-
evet, bir de Britney Spears var :P
-
janis jopLin..! hatun çıpLak sesLe bi insan kuLağını sağır edebiLcek etkiye sahip..bunun üsTüne birisi söyLenebiLirmi ya..?!Ya sizce ?
Janis dinleme bence. Ne sağır etmesi. O ses sağırı duydurur :))
Ayrıca bütün bu isimlere hükmedecek bir kadın varsa Annemdir :))
Şereeeeeeeef Kısssss Sesiiiiii! :D Ses kısılır. Janis yenilir :)
-
Sezen AKSU diyenlere katılıyorum ....turkiyede bir numara
artı olarak Amy LEE diytenlere de katılıyorum yurt dışında bir numara...
-
hımm..
Tr'den ajda pekkan,leman sam,müzeyyen senar,seyyal taner,hümeyra,neşe karaböcek vs..
yabancı olarak tori amos,björk,alanis,skin ve janis joplin tabi..
-
Vixen
Lita Ford
Saraya
Lee Aaron
Femme Fatale
Girl School
H.Metal'in tanrıçlarını barındıran gruplar
Vixen'in vokalisti bana göre gelmiş geçmiş en güzel bayandır ve çok hoş da bir sese sahiptir
-
encıla gosof
-
Kim ne derse desin,son dönemde bir çok kadın vokalli grubu yukarıya taşımıştır evanescence,ve şimdi lacuna,wt dinleyip "ıyyy amy,özenti şey" diyenlerin çoğu evayla başlamışlardır bu tarzı dinlemeye...ayrıca diğer bayan vokalli çoğu grupta kadın vokal grubun hemen hemen bilinen tek ismi olmasına rağmen yaratıcılık açısından katkıları sıfıra yakındır ama amy öyle mi?hee değişmiştir belki biraz bozmuştur ama genede önemli şeylere yol açanlardan biridir.
Bi de anlayamadığım konu "bıktık bayan vokalli gruplardan,mantar gibi türüyolar"falan demeleri insanların.piyasaya bakarsanız erkekler acaip çoğunlukta bi erkek de çıkıp diyo muydu bıktık erkeklerden diye,neyse işte hazmedememeleri diyelim buna da..Ohh çok da iyi oldu brutal yapan kadın vokallerimiz de kadın enstrümentalistlerimiz de sağolsun sadece erkeklere ait bi arena olmadı metal dünyası...
-
evt benim rock müzik başlangıcım evanescence-hello ile başlamıştı aşık oldum kadının sesine yaa..
bence
şebnem ferah
amy lee
vega-deniz
-
kittie
-
flyleaf - lacey mosley