Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Taklit Müzik! Ünlülerimiz Hangi Yabancı Grupları Kopyalıyor!Korsanlıyorl

• EMG 85 • 13 Ocak 2007 20:11 • #520561
    En başta teoman geliyor sitede de bi klip var saten arakci olduğunu kanitlayan judast priestten led zeppelinden felan bi cok arak parçasi var.
    Almora - Cehennem Geceleri(Therion - The Rise Of Sodom And Gomorrah)
    Grizu - Sen Uyurken(Anathema - Eternity Part 1)(En azından girişi benziyor)
    Haluk Levent’in Kaçış parçası Harvest of Sorrow parçasına Arpej olarak benzer iken Sepultura’nın bir parçasında giriş tamamiyle aynıdır.Ama en çok arakçı mor ve ötesi ..
  • dark_tran_ • 13 Ocak 2007 23:04 • #520566
    ya ben demir demirkanın bir parçasını (tam hatırlamıyorum ama) punish my heaven' a benzetmiştim dinlerken. umarım yanılıyorumdur!
  • narkozz • 14 Ocak 2007 00:00 • #520569
    moda konu da bu oldu artık :D
  • CRN_CRN_ME • 14 Ocak 2007 00:31 • #520570
    kargo-Yıldızların altında'nın bir klibi de bir yerden kopya idi ama ne oldugunu hatırlamıyorum zaten kafam bulanık! :S
  • metalikmanyak • 14 Ocak 2007 05:23 • #520576
    aynen..
  • EdiP • 14 Ocak 2007 10:21 • #520580
    Arkadaşlar şarkı şarkıya benzeyebilir, bu o şarkının çalıntı olduğunu göstermez. YouTube'da bir standup gösterisi var( http://www.youtube.com/watch?v=JdxkVQy7QLM ). Şu anda dinlediğiniz parçaların çoğunun Pachalbel Canon in D parçasının farklı türevleri olduğunu söylüyor. Bunların arasında Beatles, Bob Marley de var.. Ama bu onların korsan(!) olduğunu göstermiyor. Tüm bu şarkıları bir yandan da çalıyor adam gitarla. Hatta şarkıları sıralarsam bildiklerimi,

Vitamin C - Graduation
    Aerosmith - Crying
    Blues Traveller - Hook
    Green Day - Basket Case
    Matchbox 20 - Push
    U2 - With or without you
    Avril Lavigne - Skater boy
    Bob Marley - No woman no cry
    Beatles - Let it be

Bu parçaların hepsi arak oluyor o zaman. Her benzeyen parçaya çalıntı demek, emeğe saygısızlık olur.

edip
  • dark_ambient • 14 Ocak 2007 10:40 • #520581
    Mvö bir derdim var şarkısının giriş kısmı Amorphis - The Way parçasının kopyası gibi..Esinlenme falanda biryere kadar düpedüz sömürmüş adamlar
  • da hui • 14 Ocak 2007 21:16 • #520598
    ya ben demir demirkanın bir parçasını (tam hatırlamıyorum ama) punish my heaven' a benzetmiştim dinlerken. umarım yanılıyorumdur!
    Eheh, sana daha bomba bişey söyliyeyim Punish My Heaven ile Dream Theather - Ytse Jam'im girişleri çok benziyor.
  • acatalepsyst • 14 Ocak 2007 22:53 • #520600
    yuhh harbi yaa!!Baktım ve şaşırdım dinliyorum şimdi,scream voalleri bekliyorum dark tranquillity dinlermiş gibi:)
  • acatalepsyst • 14 Ocak 2007 22:59 • #520601
    Geçenlerde okan bayülgen makina programında da bu konuya benzer bişi olmuştu..ama ben taklit ve korsancıların önde gidip bayrak taşıyanının "ayna" olduğuna inanır ve görürüm..Bilenler bilir Running Wild arak parçasını..Türk milletine armağan diye ettikleri bir marş parçası vardı..En son In Flames - Cloud Connected "Cover"ı var aynanın:D
    klibe youtube dan ulaşabilirsiniz:)