Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Taklit Müzik! Ünlülerimiz Hangi Yabancı Grupları Kopyalıyor!Korsanlıyorl

• chumbucket • 18 Ocak 2007 20:25 • #520804
    en son zakkum diye bi grup çıkmış tvde onu gördüm. direkt the cure özentisi. biraz placebo ekle biraz da eskilerin şaşaalı rock gruplarından esinlen, buyur sana zakkum!
  • sadecemüzik • 18 Ocak 2007 20:31 • #520805
    Benzerlik olması çok normal. Niye bu kadar yadırganıyor anlamıyorum.
  • sadecemüzik • 19 Ocak 2007 18:12 • #520863
    Abartma.
  • demdem • 19 Ocak 2007 19:07 • #520869
    Ya taklit olayı her yerde var bu türklere mahsus bir şey değil ki...Bunun için kiss-dreamin' ve Marilyn manson-sweeet dreams ini peş peşe dinleyin...oda olmadı Metallica- Breadfan ve R.H.C.P - around the world arka arkaya dinleyin...şimdilik aklıma gelenler bunlar...yani niye sürekli Türk grupların ya da sanatçıların başına patlıyor sadece bu durum...
  • tripazor • 19 Ocak 2007 22:03 • #520888
    aman hocam tarz tutturanlarıda arakçı yapmayalım. Arak dediğin doğuşun yarma polis klipleridir. Mutlaka bir yerden başlamak lazım. Çoğu grupta bildiğiniz gibi coverla başlayıp sonra sunmuştur ürünlerini ki ağacın bi dalından tutunmak demektir bu. öyle ha deyip kendi tarzı ile sıfırdan ürün sunan yoktur hepniz müzikle ilgilnen adamlarsınız. Ne kadar çok denerlerse o kadar kendi müziklerini belirlerler bence... Zakkum içindir sölediklerim yoksa yukardaki yorumların çoğuna katılmaktayım. Zati yaratıcılık olmazsa ne kadar üflesende yürümez gemin
  • HereticSlave • 20 Ocak 2007 01:36 • #520910
    abartmadım ironi yaptım..
  • tripazor • 20 Ocak 2007 13:51 • #520926
    yok sana değildi zaten hocam:)
  • grupmulanbu • 20 Ocak 2007 14:56 • #520931
    Bu kadar da türk düşmanlığı olmaz ki!!

Objektif olalım derken kendi milletini bu kadar da aşağılamamalısın. Evet, belki türk rock müzik grupları dünya standartlarını az biraz altında. Ama sizin bu "araklayıcı" yakıştırmanızı haketmiyolar.

Müzik körü körüne yapılan bişe değildir. Bunun ölçüsü nizamı vardır. Bi akor diziliminin üstüne solo atarken kullanıcağın gamlar(basıcağın notalar) bellidir. Müzikte asıl kendini belli eden gamı kullanıştaki tavırdır. Gamlar sonsuz kombinasyonda değildir. Melodideki kombinasyonu sağlayan o gamı kullanırkenki tavrındır. Yani o gamdaki notaları hangi sırada bastığın veya hangi hızda çaldığın falan filan vb.

Olay çok derin ve kimse tam olarak bilemez bunu. Mesela marş akor dizilimi bilinen bişeydir. Bkz. Nev - Zor ve Kenan Doğulu - Baş harfi Ben...Bu iki şarkı da marştır. Ama taklit diyemezsin..Çünkü tavır, tempo, sözler farklıdır.
    Mesela Yngwie Malmsteen hep LAminör sweep'ini kullanır. Demir Demirkan da sololarında bu sweep'i kullanır. Buna taklit denilemez.

Mesela Dream Theater - The Ytse Jam ile Dark Tranquility - Punish My Heaven'ın girişlerin de aynı gam üzerinde melodi yazılmış. Gam onu ilk kullananın değildir!!! Aynı gamı Cem Köksal ve Yngwie Malmsteen de sıkça kullanır. Ve Zeki Müren'in de çoğu eseri o gam üzerindedir. Ve Arabeskte de kullanılır aynı gam.
  • Single_FACTOR • 20 Ocak 2007 15:03 • #520932
    grupmulanbu
    20 Ocak 2007 Cumartesi / 14:56

tartışma yaratacak ve sivri anlaşılabilecek cümlelerden uzak durun.
  • Single_FACTOR • 20 Ocak 2007 15:14 • #520935
    grupmulanbu
    20 Ocak 2007 Cumartesi / 15:11

bu mesaj diğer silinen mesajınla aynı bu konuda daha fazla ısrar etme konunun farklı yerlere çekilmesine izin vermem