Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'de en çok dinlenen müzik türü?

• dark_ambient • 12 Mart 2007 15:15 • #524169
    Başka bir başlıkta tartışma üzerine açma gereği duydum bu başlığı
    kendi bakış açımdan pop,arabesk ,rap,türkü v.b türler dinlendiği görüşündeyim..
    (kendim için sölüyorum, bu tarzlara ve dnleyicisine en ufak birşey demiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin dinlediği müziğe saygım var)

Tabi bu saydığım türler arasına rock müzik de eklenebilir.Ama insanlar rock ı daha doğru düzgün benimsememişken metal dinleyenlerin çoğunlukta olduğunu düşünmüyorum..Kısaca ben ülkemizde popüler olan şeyelerin daha çok ilgi uyandırdığını daha çok dinlendiği görüşündeyim.

Gerçekten merak ediyorum Türkiye'de metal müzik dinleyicisi çğunlukta mı? Türkiye de metal müzik ne kadar biliniyor? Nekadar dinleniyor?

sadece bunun nedenini sormak istedim düşüncelerinizi almak açısından...
  • A Dead Castle • 12 Mart 2007 15:18 • #524171
    Arabesk&Fantezi Müzik Tabii ki
    (Sibel Can,İbrahim Tatlıses,Alişan Vb..)

Çünkü metal müzik kültürü bir türk kültürü değildir.İnsanlar senelerdir bu tarz müzik dinliyorlar,birçok insanın ruhuna hitap ediyor.Ağrı dağın eteğinde uçan güvercin olmak istiyor herkes İbo'yu dinleyince.
  • CRN_CRN_ME • 12 Mart 2007 16:01 • #524172
    Bir de son günlerde pop-rock denen abuk subuk birşey cıktı!
  • Necrophilliac • 12 Mart 2007 16:55 • #524173
    Bu konuya yaklaşımı yanlış buluyorum.

Pop müzik desem mesela... Kimin elinde el emeği göz nuru gigabaytlarca arşiv varki pop şarkı?

Metal müzik öyle değil arkadaşlar.Ara sıra rockbarlarda dinlenen bir müzik değil.Ciddi zaman emek isteyen bir iş bu.Daha fazla tür ve temsilci aramanız gerekiyor.

Bu yüzden müzik "dinleyenler", metal müzik dinleyenler, klasik müzik dinleyenler, blues/jazz dinleyenler gibi sınıflandırılabilir.

Reggie, Türk sanat müziği, Türk halk müziği gibi türleri de içine alabilir bu konu.

Bilmem derdimi anlatabildim mi?
  • lacunacoil • 12 Mart 2007 17:30 • #524175
    Kimin elinde el emeği göz nuru gigabaytlarca arşiv varki pop şarkı?
    bu bölümü geçtim.
    ama ben bi konser veya festivale gitmek için aylarca para biriktirdiğimi bilirim.
    neden? çünkü bilirim ben gibi yüzlerce, binlerce dinleyici var.

en çok ne dinleniyor sorusunun cevabı ise müzükte moda neyse o!
    bkz:serdar ortaç,kenan doğulu (castık custuk şeyler işte)
  • l-i-m • 12 Mart 2007 17:48 • #524176
    Türkiye'de en çok arabesk ve arabesk fantezi müzik dinlenir..!
  • Necrophilliac • 12 Mart 2007 17:55 • #524177
    Lacunacoil, demek istediğimi tam anlamamışsın.Yani, her yerde en çok pop, pop/rock var.E haliyle en çok onları "duyuyoruz".

Bir pop dinleyicisinin müzik dinlemesiyle bir metal dinleyicisininki çok farklı.Klasik müzik dinleyicisininde.Klasik/metal vs. vs. müzikleri dinlerken insanlar adeta emek veriyor:D
  • lacunacoil • 12 Mart 2007 18:24 • #524180
    konser veya festival bölümünü anlatamamışım.
    heavy metal ve türevlerinden bahsediyorum.
    elbette bi emek vardır; yapılırken de dinlenirken de!
    ama şu da bir gerçektir ki tartışmak yersiz, çünkü halen ve inatla azınlıkların dinlediği olan bu bahsettiğin türler yetrince dinlenmiyor
    halk dilinde bahanesi basittir: bana hitap etmiyor!!!
  • metalikmanyak • 12 Mart 2007 18:33 • #524182
    En çok dinlenenin ben de arabesk olduğunu düşünüyorum.. Metal müzik dinleyici ise oldukça az..
  • beklicem321 • 12 Mart 2007 20:05 • #524188
    Türkiye'de kimin ne tür müzik dinlediği inanın hiç umrumda değil.
    Ben kendiz zevkime bakarım, başkalarınınkine değil. Yani banane ister metal dinlesin, ister pop.