Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türk Rock Müziği düşüşte mi?

• dark_ambient • 20 Ocak 2007 12:30 • #520923
    doğru bir yaklışım katılıyorum ama diğer yandan da pop bukadar ayaklar altına düşmesine rağmen neden hala ülkemizde en çok dinlenen müzik türü diye sormaktan kendimi alamıyorum
    yani ben ülkemizde ne rock nede metal müzik adına bir yükselme olacağını düşünmüyorum açıkçası
  • _one_ • 20 Ocak 2007 19:24 • #520950
    daha dur bakalım.yeni yeni bişeyler oluyo.bu başlığı açmak için fazla erken
  • baltalı ilah • 21 Ocak 2007 01:37 • #520976
    Ülkemiz televizyonları ve Radyoları sürekli pop ve arabesk müziği yayınlıyorlar. Rock ve Heavy Metal müzik büyük kanallarda izlemeyeli birkaç yıl oldu sanırım. Herzaman bu müzik bir intihar veya cinayet olunca televizyonlarda yer buluyor. Bu şartlar altında ülkemizde bu müziğin gelişme şansının olduğunu sanmıyorum.
  • DreaMorReaL • 21 Ocak 2007 04:45 • #520983
    türkiyede genellikle alternatif rock müzik yapılıyor.ve bunun pop müzikten hiçbir farkı yoktur.alternatif rock en fazla 1 yıl dinlenir ve daha sonra unutulur.sağlam amator metal grupları war ülkemizde.ama gençlik özenti takıldığı için bunlar gündeme gelmiyor.arada sıyrılanlar oluyo misal pentegram hala dinleniyor.çünkü alternatif rock değil.eğer herkes at gözlüğünü çıkarırsa türkiyedeki ciddi yetenekler keşfedilir.ama piyasaya oynayanları desteklemeyin ltfen
  • baltalı ilah • 21 Ocak 2007 23:04 • #521054
    Pentagram batı sıtandardına ulaşmış grup. Şimdi Pentagramla Kurbanı Dumanı aynı kefede değerlendirirsek Pentagrama ve müziğe karşı büyük hakaret etmiş sayılırız. Pentagramın geniş bir dinleyici kitlesi var tüm konserleri dolu oluyor. Türk Rock müziğini değerlendirirken Pentagramı onlardan ayrı sayın.
  • DreaMorReaL • 22 Ocak 2007 14:59 • #521078
    pentagram metal müzik yapıyor.piyasa oynayan tek metal-türk grubu bircok metal grubumuz war ama ya tanınmamışlar ya da undergroundlar budr anlatmak istediim heralde ayrı tutmak gerek.şimdi bi direc-T nerde bi pentagram nerde kıyaslanamaz bile
  • bluesbreaker_ • 23 Ocak 2007 13:45 • #521130
    Aslında acı gerçek... Şu an piyasada dolaşan, rock müzik yapan insanların %90'ını toplasan belki ancak 1 müzisyen eder. Bence bu insanlar müzik yerine başka işlerle uğraşsa daha iyi olur. :)
  • demdem • 23 Ocak 2007 15:18 • #521138
    Arkadaşlar sonuç olarak biz gelişmekte olan bir ülkeyiz ve batı tarzı müzikte daha gelişimini tamamlamadı bu ülkede sonuç olarak bu deneme yanılma döneminde sofistike söz eksiği, sesinin kötü olmsı ya da teomanın doğuşala polemiğe girmesi bu rock müziğinin düşüşte olduğunu göstermez kim kimle isterse konuşur tartışır...bu arada festivallerde gündüz çıkmalarından dolayı türk grupları suçlayan zihniyete şaşırdım okurken...Bence bu konunun kaynağı festivali organize eden şahsiyetler, hangi grup sıcağın alnında az sehirciye söylemek ister...bence yapılana saygı duyalım sonuçta Türkiye'de 70 ve 80'lerde nerdeyse rock nedir bilmeyen ve bu müziği icra edenleri toplumdan dışlayan hor gören önyargılı bir kitle varken şimdi rock müzikle uğraşan insanlar saygı görüyor ve sanatın eğitimliler ve entelektüel kesimini oluşturduğu düşünülüyor, gelişime asıl bu açıdan bakmak gerek...Burda tartışılan konu bence saçma 'bir bebekten daha konuşmayı öğrenmeden şarkı sölemesini ismetek' gibi bir şey...Bence Türkiye'de rock deneme yanılma politikası uyuguluyor ve bu süreç içinde en mantıklı olan bu...Biraz sabırlı olursak ve çabalamya devam edersek güzel şeyler olacak...Ayrıca son zamanlarda grupların içindeki çalkantıları rock düşüşte diye değerlendirmek yalnış bence bu insanlara da kendilirini tanımaları ve yeni şeyleri eşfetmeleri için zaman vermek lazım...
  • sadecemüzik • 23 Ocak 2007 18:27 • #521146
    Arkadaşlar izninizle bir şeye özellikle değinmek istiyorum: Pop müzik, popüler olan müzik demektir. Popüler müzik bir diğer deyişle her dinleyici kitlesine hitap eden müzik demektir. "İçi boş" insanların sırf şöhret olmak ve para kazanmak amacıyla ortaya çıkardıkları, müzik ve sanat sıfatına asla lâyık olmayan "ürünler"ine pop müzik demek yanlış olur. Bilirsiniz, bu tür ürünlere "piyasa" deriz çoğumuz. Bu yanlış bir kullanım değildir kanımca.
  • baltalı ilah • 24 Ocak 2007 01:06 • #521174
    Popüler olan Rock a PopRock denir. Pop müzik artık klavyeyle otomatik ritm lerle yapılan basit müzik. Piyasa müziğinede piyasada herkesin anlayabileceği standart kuralları olan müziğe diyorlar.