorsam, sen alınır/gocunursun.
Eğer sanatın kendine göre bir tanımını yapacamayacak kadar bilgisizsen, diğer tanımları eleştirme.Herkes bilgisine göre bir şeyler yapmaya çalışıyor, eğer kendinde o alt yapıyı görmüyorsan senin bileceğin iş, ama tanım yapana da karışamazsın.İnsanların sanat eserlerini algılayışları şüphesiz farklıdır, sanat için yapılacak olan tanımda farklı olacaktır.Bundan doğal ne olabilir?Tek tanım yok diye bütün tanımları yok saymak manasız.
Öte yandan politika, toplumla ilgili bir bilimdir.Bir çocuk resme olan biteni yansıtırken, bir sanatçı istiyorsa görüşlerini yansıtır.İstemiyorsa politik içeriğe girmez.
http://sanat.milliyet.com.tr/fotobuyuk/42006/5814guernica_b.jpg
Resim bu oluyor.Ben herşeyi bilmiyorum, ama bütün yazılarında karşı tarafa bir aşağlama var, bunun hiçbir yerde hoş karşılanmadığını biliyorum ama.
-
arkadaşım o şarkı cumhuriyete karşı bir şarkı değildir...
o şarkıyı dinleyen ya da içeriğini savunan insanların büyük bir çoğunluğu(geri kalan kısım ne istediğini bilmeyenler tayfasıdır.olayı fazla abartıp anarşistliğe büründürürler bu mantığı) barış içinde rahat bir yaşam sürdürmemizi isteyen kişilerdir..hatta bunun için canını bile gözünü kırpmadan veren insanlardır...halkın özgürlüğü için elinden geleni yapmış,yapan ya da yapacak olan insanlardır...
yani cumhuriyete karşı yapılabilecek en küçük bir saldırıya bile senden önce başkaldıracak insanlardır..şarkının sözlerini bir daha oku istersen..lütfen içeriğini iyi bilmediğin bir şarkı ya da topluluk için bu kadar net eleştiriler yapma...
ayrıca burası siyasi bir forum değil.. sadece müzik konuşulursa çok daha iyi olur..
ve ayrıca bir şarkıya bok gibi demek için o şarkının siyasi bir amaçla yazılmış olması yetmez...
-
marş.. marşla şarkı arasında büyük uçurum var. bence siyasi değil abi ya. destan gibi... tek fark abartının olmaması.. destan gibi bir savaş..
büyük çelişki diyeceksiniz ama ;
ama teması aşk olmayan her şarkı, türkü siyasi içeriklidir.
tamam susuyorum, sustumm!
-
Sevgili arkadaşım;neden her yazımı aşağılayıcı bulduğunu anlamıyorum,illa her cümlemin sonuna ''afedersin abi büyüksün'' falan mı yazayım,İNSAF be kardeşim.Nazikçe kendimi savunuyorum sen beni aşağılıyorsun asıl ''Her şeyi biliyosun dimi,şuna karışma,buna girişme''diyerek..''Herşeyi bildiğimi düşünseydim,sanatın en doğru tanımını yapardım''demiştim.Tanımda eksiklik buldum ve eksikliği söyledim.Ayrıca tek tanım yapan sen değildin hatırlarsan,tek bir kişiye cevap vermedim ve hiçkimseye de hakaret etmedim!!!Soulforger'a yazdığım cevap da özür niteliği taşıyan bir cevaptı,senin şahsına ait hiçbir dokundurma yapma gibi bir niyetim yoktu.Sadece anasayfadaki başlığın çok anlamlı bir paragrafla süslü olduğu halde ÇOK az kişinin kutlama ya da yorum mesajı yazdığını düşündüm ki ziyaretçi sayısı 100'Ü aşkın iken mesaj sayısı 10'du.Sen alındığın için ''yarası olan gocunur ''dedim.Bu forum başlığını da sen açmamışsın,bu yüzden şaşırdığımı da dile getirdim.Link için teşekkür ederim,umarım bu yazımda da aşağılayıcı bir yön bulmazsın ve umarım hepimiz doğru olanı yaparız.
-
Umarım.
-
Umarım.
-
Musiclover Senin görüş ve düşüncelerine katılmamak elde değil. Müziğe siyaset karıştırılmasından bende nefret ediyorum. Ayrıca şarkının Ajdarın (Nane Nane) isimli şarkısından fazla bir fark yok şarkının sözlerini okudum ben bir bütünlük kuramadım.
-
İstiklal marşı şarkı değildir o Türk milletinin kahramanlık destanıdır.
Çav bella ile onu nasıl aynı kefeye koyup kıyaslarsın.
-
müziğe siyaset karıştırmaktan bahsediyosunuz bilmem farkındamısınız ama nerdeyse tüm şarkılarda bu var örnek leride aşağıda
animals tüm albüm pink floyd
woodstock 69 tüm konser
punk jenerasyonu
metallica one
hippy jenerasyonu
bob marley
...
bunlar sadece aklıma ilk anda gelenler