Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türk Rock Müziği düşüşte mi?

• syarar • 17 Ocak 2007 23:22 • #520737
    nejat yavaşoğullarının sesinin kötü olması
    söz yazarlıkları hiç iyi değil... sofistike ve yenilikçi sözler lazım...

gözüme batanlar bunlar ama yazan kimse baya bi öküzlük yapmış.. aklından şikayetçi olan o insana/gruba laf edebilir.. ayrıca Nejat Yavaşoğulları'nın sesi çok güzeldir...Ekşinin kendisi gibi yazarları da dandik..sinir oldum şimdi ya..

Bulutsuzluk Özlemi Türkiye'nin En İyi Ve Kaliteli Rock Grubudur.
    (Bana Göre)(Yaşayan)
  • baltalı ilah • 18 Ocak 2007 00:28 • #520738
    Nejat Yavaşoğulları'nın sesinin güzel olduğuna katılmıyorum. Ses rengi yok. Çok dar oktav aralığında yorum yapıyor. Tüm yorumları aynı. Ama iyi derecede kültürlü bir insan.
    Bence Cem Karaca en iyi yorum yapan Rock vokaliydi.
  • syarar • 18 Ocak 2007 10:51 • #520748
    onun sesini beğenmeniz için.. belki de söylediklerinden etkilenmeniz gerekir...
    ben direk baba gözüyle bakıyorum ona..
    Bulutsuzluk Özlemine yaşayan Derken Cem Karaca'yı kastetmiştim Çünkü O Bir Efsane artık..
  • ordabiyerde • 18 Ocak 2007 15:52 • #520770
    Forumdaki büyük bir çoğunluk Türk Rock müziği adına yapılanları beğenmiyor ve sürekli karalamaya çalışıyor. Zaten biz de çok mükemmel şeyler yapıldığını söylemiyoruz,ya da en azından yurtdışındaki düzeye ulaşmamız için önümüzde uzun bir yol var.Fakat bu çamur atma tutkusu nereden geliyor onu anlayamıyorum ben.

Eminim ki bu kişilerin büyük bir bölümü de yabancı dil bilmiyor ve hangi sözleri dinlediklerinin farkında değiller.Müzikte tını kadar sözler de önemlidir oysa ki.

Hadi bunu da geçelim ve onların düşündüğü şekilde düşünelim.En alt seviyeden başlamadan en ağır rock parçalarını sindirmeye çalışalım.En gürültülü sesleri dayayalım kulaklarımıza.Ve hep yabancılar en iyisini yapsın biz hep kötüsünü yapalım.

Hiçbirşey üretmeyelim sadece klavyeden öfke kusalım birbirimize.
  • Necrophilliac • 18 Ocak 2007 16:10 • #520771
    Sorun şu ki, Avrupa'da Amerika'da önce bu işi usta yapanlar çıktı sonra özenenler, bizde de bir zamanlar ustalar vardı ama hiç isimleri duyulmuyor.Moğollar, Cem Karaca, Whiskey, Kronik, Cahit Berkay'ın bazı işlerini falanı filanı bilen kaç tane rock müzik icra eden müzisyenimiz var?Bilenlerde sadece sözde bir saygı duyuyor, ustalardan bir şeyler öğrenme çabasında değil hiçbiri...
  • sadecemüzik • 18 Ocak 2007 17:25 • #520781
    Türk rock müziği hakkında olumsuz eleştiri yapanların hepsinin aynı düşünce tarzına sahip olduğunu ve aynı yolu izlediklerini düşünerek yorum yaptığın için asıl senin yazın baştan aşağı yanlış olmuş. Olumsuz eleştiri yapanlardan biri olarak cevap verme hakkı buldum kendimde. "Ben öyle düşünmüyorum, ben senin dediğin gibi yapmadım." falan diye açıklama yapacak değilim çünkü iş polemiğe dönecek. Ama isteyene garmes yoluyla böyle düşünmemin gerekçelerini sıralayabilirim.
  • baltalı ilah • 18 Ocak 2007 19:38 • #520796
    Burada Türk Rock müziğini beğenmeyenleri dikkate almak gerekli. Bir sorun varki bunca insan tepkili. Benim ilk rahatsız olduğum konu
    1-Piyasa müziği diye tabir. Nedir bu piyasa müziği? Birkere eser özgür yapılmalı, Plak şirketinin müdahalesi olmamalı.
    2-Dil takıntısı, illa Türkçe olmalıymış. Söz ve anlam arayan bence gitsin şiir kaseti dinlesin. İngilizce diye batı rock müziğine sırt çevirmek bence büyük saçmalık.
    3-Gitar ve Beteri saundu Türk Rock ında çok cılız. Solist ağırlıklı yapılıyor, müzik ve enstürman altyapısı çok zayıf.
    4-Bu saydıklarımın temelindeki asıl sorun ticari kaygıdır. Bence sanat para için değil, Sanat sanat için yapılmalıdır.
    İşte bu saydığım kurallar yıkılırsa işte ozaman Türk Rock ının batı yı yakalaya bileceğini düşünüyorum.
  • ordabiyerde • 19 Ocak 2007 15:46 • #520857
    Çıkışa geçmiştide benim mi haberim yoktu ?

türk grupları aşağılık abi, beste yapamazlar, olsa olsa araklarlar..

Her olumsuz yorum yapana aynı gözle bakmıyorum elbette.ama bu tür yorum yapanlara bakmam doğal olsa gerek...
  • dark_ambient • 20 Ocak 2007 00:56 • #520904
    pop aldı başını gidiyor açık ara önde rock müziğin yükselmesine imkan yok.heryer pop
  • baltalı ilah • 20 Ocak 2007 03:40 • #520913
    Pop alır başını gider tabi ki. Türk Rock müziği adına yapılanlar ortada. Arabesk şarkıları, Pop şakıları, Türküleri alıp alıp yeniden yorumluyorlar. Yeni birşey yaptıkları yok.